MENU

Οι προβολές θα περιλαμβάνουν μια σειρά ταινιών μικρού μήκους, καθώς και μία ταινία μεγάλου μήκους και θα ξεκινούν στις 21:00. H είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

"...Η εξάρτηση δεν κάνει διακρίσεις. Εμείς; Ο εξαρτημένος είναι κάποιος που ξέρουμε, ένας συγγενής, ένας φίλος, ένας  γείτονας. Ο εξαρτημένος είναι ένας δικός μας. Οι κοινωνικός στιγματισμός κρατάει αυτόν και την οικογένειά του μακριά από τη θεραπεία και εμποδίζει την επανένταξή του στην κοινωνία. Ας μην αφήνουμε το στίγμα να γίνεται πιο δυνατό από την εξάρτηση... To στίγμα μας είναι η ένταξη."

Το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ λειτουργεί από το 1990 και είναι ένα από τα πολυφασικά προγράμματα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Είναι πρόγραμμα εξωτερικής παρακολούθησης (μη διαμονής) στο κέντρο της Αθήνας.

Οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, δεν χορηγούνται φαρμακευτικές ή υποκατάστατες ουσίες και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής. Απευθύνεται σε νεαρούς ενήλικες άνω των 21 ετών, εργαζόμενους, φοιτητές, άτομα που κάνουν πειραματική / περιστασιακή χρήση και στα μέλη του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός τους.

Οι φετινές ταινίες για το διήμερο κινηματογραφικών προβολών, επιλέχθηκαν στo πλαίσιο του μηνύματος για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών που αφορά στην κοινωνική ένταξη. Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 - Ημέρα προβολής ταινιών μικρού μήκους

Sam Roma - We are Gypsies  aka "Sam Roma - Eimaste Tsigganoi"

Ντοκιμαντέρ της Μαρίνας Δανέζη - διάρκεια 39’

«Είμαστε απ όλα. Οτιδήποτε θα το βρείτε. Από το χειρότερο μέχρι και το καλύτερο μπορούμε να κάνουμε σαν άνθρωποι...»

Το ντοκιμαντέρ της Μαρίνας Δανέζη - το οποίο είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τον Μάρτιο στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - διεισδύει στα άδυτα των κοινοτήτων των Ρομά για να αναδείξει τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν, αλλά και την ιδιαίτερη κουλτούρα τους.

Η Προσευχή του Θανάση Νεοφώτιστου - διάρκεια 20’11’’

Στο Γυμνάσιο του Δημήτρη, ο Βασίλης με την παρέα του, μια ομάδα νταήδων, του προκαλούν τρόμο. Όταν μαθαίνει ότι πρέπει να πει την πρωινή προσευχή, ο Βασίλης καταλαμβάνει όλη του τη σκέψη. Τι θα γίνει όμως όταν θα φτάσει η μέρα να σταθεί μπροστά σε όλο το σχολείο και κυρίως μπροστά σ’ αυτόν?

Η «Προσευχή» του Θανάση Νεοφώτιστου παρουσιάστηκε την πρώτη ημέρα των προβολών του 37ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, πέρσι τον Σεπτέμβριο και τιμήθηκε με τον Χρυσό Διόνυσο του Φεστιβάλ.

JAFAR της Νάνσυ Σπετσιώτη - διάρκεια  3’

Μέσα σε τρία μόλις λεπτά αυτή η ταινία μικρού μήκους «λέει» με τον πιο απλό και συγκινητικό τρόπο όσα χρειάζονται να ειπωθούν για τον ρατσισμό. Της Νάνσυ Σπετσιώτη, με τους Ναταλία Δραγούμη, Νίκο Ψαρρά, Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Waseem Aktar, Χαρά Τσιόνγκα, Γεωργία Κατσικονούρη.

Βόλτα της Στέλας Κυριακοπούλου - διάρκεια 11’33’’

Η πρώτη ελληνική ταινία μικρού μήκους που συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ του Sundance, η «Βολτα» της Στέλλας Κυριακοπούλου διακρίθηκε με το βραβείο του «Women Film in Los Angeles». Πριν λίγες ημέρες είχαμε την ευκαιρία να την παρακολουθήσουμε και στην εκδήλωση για τις «Χρυσές Νύχτες» / «Les Nuits en Or» της Ακαδημίας Cesar, με τις καλύτερες μικρού μήκους ταινίες της χρονιάς.

Τρίτη 30 Ιουνίου

Οι Ακροβάτες του Κήπου του Σταύρου Δήμα - διάρκεια 110’

Το πιο κρίσιμο καλοκαίρι από τα εφηβικά χρόνια του Ααρών στην Ελευσίνα του 1974, όπου ανακαλύπτει μαζί με τους φίλους του -τους "Aκροβάτες του Kήπου" - τον κόσμο των μεγάλων, την απιστία, τον θάνατο, τον έρωτα και την εξαπάτηση.

Η υπέροχη και διαχρονική ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία του Χρήστου Δήμα. Τη σύνθεση μουσικής υπογράφει ο Νίκος Κυπουργός, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, συναντάμε τους ηθοποιούς: Μιχάλης Ευριπιώτης, Γιώτα Φέστα, Θέμις Μπαζάκα, Βάνα Ραμπότα, Νένα Μεντή, Γιώργος Μαρίνος, Χρήστος Νομικός.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την αφίσα της εκδήλωσης σχεδίασε η ομάδα Γραφιστικής των μελών της Ανοιχτής Θεραπευτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ. Ενώ οι προβολές των ταινιών πραγματοποιούνται με την ευγενική άδεια των δημιουργών τους και των εταιρειών παραγωγής Pan Entertainment, t-shOrt, NF Films και Exile Films. Παράλληλα ο χώρος προβολής της εκδήλωσης, είναι μία ευγενική παραχώρηση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ως κρατικός Φορέας ενίσχυσης της κινηματογραφίας στην Ελλάδα και το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ως πρόγραμμα που αντιμετωπίζει ολοκληρωμένα την εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες και τα προβλήματα που τη συνοδεύουν χωρίς να αποκόπτει τον χρήστη από την οικογένειά του, την εργασία του, το εκπαιδευτικό του περιβάλλον και τον κοινωνικό του περίγυρο, συμπράττουν σε αυτή τη δράση με σκοπό την ενίσχυση του πνεύματος της προσφοράς, των ανθρώπινων αξιών και της κοινωνικής φροντίδας.

Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, ως πρόγραμμα εξωτερικής ημερήσιας παρακολούθησης, καλλιεργεί και υποστηρίζει την ισότιμη κοινωνική ένταξη από την αρχή της προσπάθειας για απεξάρτηση των πρώην χρηστών.

Οι χρήστες ουσιών μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Συμβουλευτικού Κέντρου (Φυλής 217, Αθήνα), τηλέφωνο: 210 86 26 761. Οι γονείς και οι συγγενείς των εξαρτημένων μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης (3ης Σεπτεμβρίου 176, Αθήνα), τηλέφωνο: 210 86 12 604.

Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Ιουνίου

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: Ερμού 134 - 136

Πρόσβαση: Hλεκτρικός / Σταθμός Θησείο

H είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

πηγή: tvxs.gr

Διήμερο προβολών για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών
EVENTS