MENU

Ο 10ος προκριματικός όμιλος έχει ένα μεγάλο φαβορί, που δεν είναι άλλο από την Πορτογαλία. Οι Ίβηρες θα πάρουν, εύκολα ή δύσκολα, το ένα από τα δύο εισιτήρια για την τελική φάση.

Για το δεύτερο θα παλέψουν Βοσνία, Ισλανδία κι ενδεχομένως η Σλοβακία. Η πρώτη είναι αυτή που μοιάζει να έχει τις περισσότερες πιθανότητες. Στον πάγκο της επέστρεψε, ύστερα από 23 χρόνια, ο έμπειρος Φαρούκ Χατζιμπέγκιτς. Εξάλλου, η ομάδα έχει και το «μαξιλαράκι ασφαλείας» της 2ης ευκαιρίας, επειδή τερμάτισε 1η στον όμιλό της στο Nations League. Αυτό σημαίνει πως ακόμη κι αν δεν βρίσκεται στην πρώτη δυάδα, θα μπορέσει να ψάξει την πρόκριση μέσα από πλέι οφ. Αυτό το στοιχείο βγάζει κάποια από την πίεση που έχουν οι παίκτες. Για την Ισλανδία αντιθέτως, υπάρχει ένα μεγάλο «πρέπει» απόψε. Οφείλει να πάρει τουλάχιστον το βαθμό, για να μη μείνει πολύ νωρίς πίσω από τη βασική της αντίπαλο στη διεκδίκηση της 2ης θέσης. Θα αμυνθεί σθεναρά, όμως παραμένει χωρίς διπλό σε επίσημο ματς εδώ και δύο χρόνια.Η φιλοξενούμενη ξεκινάει από μειονεκτική θέση και είναι πιθανή η ήττα της με χαμηλό σκορ.

Θέλει και η Σλοβακία να παλέψει για μία από τις δύο πρώτες θέσεις, αν κι αντικειμενικά υστερεί της Βοσνίας και της Ισλανδίας. Ωστόσο, θεωρείται ως το απόλυτο φαβορί στην αποψινή αναμέτρηση. Οι αποδόσεις πάντως, ίσως να μη λένε όλη την αλήθεια. Η γηπεδούχος δεν είναι και τόσο αξιόπιστη, έρχεται από τρεις σερί ισοπαλίες και συμπλήρωσε πέντε ματς (φιλικά κι επίσημα) χωρίς νίκη. Ανάλογα κακή στα εντός έδρας (0-3-2), με τη νίκη επί της Κύπρου τον Σεπτέμβρη του 2021 να είναι η μόνη εντός, σε εννέα αγώνες. Το Λουξεμβούργο προσπαθεί να ανέβει επίπεδο και σε πέντε αναμετρήσεις μετά τον περασμένο Ιούνιο έχει μία νίκη και τέσσερις ισοπαλίες. Οι τρεις εξ αυτών με δυνατές αντιπάλους: Τουρκία, Ουγγαρία, Βουλγαρία. Η μοναδική ήττα που γνώρισε σε οκτώ αγώνες, αυτή από την Τουρκία εντός, ήταν τελικώς κι εκείνη που του στέρησε την πρωτιά στο Nations League.

Η διαφορά της Σλοβακίας με το Λουξεμβούργο ίσως να μην είναι τόσο μεγάλη όση δείχνουν οι αποδόσεις. Επιλογή το goal.

196. ΒΟΣΝΙΑ – ΙΣΛΑΝΔΙΑ 1&U 2,5 3,37
200. ΣΛΟΒΑΚΙΑ – ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ G 2,02

Νίκη με χαμηλό σκορ η Βοσνία, γκολ και για το Λουξεμβούργο στην Σλοβακία
EVENTS