MENU

Πόσοι Έλληνες αθλητές μπορούν να χτυπήσουν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο; Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, άντε και λίγο παραπάνω, είναι. Τι πιο απλό από το να είχε μεριμνήσει η Δημόσια Τηλεόραση, σε συνεννόηση με το κανάλι της ΔΟΕ (ΟΒS) που έχει την ευθύνη για την κάλυψη των αγώνων, να κάνει δικές της παραγωγές (χωρίς μάλιστα να στείλει κάμερα!) κάθε φορά που ένας ή μία από αυτά τα παιδιά αγωνίζονται;  Ή απλώς να ζητούσε την εικόνα των κρίκων δίχως να δώσουν χρήματα! Αρκούσε μία συνεννόηση με το κανάλι του Ρομέρο ώστε να είχαν εκτός από τη διεθνή εικόνα, ξεχωριστά και την εικόνα από τους κρίκους στην προσπάθεια του Πετρούνια. Τόσο απλά…

Κι όμως. Δεν υπήρξε ούτε ένας υπεύθυνος ο οποίος να σκεφτεί το προφανές! Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να δείξουν την εικόνα του υφυπουργού Αθλητικού… Τουρισμού, του Λευτέρη Αυγενάκη που πήγε στο Τόκιο ξοδεύοντας 20 χιλιάρικα από αυτά που πληρώνει ο Ελληνας φορολογούμενος!

Η απίθανη ΕΡΤ του Κωνσταντίνου Ζούλα ΔΕΝ φρόντισε να καλύψει τον προκριματικό του παγκόσμιου Πετρούνια, του άρχοντα των κρίκων, με αποτέλεσμα φυσικά να χάσει την εκπληκτική του εμφάνιση. Τον… άλλο Λευτέρη, όμως, τον Αυγενάκη, δεν τον έχασε με τίποτα. Πρώτη μούρη στο… Καβούρι. Και την ώρα που μιλούσε με τον Πετρούνια και νωρίτερα όταν παρακολούθησε τον πρώτο αγώνα της Μαρίας Σάκκαρη. Σε όλα τα ρεπορτάζ «μέσα» ο… λάθος Λευτέρης.

Μετά από το φιάσκο άρχισαν οι δικαιολογίες στα δελτία ειδήσεων και στα social της ΕΡΤ. Ότι δήθεν μεταδίδουν υποχρεωτικά όσα επιλέγουν οι Ιάπωνες σκηνοθέτες. Στη διάρκεια της μέρας μπορεί να πούνε ότι ο σκηνοθέτης των κρίκων υποστηρίζει τον… ΣΥΡΙΖΑ της Ιαπωνίας και τον έβαλε ο Τσίπρας επίτηδες να χάσει την προσπάθεια!

Βεβαίως δεν είναι η πρώτη… ΕΡΤ, αυτή του Μητσοτάκη, του Ζούλα και του Αυγενάκη που χάνει ένα μεγάλο γεγονός Ολυμπιακών Αγώνων. Το 1992 στη Βαρκελώνη, η κρατική τηλεόραση είχε χάσει το χρυσό μετάλλιο του Δήμα, όταν ακόμη ο Πύρρος δεν ήταν πολύ γνωστός στο ελληνικό κοινό, άσχετα αν οι άνθρωποι της Αρσης Βαρών γνώριζαν ότι ο γίγαντας θα διεκδικήσει την κορυφή.

Η ξεφτίλα είναι διαχρονική. Σαν τη σκυτάλη ένα πράγμα. Αλλάζει χέρι από κυβέρνηση σε κυβέρνηση. Μόνο η τηλεόραση παραμένει ίδια. Όχι οι άνθρωποι που εργάζονται σκληρά σε αυτήν, δημοσιογράφοι και τεχνικοί, οι οποίοι άδικα τα ακούνε από τον κόσμο. Αλλά οι «καρέκλες» των πολλών χιλιάδων ευρώ που αλλάζουν ανάλογα με το κόμμα που κυβερνάει.

Στη σημερινή ΕΡΤ δεν υπήρχε περίπτωση να έχαναν οτιδήποτε αν το κάλυπτε κάποιος από τους… μετακλητούς με τις «7άρες» χιλιάδες ευρώ που έχει βολέψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Προφανώς λησμόνησε ο Αυγενάκης να πάρει κάποιον να του κάνει παρέα στο Τόκιο, στο τουριστικό ταξιδάκι του.

Τώρα που το σκέφτομαι, αφού χάρη στο Eurosport (!)….κατάφεραν στην ΕΡΤ να βρουν και να παίξουν τα πλάνα από την προσπάθεια του Πετρούνια, ας δημιουργήσουν μια θέση «μετακλητού ερευνητή». Ή να φτιάξει ο Κωνσταντίνος Ζούλας μια εκπομπή «Αναζητώντας τους χαμένους κρίκους». Θα ταιριάζει απόλυτα με τα χαϊρια τους…

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλε-μάρκετινγκ του Αυγενάκη!
EVENTS