MENU

Η σεζόν που πέρασε μπορεί να ήταν δύσκολη, όμως ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για την Αρετή Φιλιππίδου, καθώς χάρισε ένα μετάλλιο στη χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι.

Ο αγώνας ξεκίνησε μεν με καθυστέρηση περίπου δύο ωρών, λόγω βροχόπτωσης, αυτό όμως δεν πτόησε την πρωταθλήτριά μας από το να σημειώσει την καλύτερη φετινή της επίδοση. Η Αρετή Φιλιππίδου ξεδίπλωσε το ταλέντο της και με βολή 54.48μ., φόρεσε με περηφάνια το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος της, χαρίζοντας μια σημαντική διάκριση για την Ελλάδα.

Πέρσι η 19χρονη αθλήτρια είχε πετύχει ακόμη μία σημαντική επίδοση, καθώς με βολή 55,12 μ., βελτίωσε το 54,50 μ. της Αρετής Αμπατζή, ένα ρεκόρ στη δισκοβολία που κρατούσε από τις 10 Ιουλίου του 1993, σημειώνοντας πανελλήνιο ρεκόρ γυναικών Κ20.

Η κάτοχος του ασημένιου μεταλλίου στη δισκοβολία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, Αρετή Δέσποινα Φιλιππίδου μιλά στο SDNA, για τον αγώνα που έκανε την υπέρβασή της, ζώντας όμως μία απίστευτη εμπειρία, αλλά και για το πως ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το στίβο.

«Ήταν απίστευτη εμπειρία και ο αγώνας και η εμπειρία με τα παιδιά στην αποστολή, πέρασα πολύ όμορφα. Ήταν υπέρβαση μεν, αλλά θα μπορούσα να δώσω και κάτι παραπάνω. Δε θέλω όμως να είμαι αχάριστη, οπότε απλά θα πω ότι είμαι ευχαριστημένη. Δεν ήταν δύσκολος αγώνας, τον ευχαριστήθηκα. Είχαμε κάποιες δυσκολίες, γιατί πριν τον αγώνα άρχισε να βρέχει και αναβλήθηκε. Το ζέσταμα δεν ήταν καλό, ο καιρός ήταν περίεργος, αλλά μετά από κάποια ώρα ήταν πάρα πολύ καλά. Είναι μια χαρά που έδωσα στους γονείς μου, στους φίλους μου.

«Αυτό το μετάλλιο δείχνει ότι ακόμη και αν δεν είναι όλα τέλεια, μπορώ να πάρω ένα μετάλλιο, σε μία μεγάλη διοργάνωση»

Έκανα μια πολύ καλή επίδοση και είμαι χαρούμενη γι’ αυτό. Αφιερώνω το μετάλλιο στα άτομα που με στήριξαν, στους δικούς μου, στην οικογένεια μου, στους φίλους, στους ανθρώπους του συλλόγου μου ( Αλέξανδρος Μακεδονίας) που με βοηθούν όσο μπορούνε. Δέχθηκα τόσα πολλά και τόσο όμορφα μηνύματα, όλα με συγκίνησαν. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία, ήταν ωραίος αγώνας τον ευχαριστήθηκα. Για μένα αυτό το μετάλλιο δείχνει ότι ακόμη και αν δεν είναι όλα καλά στις προπονήσεις, στην υπόλοιπη σεζόν ή στον αγώνα, μπορώ να κάνω μία καλή επίδοση και χωρίς να είναι όλα τέλεια, καθώς δεν είχα καλή αγωνιστική σεζόν φέτος, αλλά και πάλι κατάφερα να πάρω ένα μετάλλιο, σε μία μεγάλη διοργάνωση».

 

Το «μικρόβιο» του στίβου και των ρίψεων μπήκε από τον πατέρα της. Πρωταθλητής στην ηλικία της, ο Δάκης Φιλιππίδης την μύησε στις ρίψεις, αρχικά στη σφαίρα και έπειτα στο δίσκο και πλέον είναι και ο προπονητής της.

«Ο πατέρας μου ήταν πρωταθλητής στην ηλικία μου περίπου, οπότε όταν ήμουν μικρή πηγαίναμε στα γήπεδα και στα στάδια συνέχεια και από εκεί κόλλησα το «μικρόβιο». Στην αρχή άρχισε να μου μαθαίνει και έκανα σφαίρα, και μετά από κάποια χρόνια δοκίμασα και το δίσκο που μου άρεσε περισσότερο. Ξεκίνησα πρώτα στο σύλλογο του πατέρα μου, μετά έκλεισε και μετά συνέχισα στον Αλέξανδρο Μακεδονίας. Δεν ξέρω αν θα το έλεγα ότι ήταν το όνειρό μου να κάνω στίβο, αλλά μου άρεσε ο δίσκος και σκεφτόμουν ότι μπορώ να κάνω κάτι σημαντικό σε αυτό το κομμάτι».

Η παρουσία των αθλητών και αθλητριών μας στο Κάλι ήταν αρκετά πετυχημένη, ενώ και στις ρίψεις το νέο «αίμα» δίνει υποσχέσεις για το μέλλον, κάτι που όπως λέει και η 19χρονη αθλήτρια τη χαροποιεί ιδιαιτέρως.

«Είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Είναι τόσο όμορφο και χαίρομαι πολύ που μπορώ να είμαι ανάμεσα σε τόσα ταλέντα και να πηγαίνω σε αποστολές μαζί τους», ενώ αναφορικά με τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές κατά την προετοιμασία τους σχολιάζει: «Το πρόβλημα είναι κυρίως οι εγκαταστάσεις, αλλά είναι θέμα να βρεις τρόπο, είναι και θέμα συνήθειας, όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Η Αρετή Φιλιππίδου σπούδαζε τη χρονιά που πέρασε στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι, κινησιολογία, ενώ πρότυπό της είναι η Σάντρα Πέρκοβιτς.

 «Από το φθινόπωρο σπούδασα εκεί, αλλά θα δω φέτος πως θα συνεχίσω τις σπουδές μου. Το σκεφτόμασταν χρόνια, μου άρεσε η ιδέα, ήταν καλό να αλλάξω πλάνο, να δω πως είναι να είσαι σε ένα Πανεπιστήμιο στην Αμερική. Είναι δύσκολο να συνδυάσεις και τις σπουδές και τις προπονήσεις και στο Πανεπιστήμιο που είμαι εγώ είναι πολύ απαιτητικό. Η Σάντρα Πέργκοβιτς, αποτελεί πρότυπό μου, έχει κερδίσει δυο Ολυμπιακούς, έχουμε παρόμοιο τρόπο που ρίχνουμε δίσκο πάνω στην κίνηση».

Στα σχέδια της είναι το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 του χρόνου, στη Φινλανδία, στο απώτερο μέλλον ονειρεύεται τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες, ενώ στο άμεσο μέλλον, όπως ανακοίνωσε και ο ΣΕΓΑΣ θα συμμετάσχει, στους 4ους Μεσογειακούς Αγώνες Κ23 (10 και 11 Σεπτεμβρίου), που θα διεξαχθούν στην Πεσκάρα της Ιταλίας.

«Του χρόνου έχουμε το Πανευρωπαϊκό Κ23 στη Φινλανδία, μπορώ να το κυνηγήσω. Σίγουρα όμως ονειρεύομαι τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

 

Φιλιππίδου στο SDNA: «Ήταν απίστευτη η εμπειρία στο Κάλι-Χαρούμενη για την επίδοσή μου»
EVENTS