MENU

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο ασυναγώνιστος Αρμάντ Ντουπλάντις με άλμα στα 6.15μ., ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο Αμερικανός Σαμ Κέντρικς

Ο Σουηδός ξεκίνησε τις προσπάθειες του από τα 5.70 μ. αφήνοντας τα 5.50 και συνέχισε στα 5.90, 6 και 6.05μ. έχοντας μόνο έγκυρα άλματα. 

Ομοίως και ο Καραλής ξεκίνησε από τα 5.70 μ. δείχνοντας τις διαθέσεις του. Ακολούθησαν έγκυρα άλματα στα 5.80μ., 5.90, 5.95 και 6.05 μ. έχοντας αφήσει τα 6μ.

Για πρώτη ίσως φορά ο Ντουπλάντις ένιωσε την πίεση του Καραλή στα 6.10 μ. κάνοντας άκυρο στο πρώτο άλμα, όμως στη συνέχεια έδειξε να μην έχει το παραμικρό πρόβλημα να διαχειριστεί το άγχος του, αφού είναι ένα ύψος που το έχει περάσει άπειρες φορές. 

Με τον πήχυ στα 6.10 μ. ο Μανόλο έκανε δύο άκυρες προσπάθειες και επέλεξε να αφήσει την τρίτη δοκιμάζοντας στα 6.15, όπου απέτυχε, σε αντίθεση με τον Μόντο, σφραγίζοντας τη δεύτερη θέση με ένα πανελλήνιο ρεκόρ. 

Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ το κατείχε ο ίδιος, από τον περασμένο Φλέβάρη όταν στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος είχε πηδήξει 6.01μ.

Ο τρίτος νικητής του παγκοσμίου πρωταθλήματος Σαμ Κέντρικς ολοκλήρωσε τον αγώνα του με άλμα στα 5.90 μ. Έχοντας νωρίτερα τέσσερις έγκυρες προσπάθειες. Στα 5.95μ. είχε δύο άκυρες και δοκίμασε την τύχη του στα 6 μ, όπου απέτυχε. 

Ντουπλάντις και Καραλής είναι παλιοί γνώριμοι, αφού πρωταγωνιστούν στο παγκόσμιο στερέωμα από την εφηβική ηλικία. To 2015 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κάλι είχε αναδειχθεί «χάλκινος» με άλμα στα 5.20μ.(νικητής ήταν τότε ο Ντουπλάντις), ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά ήταν νικητής στο Ευρωπαϊκό της Τιφλίδας με άλμα στα 5.45 μ. Ως έφηβος (U18) o Kαραλής είχε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο με 5.78μ.

Ο κορυφαίος Έλληνας επικοντιστής όλων των εποχών, ο οποίος προπονείται με τον Πολωνό Μαρσίν Ζεπάνσκι, τον Γιώργο Πομάσκι και τον Γιώργο Πομάσκι, δείχνει να μην φοβάται πλέον τον πήχυ πάνω από τα 6 μ. και οι τελευταίες εμφανίσεις του υπόσχονται μεγάλες επιδόσεις!

Air Καραλής πήρε το ασημένιο στο παγκόσμιο με πανελλήνιο ρεκόρ στα 6.05