MENU

Προβάδισμα της Φέγενορντ

Στο Ρότερνταμ υπάρχει «τελικός» πρόκρισης, με τη Φέγενορντ να θέλει μόνο νίκη και μάλιστα με δύο τέρματα διαφορά, ενώ στη Φενέρμπαχτσε παίζει για τρία αποτελέσματα. Ωστόσο τέτοια πολλαπλά ενδεχόμενα έχουν… πολλάκις βγει ξινά.

Πόσο μάλλον όταν η Φέγενορντ δείχνει τεράστια αποφασιστικότητα στο «άντρο» της. Οι δύο «σκληρές» νίκες με 1-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Φενέρ στο Γιουρόπα Λιγκ το αποδεικνύουν, όπως και οι 10 νίκες σε 12 φετινούς αγώνες όλων των διοργανώσεων, στους οποίους σκόραρε πάντοτε. Επίσης, το εμφατικό 6-1 στο ντέρμπι της πόλης με τη Σπάρτα της δίνει την ώθηση που χρειάζεται.

Στον αντίποδα, η Φενέρ δέχτηκε πολύ… ξύλο από την Μπεσίκτας στη μάχη της Πόλης το περασμένο Σάββατο (0-0) και δεδομένα θα της έχει κοστίσει σε ενέργεια. Είδατε, άλλωστε, τι έπαθε η Μπεσίκτας στο Κίεβο. Το No Goal προσφέρεται στο 2,08 από τη stoiximan και στο 2,05 στην betshop.gr και στην bet365.

Δεδομένης της μετριότατης εικόνας στις δύο προηγούμενες ευρωπαϊκές εξόδους, με Ζόρια και Μάντσεστερ, αλλά και της παράδοσης, που τους θέλει μεν να μην έχουν χάσει στην Ολλανδία από το 2005, αλλά να έχουν μονάχα μια νίκη εκεί (και 5 ήττες σε 9 αγώνες), αντιλαμβανόμαστε ότι οι Τούρκοι θα τα βρουν… μπαστούνια.

Χώρια ότι ο Ντικ Άντβοκαατ έχει να κερδίσει στο «Ντε Κάιπ» από το 2009 (ως τεχνικός της Άλκμααρ) και συνολικά μετρά μονάχα 2 επιτυχίες σε 12 επισκέψεις, την ώρα που έχει ηττηθεί 5 φορές.

Η πλάστιγγα, λοιπόν, κλίνει προς τη Φέγενορντ, τουλάχιστον για την… απλή νίκη. Και το 2,15 που την συναντούμε στην betshop.gr είναι η καλύτερη τιμή της αγοράς. .

Θα το «χτυπήσει» η Ζενίτ

Αν η Ζενίτ δεν είχε προκριθεί ως πρώτη και καλύτερη από τον τέταρτο όμιλο και η Αλκμάαρ δεν είναι η μόνη ενδιαφερόμενη σε αυτή την αναμέτρηση, δεν φαντάζομαι ότι το «διπλό» της σαφώς ανώτερης –αγωνιστικά- ρωσικής ομάδας θα βρισκόταν σε τόσο υψηλά επίπεδα. Ωστόσο, εμένα με… τρώει το χέρι μου για το συγκρότημα του Λουτσέσκου κι ας είναι η γηπεδούχος αυτή που ψάχνει μόνο νίκη για να «κλειδώσει» τη δεύτερη θέση.

Η ΑΖ έχει δεχτεί γκολ και στα 6 από τα 7 τελευταία παιχνίδια στο «σπίτι» της (μόνο στο ματς με την Έμεν της Β’ κατηγορίας για το Κύπελλο κράτησε το «μηδέν»). Στο «Αφάς» δεν πέτυχε ως τώρα νίκη στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας αντιμετωπίσει αντιπάλους σαφώς στα… κυβικά της, όπως η Ντάνταλκ και Μακάμπι Τέλ Αβίβ. Oμως είναι φαβορί των αποδόσεων με τον άσο να προσφέρεται στο 2,45 από την bet365, από την στο 2,40 betshop.gr και στο 2,35 στην stoiximan.

Την ίδια στιγμή η Ζενίτ προέρχεται από την γκέλα στο πρωτάθλημα με τη Ροστόφ, που την άφησε πέντε βαθμούς πίσω από τη Σπαρτάκ και ψάχνει για… φάρμακο. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι το τελευταίο της παιχνίδι μέσα στο 2016, φαίνεται ότι δε θα αδιαφορήσει. Άλλωστε, γιατί ο… πολυμήχανος Ρουμάνος τεχνικός κουβάλησε στην Ολλανδία τους… πάντες στη 19άδα του αν δε σκόπευε να τους χρησιμοποιήσει;

Αν το σενάριο επαληθευτεί, τότε η ποιότητα της «εμπροσθοφυλακής» της Ζενίτ μπορεί να μας προσφέρει το διπλό, που το βρίσκουμε στο ενδιαφέρον 2,85 στην betshop.gr.

Ολλανδικές χαρές και λύπες…