Οι 6 τελευταίες συναντήσεις της Γνίνσταν με την ΚΤΠ είχαν από δύο γκολ και πάνω.
Με γκολ στο 87’ και το 94’ η Γνίνσταν ηττήθηκε 2-0 από την Ίλβες την περασμένη αγωνιστική. Ακολούθησε το νοκ άουτ εκτός έδρας ματς Κυπέλλου με τη Χάκα, όπου έχασε 3-2 (1-1 ημίχρονο) και έμεινε έτσι εκτός διοργάνωσης. Δέχτηκε γκολ στις 5 από τις 6 τελευταίες υποχρεώσεις της. Στο 1-1-2 η εντός έδρας συγκομιδή της στο τρέχον πρωτάθλημα. Η ΚΤΠ ήταν κοντά στην πρώτη της νίκη εντός πόλεως, αλλά ένα γκολ στο 93’ την άφησε στο 2-2 με τη Μάριεχαμν. Ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της και ιδιαίτερα κινητική στο επιθετικό κομμάτι, όμως, δεν κατάφερε να «καθαρίσει» το παιχνίδι και το πλήρωσε. Μακριά από το σπίτι της μετράει 1 νίκη και 2 ήττες, ενώ έχασε μόνο στη μία από τις 9 πιο πρόσφατες μονομαχίες της με τη σημερινή της αντίπαλο, μετρώντας στα άλλα ματς από 4 νίκες και ισοπαλίες. Η διπλή ευκαιρία υπέρ της ΚΤΠ με περιορισμό στα γκολ προσφέρεται σε ικανοποιητική απόδοση.
Η Σλοβακία βρέθηκε να χάνει 2-0 στο 18’ της πρεμιέρας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στη χώρα της απέναντι στην Ισπανία, αλλά μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο του β’ μέρους είχε φτάσει στην ισοφάριση. Τελικά, με ένα γκολ στην εκπνοή, ηττήθηκε 3-2 από το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και θα αναζητήσει τώρα το θετικό αποτέλεσμα, ούτως ώστε να μην μείνει από σήμερα εκτός συνέχειας. Αυτό θα συμβεί αν ηττηθεί από την Ιταλία και νωρίτερα η Ισπανία έχει επικρατήσει της Ρουμανίας. Η τέσσερις φορές τροπαιούχος Ιταλία ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο γκρουπ, 1-0 τη Ρουμανία με γκολ στο 26’ από τον άσο της Ρόμα, Μπαλντάντσι. O τερματοφύλακας της Παλέρμο, Ντεσπλάνκες, απέκρουσε πέναλτι, σε ένα παιχνίδι όπου η ισοπαλία δεν θα θεωρούταν άδικο αποτέλεσμα. Βασικός αγωνίστηκε ο αμυντικός του Ολυμπιακού Πιρόλα, ενώ οι Εντούρ (Φιορεντίνα) και Κολέοσο (Μπέρνλι) αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.
Η Σλοβακία πάλεψε το ματς με την Ισπανία και λύγισε στο τέλος. Η Ιταλία κράτησε το προβάδισμα που πήρε νωρίς και ξεπέρασε χωρίς να εντυπωσιάσει το εμπόδιο της Ρουμανίας. Κρίσιμο ματς και πιθανό το «Χ ημίχρονο».
194. ΓΝΙΝΣΤΑΝ - ΚΤΠ Χ2&U 3,5 3,00
276. ΣΛΟΒΑΚΙΑ U21 - ΙΤΑΛΙΑ U21 ΧHM 2,32