MENU

Η ΕΟΠ στην ανακοίνωση που επισυνάπτεται παρακάτω είχε κάνει λόγο για πανηγυρική δικαίωση, όμως όπως προκύπτει από την απόφαση του δικαστηρίου η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και τα όσα τρομερά είχε καταγγείλει στο παρελθόν ο ΣΕΠΠ φαίνεται να είναι πέρα για πέρα αλήθεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΠ: «

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Π.Π ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Ο.Π

(Παρακαλώ κ. και κ. συνάδελφοι αφιερώστε λίγο χρόνο και διαβάστε όλην την ανακοίνωση του Συνδέσμου, καθως επίσης και ολην τη δικαστική απόφαση που επισυνάπτουμε. Θα λύσετε πολλές από τις απορίες σας)

Αγαπητοί και αξιότιμοι συνάδελφοι,

Κατόπιν της από 19.07.2022 ανακοίνωσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, που αφορά στο θεσμό του Συνδέσμου αλλά και προσωπικά στα μέλη του Δ.Σ αυτού, αλλά και σε συναδέλφους μας προπονητές, καθώς και σε σωματεία και σε αθλητές αναφέρουμε τα παρακάτω :

Η Ε.Ο.Π κάνει λόγο για ηθική και πανηγυρική δικαίωση από την ελληνική δικαιοσύνη, η οποία έβαλε οριστικό τέλος στα ψέματα και στον αποπροσανατολισμό των σωματείων από τους «γνωστούς άγνωστους», όπως τους αποκαλεί. Για την απόφαση αυτή που εκδόθηκε και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, πρόκειται για την υπ’ αριθ. 2185/2022 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου. Με την απόφαση αυτή ο ΣΕΠΠ δεν έχει σχέση έννομου συμφέροντος αλλά αφού αναφέρθηκε από την Ε.Ο.Π μπήκαμε στη διαδικασία να την ψάξουμε και με έκπληξη αντιληφθήκαμε ότι η απόφαση αυτή διατάσσει επανάληψη της δίκης, προκειμένου να κληθούν στο δικαστήριο και τα πρόσωπα που απαρτίζουν το ΔΣ της Ε.Ο.Π εκτός από το νομικό πρόσωπο.

Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας, την παραβάλλουμε ολόκληρη και εάν τη διαβάσετε αγαπητοί συνάδελφοι, θα καταλάβετε ότι η Ε.Ο.Π σας παραπλάνησε ακόμη μια φορά με ψεύδη. Ουδέποτε καταρρίφθηκαν οι ισχυρισμοί των σωματείων για ανυπόστατη διοίκηση. Οι ισχυρισμοί των σωματείων που κατέθεσαν την αίτηση στο Πρωτοδικείο Αθηνών συνεχίζουν και υφίστανται χωρίς να κριθούν από το Δικαστή και καλείται πλέον το ΔΣ της ΕΟΠ καθώς και τα πρόσωπα που το απαρτίζουν να κριθούν από το φυσικό τους δικαστή σε νέα δικάσιμο. Επομένως ποιο ακριβώς δικαστήριο κερδίσατε κ. Πρόεδρε? Μήπως δεν γνωρίζετε ελληνικά για να διαβάσετε μια απόφαση?

Η αίτηση αυτή κατατέθηκε από σωματεία, που ανήκουν στη δύναμη της ΕΟΠ και όχι από τους κους Καμπέρο, Μοσχάτ, Γιδάκο, Τριάντη, Μπιλή, Ανδρεάδη, Καλαμάρα και Γκίκα όπως αναφέρει. Απλά κατά τη συνήθη και προσφιλή συνήθεια του «Προέδρου» της Ε.Ο.Π μπερδεύει για ακόμη μια φορά πρόσωπα, καταστάσεις και υποθέσεις για να δημιουργήσει εντυπώσεις και να παραπλανήσει την κοινή γνώμη.

Τρίτο κατά σειρά ψεύδος , που καταδεικνύει ότι ο κ. Πρόεδρος και το ΔΣ της ΕΟΠ συνεχίζουν το παιχνίδι των εντυπώσεων και της παραπλάνησης, είναι ότι τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΠΠ, τα οποία τιμωρήθηκαν με βαρύτατες ποινές άδικα από την Πειθαρχική Επιτροπή που συνέστησε το ΔΣ της ΕΟΠ, προσέφυγαν στο ΑΣΕΑΔ, το οποίο απέρριψε την δήθεν έφεσή τους. Ουδέποτε τα μέλη του Συνδέσμου δεν προσέφυγαν στο ΑΣΕΑΔ και προκαλούμε τον κο Μαριόλη με την ευκολία που ισχυρίζεται κάτι τέτοιο να παρουσιάσει τις εφέσεις μας καθώς και τις δήθεν απορριπτέες αποφάσεις επί των εφέσεών μας.

Τέταρτο κατά σειρά ψεύδος, αναφέρει η ΕΟΠ στην ανακοίνωσή της , ότι το ΔΣ του ΣΕΠΠ έχει καταγγελθεί επισήμως από παραιτηθέντα μέλη μας. Να μας κατονομάσει η ΕΟΠ ποια και πόσα είναι αυτά τα μέλη που μας κατήγγειλαν στο σύνολό του το ΔΣ του ΣΕΠΠ. Γιατί εμείς γνωρίζουμε μόνο έναν και συγκεκριμένα τον κ. Πελεκούδα , τον οποίο και καλούμε δημοσίως εφόσον αρνήθηκε να το κάνει κατ’ ιδίαν, να μας κατονομάσει εάν αναφέρεται στο σύνολο των μελών του ΔΣ του ΣΕΠΠ ή σε μεμονωμένα άτομα.

Πέμπτο κατά σειρά ψεύδος, αναφέρει η ΕΟΠ ότι προσπάθησε ο ΣΕΠΠ με «ύπουλες μηχανορραφίες και δολοπλοκίες όσο και συκοφαντικές και ψευδείς επιστολές», προς ιδίον όφελος , προς την Ε.Ο.Ε και την Περιφέρεια Αττικής να μην δοθεί άδεια για το ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ. Γιατί για ακόμη μια φορά κ. «Πρόεδρε» της Ε.Ο.Π δεν θέτετε το ζήτημα στην πραγματική του διάσταση?? Γιατί οι επιστολές που έστειλε ο Σύνδεσμος προς τους ανωτέρω φορείς δεν ήταν για να μην πραγματοποιηθεί το ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ , αλλά για να ΑΝΑΒΛΗΘΕΙ . Και γιατί δεν ενημερώνετε τον κόσμο της πυγμαχίας ότι ο λόγος που εστάλησαν οι επιστολές αυτές ήταν γιατί ακόμη διερευνάται το θέμα της νομιμότητας του Συμβουλίου σας από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατόπιν των καταγγελιών μας?? Επομένως ουδεμία δυσφημιστική συκοφαντία δεν υπήρξε από μέρους μας, καθώς ακόμη η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν έχει αποφασίσει επί του θέματος της νομιμότητας του Συμβουλίου σας .

Με βάση όλα τα ανωτέρω για ποια ακριβώς δικαίωση μιλάτε κ. «Πρόεδρε»? Ποιος είναι τελικά ο συκοφάντης και ο ψεύτης? Ποιος τελικά είναι ο δολοφόνος χαρακτήρων? Ποιος ρίχνει έναν οχετό λάσπης και συκοφαντιών? Ας αποφασίσει ο κόσμος της πυγμαχίας και ας προβληματιστεί σχετικά μαθαίνοντας από το παρόν κείμενο όλην την αλήθεια .

Και εκτός των άλλων βάζετε στο παιχνίδι και τους αθλητές και τις επιτυχίες τους. Πόσο κατάπτυστο είναι από την πλευρά σας κ. «Πρόεδρε» να μιλάτε για αξιοκρατία και για ευθύνη και να καταδικάζετε τις πρακτικές του παρελθόντος όταν εσείς εξακολουθείτε και τις πράττετε μέχρι και σήμερα? Γιατί δεν απολογείστε κ. «Πρόεδρε» στον κόσμο της πυγμαχίας και δεν εξηγείτε τους πραγματικούς λόγους που οι μισοί Πρωταθλητές Ελλάδος είναι εκτός αγώνων?

Γιατί δεν εξηγείτε κ. «Πρόεδρε» , για ποιο λόγο οι μισοί Πρωταθλητές Ελλάδος δεν συμμετέχουν σε τουρνουά και αγώνες στο εξωτερικό? Γιατί δεν εξηγείτε κ. «Πρόεδρε» για ποιο λόγο τιμωρήθηκε η Πρωταθλήτρια κ. Κατερίνα Κουτσογεωργοπούλου και εξαιτίας της άδικης αυτής τιμωρίας έχασε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και τους Μεσογειακούς Αγώνες?

Γιατί κ. «Πρόεδρε» πρέπει οι αθλητές αυτοί να προσφεύγουν σε καταγγελίες για να τους καλέσετε εν τέλει σε ΄ένα τουρνουά και να τους καλείτε δήθεν για να συζητήσετε ενώ στην πραγματικότητα θέλετε να ρίξετε στάχτη στα μάτια σε αυτούς που σας πιέζουν?

Γιατί κύριε «Πρόεδρε» με τον τρόπο σας αρνείστε να φέρουν οι αθλητές μας επιπλέον πιθανά μετάλλια για την Ελλάδα μας?

Γιατί κύριε «Πρόεδρε», ενώ η ΕΟΠ έχει στη δύναμή της εκατό σωματεία , στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα οι συμμετοχές βία βία φτάνουν τις πενήντα και αναγκάζεστε να πραγματοποιήσετε πολλές φορές και τέσσερα πρωταθλήματα μαζί για να μαζευτούν συμμετοχές; Εσείς υποσχεθήκατε ανάπτυξη του αθλήματος και καταδικάζατε τις παλαιότερες μεθόδους των παλιών διοικήσεων ότι κρατούσαν κλειστό το άθλημα και συνεχίζετε με τις πρακτικές σας να συνεχίζει το άθλημα να παραμένει κλειστό και για λίγους. Τρανταχτό παράδειγμα το ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, όπου οι βραβευθέντες από εσάς ξεπέρασαν σε αριθμό τους θεατές.

Αντί λοιπόν να αναλώνεστε σε πρακτικές διχασμού και αποκλεισμού κ. «Πρόεδρε», καλό θα ήταν, εφόσον σας δόθηκε, με όποιον τρόπο, η ευκαιρία να διοικήσετε, να δώσετε βάρος στην πραγματική ανάπτυξη του αθλήματος, προσελκύοντας κόσμο για να αγαπήσει το άθλημα και να διαδοθεί στο ευρύτερο κοινό , όπως πραγματικά του αξίζει.

Γιατί δεν εξηγείτε κ. Πρόεδρε γιατί η μισή ερασιτεχνική ενεργή πυγμαχία ασχολείται πια με την επαγγελματική και έχετε γίνει ο καλύτερος κράχτης των επαγγελματικών διοργανώσεων με τα ατοπήματά σας??

Για ποιες αγωγές εναντίον μας μιλάτε κ. «Πρόεδρε» από τις οποίες θα αποκομίσετε χιλιάδες ευρώ και θα διατεθούν όλα αυτά τα έσοδά σας για την ανάπτυξη του αθλήματος?? Όπως διαθέτετε και τα κονδύλια που λαμβάνετε από τη ΓΓΑ για τις μεταβάσεις των αθλητών μας σε αγώνες στο εξωτερικό ( ανεβαίνουν οι αποφάσεις της ΓΓΑ στο Διαύγεια για τα σχετικά κονδύλια) ενώ ταυτόχρονα αναγκάζεται τους αθλητές που συμμετέχουν στους αγώνες να πληρώνουν από την τσέπη τους τα έξοδα, χωρίς να εκδίδετε αποδείξεις είσπραξης, διαπράττοντας έτσι και φορολογικά αδικήματα, πέραν από το αδίκημα της είσπραξης του δημοσίου χρήματος προς ιδίον όφελος?

Γιατί κ. «Πρόεδρε», ενώ από την 11/06/2022 έχετε προβεί σε ΓΣ και σε αρχαιρεσίες δεν γνωρίζουμε ακόμη τη σύνθεση του ανασυγκροτούμενου ΔΣ σας? Για ποιο λόγο κ. «Πρόεδρε», ενώ έχετε ψηφίσει και εγκρίνει στη ΓΣ τον ετήσιο Απολογισμό και τον Προυπολογισμό δεν τον έχετε ανεβάσει ακόμη στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ , όπως ορίζει ο Νόμος? Για ποιο λόγο κ. «Πρόεδρε» δεν ανεβάζετε τις συνελεύσεις του ΔΣ σας στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ όπως ορίζει ο Νόμος? Για ποιο λόγο κ. «Πρόεδρε» δεν τηρείτε πρακτικά Τεχνική Επιτροπής?? Για ποιο λογο κ. «Πρόεδρε» δεν έχετε καλέσει μελος του Σ.Ε.Π.Π εναμισι χρόνο τώρα που διοικείται να μετέχει στα διοικητικα σας συμβούλια, οπως ορίζει ο Νομος; Για ποιο λογο δεν συμμετέχει στα Διοικητικά σας συμβούλια εκπροσωπος αθλητών, οπως ορίζει ο Νομος; Γιατί κ. «Πρόεδρε» καταπατάτε την αθλητικη νομοθεσία χωρις ιχνος διακριτικοτητας; Για ποια ακριβώς διαφάνεια μιλάτε??Τι έχετε να φοβηθείτε??

Γιατί κύριε «Πρόεδρε» με τις δεκάδες ανακοινώσεις σας αλλά και της Ε.Ο.Π στο facebook, προσπαθείτε να μας πείσετε ότι οι όποιες επιτυχίες της ελληνικής πυγμαχίας σε αγωνιστικό επίπεδο οφείλονται αποκλειστικά σε εσάς??Εσείς προπονείτε τους αθλητές μας?Εσείς πληρώνετε τα εξοδά τους? Εσείς είστε πίσω από τα σωματεία τους που καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να τους στηρίξουν? Εσείς είστε πίσω από κάθε γονέα που «ματώνει» οικονομικά για να μην στερήσει από παιδί του το όνειρο να ανέβει στο βάθρο και να τιμήσει τη χώρα μας? Εσείς είστε πίσω από κάθε αθλητή, που στερείτε μέρος της προσωπικής του ζωής για να ασχοληθεί με τον αθλητισμό???

Είναι υποχρέωσή σας κ. «Πρόεδρε» και κύριοι της υπόλοιπης Διοίκησης της ΕΟΠ να συνδράμετε αυτά τα παιδιά, χωρίς φανφάρες και πληθώρα ευχαριστιών για τη δημιουργία εντυπώσεων και για την αποκομιδή λίγων like στο facebook.

Γιατί κ. «Πρόεδρε» χρησιμοποιείται το facebook της ΕΟΠ και την ιστοσελίδα της μόνο για ιδία χρήση, καθώς σβήνετε οποιοδήποτε σχόλιο γράφεται και δεν σας αρέσει και μπλοκάρετε τον σχολιαστή που το έγραψε?? Η ΕΟΠ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!!!!Η σελίδα στο facebook είναι για να γίνετε δημόσιος διάλογος και όχι για να αναρτώνται μόνο τα διθυραμβικά σχόλια για το «έργο» σας. Από τη στιγμή που με όποιον τρόπο σας δόθηκαν αυτά τα αξιώματα που κατέχετε, χωρίς να παραβλέπουμε και τις ευθύνες που βαραίνουν και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΕΟΠ, οφείλετε να αποδεχτείτε και να σεβαστείτε ακόμη και την αρνητική κριτική απέναντι στους επικίνδυνους χειρισμούς σας σε κρίσιμα θέματα, που άπτονται της νομιμότητας, της χρηστής διοίκησης και του φιλάθλου πνεύματος.

Μπορείτε να μας δώσετε μια σαφή και ειλικρινή για πρώτη φορά στη ζωή σας απάντηση?

Γιατί αγαπητοί συνάδελφοι προπονητές, ομοσπονδιακοί και εθνικοί, μέλη της υποτιθέμενης και ανύπαρκτης Τεχνικής Επιτροπής συμμερίζεστε όλο αυτό και δεν ορθώνετε το ανάστημά σας στην πασιφανή αδικία που συντελείται να μένουν απέξω από διοργανώσεις στο εξωτερικό και διεθνή και εθνικά camps οι μισοί πρωταθλητές Ελλάδος?

Γιατί αγαπητοί συνάδελφοι προπονητές, ομοσπονδιακοί και εθνικοί, ενώ έχετε επιδείξει άξιο έργο ο καθένας από εσάς χωριστά, τόσο σε σωματειακό όσο και σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, επιτρέπεται στον κ. «Πρόεδρο» να σας κάνει συνεργούς σε αυτήν την αδικία του αποκλεισμού των Πρωταθλητών και να πετάει το μπαλάκι σε εσάς για τη μη επιλογή τους, ενώ γνωρίζουμε ότι είναι καθαρά δικιά του απόφαση και απαίτηση???

Γιατί οι υπόλοιποι προπονητές ενώ βλέπετε να απουσιάζουν ηχηρά ονόματα από διεθνείς διοργανώσεις δεν αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ή σιωπάτε?? Ακόμη και όταν ο «Πρόεδρος» με εντελώς δημοκρατικές διαδικασίες απαγόρεψε τη συμμετοχή αθλητών σε σπάρινγκ και επαγγελματικές διοργανώσεις , χωρίς την άδεια της ΕΟΠ, όλοι μας σιωπήσαμε. Μια ανακοίνωση που έγινε για πρώτη φορά στα χρονικά της πυγμαχίας. Και αυτό γιατί το σπάρινγκ που πραγματοποίησε ο ΣΕΠΠ την 3/7/2022 στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή σωματείων που θεωρητικά είναι προσκείμενα στον κ. «Πρόεδρο», ενοχλώντας τον που ο ΣΕΠΠ δεν δρα διχαστικά.

Γιατί όλοι οι προπονητές επιτρέπετε στους αθλητές σας να ευχαριστούν μόνο τον Πρόεδρο κάθε φορά που τους στέλνει σε διοργανώσεις στο εξωτερικό, για τη μεγαλοσύνη του που το κάνει, ενώ είναι απλά ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του, παραβλέποντας πολλές φορές να ευχαριστήσουν ακόμη και τους συλλόγους τους, τους προπονητές τους, ακόμη και τους ίδιους τους ομοσπονδιακούς προπονητές που τους συνοδεύουν???

Με ποια συνείδηση αγαπητοί συνάδελφοι και με ποιες αιτιάσεις θα ψηφίσετε στη Γενική Συνέλευση τη διαγραφή των σωματείων αυτών, που επί ενάμισι χρόνο βάλλονται από την εκδικητική μανία ενός «Προέδρου», που όποιος πάει απέναντί του τιμωρείται? Τα σωματεία για των οποίων τις τύχες θα αποφασίσετε, καθώς και οι προπονητές τους δεν είναι οι «γνωστοί άγνωστοι» που αναφέρει ο «Πρόεδρος» στο κείμενό του. Είναι οι ΓΝΩΣΤΟΙ σε εσάς ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ σας, οι ΦΙΛΟΙ σας, οι κάποτε ΣΥΝΑΘΛΗΤΕΣ σας, οι οποίοι παλεύουν κάτω από τις ίδιες με εσάς αντίξοες συνθήκες για να καταφέρουν το ίδιο με εσάς πράγμα :ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ.

Γιατί δεν βλέπετε ότι ακόμη μια φορά ο κ. «Πρόεδρος», σας πετάει το μπαλάκι να αποφασίσετε για την τύχη των σωματείων που έχουν προσφέρει στην πυγμαχία, των συναδέλφων και των συναθλητών των παιδιών σας?

Γιατί δεν βλέπετε αγαπητοί συνάδελφοι ότι ο κ. «Πρόεδρος» σας χειρίζετε και σας χρησιμοποιεί, δρώντας με διχαστική διάθεση?? ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΘΥΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΚΑΚΟΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Και επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο «Πρόεδρος» κατά την προσφιλή του συνήθεια θα σας επιβάλλει και θα σας υποβάλλει να τον «στηρίξετε» πιθανόν με μια δημόσια ανακοίνωσή σας υπέρ του, σας εφιστούμε την προσοχή , ότι εφόσον το πράξετε θα πρέπει να είστε έτοιμοι να αναλάβετε και την ευθύνη των ανακοινώσεων αυτών.

Και πόσες ακόμη τιμωρίες θα μας επιβάλλετε κ. Πρόεδρε σε εμάς και τους αθλητές μας επειδή απλά τολμάμε να πούμε την ΑΛΗΘΕΙΑ??

Σε ποια λοιπόν αξιοκρατία, διαφάνεια και πολυπόθητη αλλαγή αναφέρεστε κ. «Πρόεδρε»??

Είμαστε στη διάθεση του κάθε προπονητή , αθλητή ή σωματείου, προκειμένου να του παρέχουμε οποιοδήποτε στοιχείο μας ζητηθεί με απόλυτη διαφάνεια για τα λεγόμενά μας. Ο Σύνδεσμος στέκεται στο πλευρό κάθε προπονητή πρωτίστως, και στο πλευρό καθενός που ασχολείται με την πυγμαχία και αυτό θα συνεχίσει να πράττει με σθένος και γνώμονα πάντα την αλήθεια και το καλό του αθλήματος.

Τουλάχιστον όλοι πια ξέρουμε την πραγματική αλήθεια και ας αναλογιστεί ο καθένας μας την ευθύνη του.

Με απεριόριστη εκτίμηση

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΕΠΠ»

Επισυνάπτεται η απόφαση του δικαστηρίου:

 

 

 

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Πυγμαχίας «αδειάζει» την ΕΟΠ
EVENTS