MENU

Με τη… σαρωτική εμφάνιση απέναντι στη Ντινάμο Μινσκ στο ΟΑΚΑ και το 4-0 στο στοίχημα live, το «τριφύλλι» πήρε εμφατικά την πρόκριση στα νοκ άουτ και, αν καταφέρει να αποκλείσει την ισλανδική Βίκινγκουρ, η κλήρωση της 21ης Φεβρουαρίου θα φέρει στο διάβα του μια εκ των Φιορεντίνα ή Ραπίντ με πρώτο αγώνα στις 6 Μαρτίου, σε Φλωρεντία ή Βιέννη.

Οι «πράσινοι» αντάμωσαν ξανά με Ισλανδούς πριν από 34 ολόκληρα χρόνια αλλά δεν τους… έμελλε να επισκεφτούν και φέτος τη χώρα των ηφαιστείων. Κι αυτό διότι η έδρα της Βίκινγκουρ ελέω καιρικών συνθηκών, Φλεβάρη μήνα, δεν πληροί τις προϋποθέσεις, το εθνικό στάδιο στο Ρέικιαβικ ανακατασκευάζεται και εντέλει επελέγη ως έδρα το εθνικό στάδιο της Φινλανδίας, στο Ελσίνκι, με τον ΠΑΟ να ταξιδεύει για πρώτη φορά στην ιστορία του επί φινλανδικού εδάφους.

Η οποία Βίκινγκουρ βρίσκεται εν μέσω χειμερινής διακοπής, έχει να δώσει επίσημο αγώνα εδώ και δύο μήνες ενώ άλλαξε προπονητή στα μέσα Ιανουαρίου: ο επιτυχημένος Άρναρ Γκουνλάουγκσον ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της της εθνικής ομάδας της χώρας και τον διαδέχθηκε ο επί σειρά ετών βοηθός του, Σόλβι Γκέιρ Ότεσεν.

Όσο για τις αποδόσεις στο στοίχημα από τη NetBet, την κορυφαία εν Ελλάδι εταιρεία; Για τον αγώνα του ουδέτερου Ελσίνκι ο ΠΑΟ τιμάται στο 1.46 για νίκη και, αναφορικά με τη διοργάνωση, είναι στο 26.00 για την κατάκτηση του Conference League (έκτο, στη σειρά, φαβορί) και στο 11.00 για να φτάσει στον τελικό.

Το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων θα λάβει χώρα στις 13 Φεβρουαρίου στην Φινλανδία, με τον επαναληπτικό να είναι προγραμματισμένος για μια εβδομάδα αργότερα (20/2) στο ΟΑΚΑ. Μια μέρα μετά και εφόσον ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τους «16» θα μάθει κι αν θα ταξιδέψει σε Ιταλία ή Αυστρία…

Η Βίκινγκουρ θα γίνει, λοιπόν, η δεύτερη ομάδα από την Ισλανδία, η οποία θα έρθει αντιμέτωπη με τους «πράσινους» μετά το μακρινό 1991 και τη Φραμ, η οποία έφερε… γούρι! Ήταν το πρώτο, «πειραματικό» ως έμεινε στην ιστορία, Champions League. Ο ΠΑΟ απέκλεισε στα προκριματικά διαδοχικά τη Φραμ, τη σουηδική Γκέτεμποργκ και πέρασε στους ομίλους (ουσιαστικά στα προημιτελικά μιας και ήταν δύο, των τεσσάρων ομάδων) και με αντιπάλους τις Σαμπντόρια, Ερυθρό Αστέρα και Άντερλεχτ μπορεί να μην έκανε νίκη αλλά κατέγραψε τέσσερις ισοπαλίες.

Όσο για τα παιχνίδια με τη Φραμ; Η ομάδα του Βασίλη Δανιήλ απέσπασε 2-2 στο Ρέικιαβικ με ισάριθμα γκολ του Λούη Χριστοδούλου (37’ και 72’) και στη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, ενώπιον 50.000 θεατών, έμεινε στο 0-0 παίρνοντας την πρόκριση χάρη στα εκτός έδρας γκολ (ως ίσχυε τότε).


 

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους αγώνες του Παναθηναϊκού με τη Βίκινγκουρ στο Conference League