MENU

Λίγο μετά την επιστροφή τους από τη Βουδαπέστη, ο πρώτος σκόρερ της γαλανόλευκης στη διοργάνωση Άγγελος Βλαχόπουλος και ο τερματοφυλακας και πρωταγωνιστής του μικρού τελικού Παναγιώτης Τζωρτζάτος έδωσαν μια απολαυστική συνέντευξη, έξω από τα συνηθισμένα στο OPEN Sport.

Αναλυτικά όσα είπαν:

Για το χάλκινο παγκόσμιο μετάλλιο:

Α.Β.: «Ανάμεικτα τα συναισθήματά μας. Μεγάλη χαρά γιατί καταφέραμε και πετύχαμε τον στόχο μας- ένα μετάλλιο, αλλά νομίζω θα μπορούσε να είναι και διαφορετικού χρώματος. Η ομάδα έπαιξε πάρα πολύ καλά και νομίζω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε φύγει από τη Βουδαπέστη ακόμα και με το χρυσό μετάλλιο.

Π.ΤΖ: «Η ομάδα έπαιξε πολύ καλό πόλο και κρίθηκε στις λεπτομέρειες ότι δεν βρεθήκαμε στον τελικό. Θεωρώ ότι θα πάμε ακόμα καλύτερα στις επόμενες διοργανώσεις.

Α.Β.: «Πιστεύω ότι δικαιούμαστε σαν ομάδα να βρισκόμαστε στην ελίτ, στα μετάλλια, είμαστε εκεί και πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε εκεί.

Για τον ημιτελικό με την Ιταλία:

Α.Β.: «Θεωρώ ότι αν ξαναπαίζαμε το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Ημασταν άτυχοι και κάναμε κάποια λάθη.

Π.ΤΖ: «Ο χρόνος δε γυρίζει πίσω όμως, θεωρώ ότι όταν τους ξανασυναντήσουμε θα φανεί ποιος είναι καλύτερος»

Για το πως έζησε ο Παναγιώτης τις συμμετοχές του:

Π.ΤΖ.: «Ηταν μοναδική εμπειρία. Δεν είχα αγωνιστεί ποτέ ούτε σε Ευρωπαϊκό ούτε σε Παγκόσμιο επίπεδο. Μου δόθηκε η ευκαιρία δυστυχώς έτσι, με τον τραυματισμό του Μάνου, με τον οποίο από την αρχή είχαμε πει να αλληλουποστηριζόμαστε. Μου είπε να το απολαύσω, να μην έχω άγχος, να πιστέψω σε μένα και αυτό ακριβώς έκανα»

Για το μυστικό της επιτυχίας της ομάδας:

Α.Β.:«Δουλειά, υπομονή, ταπεινότητα»

Π.ΤΖ: «Όλα τα παιδιά έχουν εξαιρετικό χαρακτήρα γι’ αυτό και έχουμε δέσει και πολύ μεταξύ μας. Είμαστε σαν οικογένεια και αυτό μας κάνει πιο δυνατούς. Παλεύει ο ένας για τον άλλον, αλληλοκαλυπτόμαστε γι’ αυτό και βγαίνει αυτό το αποτέλεσμα.

Για το αν έχουν συνηθίσει να μην έχουν την προβολή που τους αξίζει:

Α.Β. «Το έχουμε συνηθίσει. Ο κόσμος δε μπορεί να καταλάβει το πόλο τόσο εύκολα. Θα δει το καλοκαίρι και άλλα 5 παιχνίδια μέσα στη σεζόν από την κρατική τηλεόραση- δεν το έχει συνηθίσει το μάτι του κόσμου. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας, ξέρουμε ότι δε θα γίνουμε ποτέ ούτε μπάσκετ ούτε ποδόσφαιρο, αυτό είναι δεδομένο, αλλά όσα περισσότερα παιδιά έρχονται στην πισίνα αυτό μας κάνει χαρούμενους»

Για τις ελλείψεις που έχει η Εθνική στην προετοιμασίας της:

Π.ΤΖ.: «Το βασικότερο είναι να έχουμε σαν Εθνική ομάδα τη δική μας πισίνα, το δικό μας γυμναστήριο. Να είμαστε εκεί να μην μας ενοχλεί κανένας.

Α.Β.: «Ερχόμενος από το εξωτερικό, έχοντας παίξει σε διάφορες χώρες, έχω δει πως λειτουργούν οι άλλες ομάδες. Το πιο απλό είναι ότι εμείς κάνουμε αλλού γυμναστήριο (μας φιλοξενούν σε ένα γυμναστήριο στον Πειραιά), μετά πρέπει να πηγαίνουμε στο Παπαστράτειο να ψάχνουμε πάρκινγκ, μετά αλλού φυσικοθεραπευτήριο, είναι γενικά μπερδεμένα τα πράγματα. Νομίζω αυτό είναι το πιο σημαντικό, το να μην μας απασχολεί τίποτα εκτός των προπονήσεων και των αθλητικών μας επιδόσεων.

Βλαχόπουλος - Τζωρτζάτος στο OPEN: «Mπορούσαμε και το χρυσό, έρχονται ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες»