MENU

Στην ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Πυγμαχίας, καταγγέλλεται εκβιαστική συμπεριφορά από τον νυν πρόεδρο, Χρήστο Μαριόλη, η οποία έρχεται στην επιφάνεια λίγες ημέρες αφότου είχε καταγγελθεί από τον Τριάντη αντίστοιχη συμπεριφορά: «Την 02/12/2021 ο συνάδελφος προπονητής Νικόλαος Γιδάκος, μέλος του Σ.Ε.Π.Π, κατέθεσε υπόψην του Συνδέσμου καταγγελία κατά του Προέδρου της Ε.Ο.Π, κύριου Χάρη Μαριόλη για εκβιαστική συμπεριφορά τόσο απέναντι στον ίδιο , όσο και απέναντι στο σωματείο στο οποίο εργάζεται ως συμβασιούχος προπονητής και σε όσα άλλα αναφέρεται στο περιεχόμενό της.

Την καταγγελία αυτή συζητήσαμε στην από 07/12/2021 συνεδρίαση του Δ.Σ, και αποφασίσαμε να προβούμε στις απαραίτητες  νόμιμες διαδικασίες , προκειμένου να συνδράμουμε στην προστασία του συναδέλφου μας. Σημειωτέον δε , ότι είναι η δεύτερη καταγγελία που δεχόμαστε για τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Π σε διάστημα ενός μήνα. 

Στην απάντηση της Ε.Ο.Π , στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σ.Ε.Π.Π, για την πρώτη καταγγελία που δεχθήκαμε από τον κύριο Τριάντη, θα θέλαμε να τοποθετηθούμε και να καταστήσουμε σαφές,  ότι ο ρόλος του Σ.Ε.Π.Π , που είναι καταρχάς συνδικαλιστικό όργανο, προσβλέπει στην προστασία των προπονητών της πυγμαχίας και γενικότερα στην προστασία του αθλήματος.

Ο Σ.Ε.Π.Π αποτελεί πειθαρχικό όργανο μόνο για τα μέλη του και όχι για οποιοδήποτε άλλο φυσικό πρόσωπο, οποιουδήποτε άλλου θεσμικού οργάνου ή μη. Για το λόγο αυτό δεν προβήκαμε σε σχετική έρευνα των καταγγελθέντων  περιστατικών, σε καμία από τις δύο διαμαρτυρίες των συναδέλφων μας και απλά περιοριστήκαμε στο να προωθήσουμε με τη σειρά μας σε αρμόδια ανώτερα πειθαρχικά όργανα τις καταγγελίες των προπονητών. 

Επιθυμία μας είναι, να προσφέρουμε στο άθλημα συμβουλευτικά, συμπορευόμενοι με την Ομοσπονδία και όποια διοίκηση αυτής, για το κοινό καλό του αθλήματος, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η Ε.Ο.Π στην ανακοίνωσή της. Μόνο που ο συμβουλευτικός χαρακτήρας του Σ.Ε.Π.Π μνημονεύθηκε λίγο άκαιρα από την συγκεκριμένη Διοίκηση της  Ε.Ο.Π, καθώς ο Σύνδεσμος, ουδέποτε προσκλήθηκε επίσημα από την Ομοσπονδία, ούτε και ρωτήθηκε ποτέ από αυτήν για την τροποποίηση της προκήρυξης από τη Διοίκηση της Ε.Ο.Π τον περασμένο Αύγουστο,  που  τροποποίησε το πρόγραμμα των αγώνων και αφαίρεσε τους αγώνες  ΠΡΑΒΑΤΖΗ , οι οποίοι αποτελούσαν διοργανώσεις ανάπτυξης και αποκόμισης εμπειρίας για τους αθλητές μας, για να φτάσουν στην κορωνίδα των διοργανώσεων,  την ELITE . Στη δε ορθή επανάληψη της προκήρυξης, αναφέρετε μάλιστα ψευδώς «……λαμβάνοντας υπόψη του τις προτάσεις των αρμόδιων φορέων του Σ.Ε.Π.Π……», χωρίς ποτέ να παραβρεθεί στη συνεδρίαση για την αλλαγή της.   Για την αλλαγή αυτή επίσης ενημερώθηκαν όλα τα σωματεία εγγράφως και ακόμη μια φορά ο Σ.Ε.Π.Π αγνοήθηκε, καθώς δεν έλαβε καμία γνώση για  αυτή ακόμη και μεταγενέστερα.

Επιπλέον δε την  26/11/2021  η Διοίκηση της Ε.Ο.Π απέστειλε πρόσκληση προς όλα τα σωματεία, προκειμένου αυτά να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη νέα προκήρυξη αγώνων. Αντίστοιχη πρόσκληση δεν έλαβε ποτέ ο Σ.Ε.Π.Π.
Επομένως , πριν η διοίκηση μας υποδείξει τον τρόπο λειτουργίας μας , θα έπρεπε να φροντίσει να έχει τον Σύνδεσμο συμπαραστάτη της και επίσημα με τις πράξεις της και όχι να τον αγνοεί. Ο Σ.Ε.Π.Π είναι η ίδια η πυγμαχία, αποτελούμενος από αθλητές που εξελίχθηκαν σε προπονητές,  κυρίως από την αγάπη τους για το άθλημα και θα αναγνωρίσει οποιαδήποτε προσπάθεια από όποιον και εάν αυτή προέρχεται, να συμβάλλει στην εξέλιξη του αθλήματος. Αντιθέτως όμως θα σταθεί απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια, από όποιον και εάν αυτή προέρχεται, να υποβιβάσει τόσο τον ρόλο και την υπόσταση των μελών του όσο και του ίδιου του αθλήματος.
ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ Σ.Ε.Π.Π».

Νέα καταγγελία για τον πρόεδρο της ΕΟΠ, Xάρη Μαριόλη
EVENTS