MENU
Χρόνος ανάγνωσης 6’

Αυτό είναι το σχέδιο για το κολυμβητικό κέντρο της ΑΕΚ

0

Η ΑΕΚ έχει επιστρέψει στο προσκήνιο, σε όλα τα επίπεδα! Δεν είναι μόνο οι διακρίσεις σε όλα τα αθλήματα, αλλά και η δουλειά που γίνεται στα ενδότερα του συλλόγου, για να έρθουν όλα αυτά τα αποτελέσματα.

Η ποδοσφαιρική ομάδα από το 2016 και μετά, όταν και επέστρεψε στα... μεγάλα σαλόνια, μετράει δεκάδες μεγάλες στιγμές (ενδεικτικές είναι η κατάκτηση πρωταθλήματος και κυπέλλου Ελλάδας, συμμετοχή στους ομίλους του Champions League). Αποκορύφωμα όλων αυτών, φυσικά, είναι η κατασκευή του γηπέδου, στη Νέα Φιλαδέλφεια, περιοχή η οποία είναι ταυτισμένη με την ΑΕΚ όλα αυτά τα χρόνια.

Η ομάδα μπάσκετ του συλλόγου τις τελευταίες τρεις σεζόν μετράει 4 τίτλους (2 κύπελλα Ελλάδας, 1 Champions League, 1 Διηπειρωτικό Κύπελλο), ενώ και αυτή με τη σειρά της θα έχει το δικό της «σπίτι», στην περιοχή των Λιοσίων, έπειτα από αναζήτηση πολλών ετών.

Την ίδια στιγμή, η Ένωση είναι εξίσου δυνατή και στα ερασιτεχνικά αθλήματα. Στο χάντμπολ η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα της περασμένης σεζόν, ενώ το φετινό καλοκαίρι η μία ηχηρή κίνηση διαδέχτηκε την άλλη, με την ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια να θέτει ως μεγάλα στόχο την κατάκτηση όλων των τίτλων! Επιπρόσθετα, η ομάδα ετοιμάζεται να χτίσει και το δικό της ιδιόκτητο γήπεδο χάντμπολ, στην περιοχή του Αμαρουσίου, το οποίο αναμένεται να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο.

Η ΑΕΚ, ωστόσο έχει ένα ακόμα τμήμα το οποίο έχει ανοίξει τα φτερά του και έχει σαν στόχο την κορυφή. Το τμήμα πόλο.

Από την επανίδρυσή του το 2017 το τμήμα πόλο της ΑΕΚ έκανε σταθερά βήματα με στόχο την παρουσία, επιστροφή στα «μεγάλα σαλόνι». Αυτό το κατάφερε τη φετινή σεζόν και πλέον η Ένωση σχεδιάζει τα πλάνα της για την σεζόν 2020-21, η οποία θα την βρει στην Α1.

Οι άνθρωποι της ομάδας θέτουν τον πήχη ψηλά, με σκοπό η ΑΕΚ να γίνει πρωταγωνίστρια και να αλλάξει το στάτους της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Κι αυτό έρχεται μέσα από την κατασκευή κολυμβητικού κέντρου, το οποίο θα έχει την ονομασία «Κινστέρνα Πόλη», όνομα που είναι εμπνευσμένο από τη Βασιλική Κινστέρνα, τη μεγαλύτερη υπόγεια δεξαμενή νερού που κατασκευάστηκε στην Κωνσταντινούπολη στα χρόνια του Βυζαντίου.

Δυο πισίνες και κέντρο αποκατάστασης για όλη την ΑΕΚ

Το μεγάλο αυτό έργο, που θα αλλάξει επίπεδο την ΑΕΚ και στον υδάτινο αθλητισμό, περιλαμβάνει μια πισίνα με διαστάσεις 25Χ33 η οποία θα είναι η κεντρική πισίνα του γηπέδου και σε αυτή θα γίνονται οι αγώνες ανδρών και γυναικών της ομάδας. Επιπλέον, σε αυτή θα προπονούνται και οι ομάδες κολύμβησης και καταδύσεων της ΑΕΚ, με την δεύτερη εξ αυτών να ετοιμάζεται σταδιακά.

Επιπλέον, θα υπάρχει μία πισίνα διαστάσεων 10Χ15 όπου σε αυτή θα γίνονται προπονήσεις για τα μικρά παιδιά, καθώς και του aqua aerobic και aerobic από εξειδικευμένους προπονητές.

Στον χώρο του κέντρου θα υπάρχει κλειστό γυμναστήριο, ως πολυχώρος στον οποίο θα φιλοξενούνται εκδηλώσεις και προπονητικές ανάγκες, το οποίο η ΑΕΚ θα διαθέσει στον κόσμο, ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες του σε όλους.

Παράλληλα, θα υπάρχει και κέντρο αποκατάστασης το οποίο θα εξυπηρετεί και τα υπόλοιπα τμήματα της ΑΕΚ (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, χάντμπολ κ.α) ώστε να γίνεται η αποκατάσταση των αθλητών του συλλόγου με τον καλύτερο τρόπο. Άλλωστε, το νερό είναι μέρος της αποκατάστασης των αθλητών, κάτι που ξέρουν καλά στην ομάδα πόλο.

Στον χώρο του κολυμβητικού κέντρου θα υπάρχει και εστιατόριο το οποίο θα λειτουργεί καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και θα μπορεί να υποδέχεται κόσμο για εκδηλώσεις (γάμους, βαφτίσια) αλλά και όποιον θέλει να βρίσκεται σε ένα χώρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, για συναντήσεις, meetings.

Επένδυση 1,5 εκατ. ευρώ

Στην ΑΕΚ έχουν σαν στόχο να δημιουργήσουν ένα κολυμβητικό-αθλητικό κέντρο που όμοιό του δεν έχει εμφανιστεί ξανά στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν και σε μια σημαντική οικονομική επένδυση, ώστε αυτό να υλοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το κόστος για το κέντρο της ομάδας αναμένεται να φτάσει έως και το 1,5 εκατ. ευρώ. Η μεγάλη επένδυση αυτή θα χρηματοδοτηθεί από τους ανθρώπους που «τρέχουν» την ομάδα πόλο της ΑΕΚ, με επικεφαλής τον Πάνο Μιχαλόπουλο, που είναι διοικητικός υπεύθυνος των τμημάτων πόλο ανδρών και γυναικών της ΑΕΚ.

Η κατασκευή του κολυμβητικού κέντρου της ομάδας δεν θα είναι στη λογική του τσιμέντου. Αντιθέτως, στην ΑΕΚ έχουν φροντίσει ώστε να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα όλο το έργο με σύγχρονες μεθόδους υλοποίησης. Το κέντρο θα είναι μεταλλοκατασκευή, ενώ θα υπάρχει και ανοιγοκλειόμενη στέγη. Και με βάσει τις μελέτες των ανθρώπων της ΑΕΚ όλο αυτό το εγχείρημα μπορεί να ολοκληρωθεί γρήγορα.

Ένα ακόμα συν όλης αυτής της προσπάθειας, για την ΑΕΚ, είναι και το γεγονός πως το έργο αυτό είναι μικρής κλίμακας και έτσι δεν απαιτείται μακρόχρονη γραφειοκρατία. Κάτι που μπορεί να «τρέξει» τις διαδικασίες για να μπορέσει να υλοποιήσει το έργο της η ομάδα.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο της μεγάλης επένδυσης της ΑΕΚ είναι και ο αριθμός εργαζομένων που θα απασχολήσει το αθλητικό κέντρο της ομάδας. Κι αυτό γιατί πέραν των προπονητών και όσων σχετίζονται με τα τμήματα πόλο, κολύμβησης της ΑΕΚ, το αθλητικο κέντρο θα απασχολεί -σε πρώτη φάση- 30 άτομα, ενώ με την πάροδο του χρόνου, όταν και θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο χώρο, τότε ο αριθμός θα αυξηθεί με γεωμετρική ακρίβεια.

Τελευταίο... εμπόδιο το οικόπεδο

Στην ανακοίνωση της 13ης Απριλίου του 2019, όταν και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το μεγαλόπνοο πλάνο της ΑΕΚ, η περιοχή που θα στέγαζε το... παρόν και το μέλλον της ΑΕΚ ήταν η Βάρη. Όμως τους τελευταίους μήνες τα σχέδια ανατράπηκαν ως προς το κομμάτι αυτό.

Στην ΑΕΚ είχαν εντοπίσει το οικόπεδο που θα στέγαζόταν το μεγάλο έργο τους, όμως τα δεδομένα ανατράπηκαν στην πορεία. Το συγκεκριμένο οικόπεδο στην περιοχή της Βάρης δεν θα προχωρήσει, με την ΑΕΚ να έχει ήδη εντοπίσει 2-3 σημεία στα οποία μπορεί να χτίσει το κέντρο της η ομάδα

Το ιδανικό για τον κόσμο της ομάδας θα ήταν να βρεθεί και η ομάδα πόλο στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, όμως έπειτα από μελέτη που έγινε από τους ανθρώπους της ομάδας πόλο, αυτό που προέκυψε ήταν πως δεν υπάρχουν διαθέσιμα οικόπεδα για την δημιουργία του γηπέδου.

Τις επόμενες μέρες οι ιθύνοντες την ομάδα αναμένεται να προχωρήσουν το θέμα του οικοπέδου και να «κλείσουν» το μέρος στο οποίο θα χτιστεί το... υδάτινο παλάτι της ομάδας

Μήνας-κλειδί: Σεπτέμβριος του 2021

Η ΑΕΚ τη νέα σεζόν (2020-21) θα αγωνιστεί στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας, το οποίο είχε ως έδρα από την επανίδρυσή της ως και σήμερα. Η επόμενη αγωνιστική περίοδος, όμως, δεν αποκλείεται να είναι διαφορετική.

Με βάσει τις μελέτες και τα πλάνα των ανθρώπων της ομάδας, το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβρη του 2021. Έτσι, τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς η ΑΕΚ δεν αποκλείεται να γιορτάσει... εις διπλούν για δύο πολύ σημαντικά έργα. Τόσο για την Αγιά Σοφιά, που αναμένεται να είναι έτοιμη το καλοκαίρι του 2021 και να όσο και για το μεγάλο κολυμβητικό κέντρο της ομάδας.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που γίνεται ξεκάθαρο είναι πως η ΑΕΚ αλλάζει επίπεδο σε όλα τα τμήματα. Με πράξεις και επενδύσεις...

Αυτό είναι το σχέδιο για το κολυμβητικό κέντρο της ΑΕΚ
EVENTS