MENU

Όσα είπε στην εκπομπή της SDNA TV «Rebound by Hellenic Coin»:

Αρχικά είπε: «Και εμείς οργανωνόμαστε στο Μαρούσι. Γυρίσαμε από Ρωσία τέλη Απριλίου. Και τώρα μετά από 2 εβδομάδες καραντίνα περιμένουμε τα νέα από Euroleague. Προσπαθούμε να κρατήσουμε σε εγρήγορση τους παίκτες, δεν είναι εύκολο. Και περιμένουμε όπως όλοι ποια θα είναι η επόμενη μέρα για να προγραμματίσουμε ανάλογα.

Το μόνο που ακούω είναι ότι το παλεύει η Ευρωλίγκα. Η προσωπική μου αίσθηση είναι πως είναι δύσκολο να συντονίσουμε τα ταξίδια και το εξωμπασκετικό κομμάτι. Το να κάνεις προπόνηση είναι εύκολο. Η Ρωσία είναι ακόμα κλειστεί. Πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα οι ομάδες της Ρωσίας να βγουν από τη χώρα να κάνουν προπόνηση. Το βλέπω δύσκολο. Θα ήθελα να παίξω, σαν άνθρωπος του μπάσκετ, αλλά το βλέπω δύσκολο».

Για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Εμείς είμαστε από τους τελευταίους που κάναμε προπόνηση. Σταματήσαμε γύρω στις 25 Μαρτίου. Κάναμε κανονικά 5-5 προπόνηση. Και μετά δόθηκε η εντολή να σταματήσουμε. Οι παίκτες πήγαν στις χώρες τους. Αυτό που κάνουμε είναι να υπάρχει συστηματική επικοινωνία. Υπάρχουν μέσα, εγώ έχω μια πλατφόρμα με βίντεο και λεπτομέρειες. Πιστεύω όμως στην προσωπική επαφή με τα μηνύματα. Όσο μπορούμε παρακολουθούμε τους παίκτες.

Κάποιοι Αμερικανοί έβγαιναν στα πάρκα κάποιοι όλοι. Στη Γερμανία ένας παίκτης μας (Βόγκτμαν) έβγαινε και είχε τα πάντα. Προσαρμόζαμε το πρόγραμμα στις ανάγκες του κάθε παίκτη. Δεν μπορείς να τους ελέγξεις 100%. Παρόλο που η τεχνολογία δίνει τέτοιες δυνατότητες. Ένας παίκτης όταν είναι 2-3 εβδομάδες στο διαμέρισμα, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την προπόνηση και το παιχνίδι. Όσο πειθαρχημένος κι αν είσαι, όσο αποφασισμένος κι αν είσαι παίζει και το ψυχολογικό ρόλο. Από τα οικονομικά μέχρι... όλα. Είναι πρωτόγνωρες οι καταστάσεις και μετράς τους χαρακτήρες. 

Για το πώς θα μπορέσει να παίξει ένας αθλητής μπάσκετ: «Οπωσδήποτε δεν θα είναι έτοιμος 100%. Θα λείπει ο ρυθμός. Στον δικό μου τομέα, την φυσική κατάσταση, όλες οι ομάδες ανεβάζουν ρυθμούς στο διάστημα που σταματήσαμε. Χρειάζεται αρκετός χρόνος προετοιμασίας. Μήνας το μίνιμουμ. Δεν θα υπάρχει ούτε αυτό, θα περάσει καιρός μέχρι να συγκεντρωθούν οι ομάδες. Έχουν ξεκινήσει κάποιες ομάδες. Εμείς είμαστε μακριά για να οργανωθούν προπονήσεις. Οι ομάδες δεν θα είναι στο 100%. Στα απανωτά παιχνίδια θα είναι η μεγάλη διαφορά.

Οι παίκτες δεν θα πιέσουν πλήρως τους εαυτούς τους. Υπάρχει και ο κίνδυνος του τραυματισμού. Δεν είναι μια κατάσταση καλή για το μπάσκετ. Τι θα γίνει και πόσα παιχνίδια θα παίξουμε είναι μεγάλο ερωτηματικό. Θα πρέπει οι ομάδες να σκεφτούν τι θα γίνει αν δεν παίξουν οι ομάδες και η μεταβατική περίοδος κρατήσει 2,5 μήνες. Έχουμε ιδιάζουσες συνθήκες τώρα. Πρέπει να σκεφτόμαστε και τον Αύγουστο. Είναι πολλά τα ερωτηματικά και θα πρέπει να λύσουμε τις εξισώσεις».

Για τον Δημήτρη Ιτούδη: «Το ελληνικό μπάσκετ παράγει προσωπικότητες. Έχει παράξει μεγάλους αθλητές. Θέλουμε να δούμε και την επόμενη γενιά αθλητών. Για τον Ιτούδη τι να πω, έχω την τύχη να συνεργάζομαι καθημερινά. Είναι ένας μοντέρνος, απαιτητικός προπονητής με μεγάλη ένταση στην καθημερινότητά μου. Εμένα μου ταιριάζει απόλυτα. Έχει αποδείξει εμπράκτως και στο γήπεδο την αξία του. Όχι μόνο με τις επιτυχίες, αλλά και με τον τρόπο που λειτουργεί, αλλά και το πώς παίζουν οι παίκτες υπό τις οδηγίες του. Ξέρει να παίρνει το καλύτερο από κάθε παίκτη. Είναι ένα σχολείο η καθημερινότητα μαζί του».

Για τον Κουφό: «Ο Κώστας είναι ένα εξαιρετικό παιδί και εξαιρετικός επαγγελματίας, ένας σπάνιος άνθρωπος και μπορείς να καταλάβεις γιατί έκανε τόσα χρόνια καριέρας στο ΝΒΑ. Ήρθε από το ΝΒΑ Και δεν έχει εικόνα Ευρώπης, πέρα από κάποια καλοκαίρια με την Εθνική, είναι δύσκολο να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Το ίδιο και ο Μπέικερ. Ο Κώστας τραυματίστηκε στην 4η προπόνηση και χτύπησε.

Παρ' όλα αυτά συνέχισε να κάνει προπονήσεις με πόνο, μέχρι που δεν άντεξε. Έχασε κοντά 2 μήνες προετοιμασίας και τον έφερε σε δύσκολη θέση. Δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί στα δεδομένα της ομάδας. Ειδικά ο κόουτς παίζει με τους παίκτες που είναι 100%. Επομένως ένας από τους βασικούς λόγους ήταν και αυτός».

Για την ζωή με τον Μάικ Τζέιμς: «Ο Μάικ είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας, όχι πολύ διαφορετικός από πολλούς παίκτες που πέρασαν με παρόμοιο χαρακτήρα. Έχει ισχυρό εγώ, όμως αν τον προσεγγίσεις με κατάλληλο τρόπο και φτιάχνοντας ένα κατάλληλο περιβάλλον που δεν δίνει ευκαιρία να δημιουργήσεις προβλήματα, ο κόουτς ξέρει να διαχειρίζεται προσωπικότητες και είναι τέχνη αυτό.

Έχουμε παιδιά όπως ο Κλάιμπερν και ο Χάινς που δημιουργούν υγιή κατάσταση στα αποδυτήρια. Ένας από τους βασικούς λόγους που άντεξε η ομάδα ήταν επειδή ήταν δεμένη σαν γροθιά. Αυτό πιστώνεται στο σύνολο. Ο Μάικ θέλει χειρισμό, αλλά πολύ λίγες φορές προκάλεσε προβληματισμό. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, τα φώτα είναι πάντα πάνω τους και κάποιες φορές συμβαίνουν αυτά. Αλλά ήταν μια χαρά η ζωή μαζί του. Η αποκατάσταση του Κλάιμπερν πάει πολύ καλά. Τον Σεπτέμβρη θα μπει 100% μέσα στην ομάδα.

Χατζηχρήστος στο «Rebound by Hellenic Coin»: «Θεωρώ δύσκολο να αρχίσει ξανά η Euroleague»
EVENTS