MENU

Από το τέλος της 7ης σεζόν, ο Τζον Σνόου και η Καλίσι έχουν αναχθεί ως τα πιο σημαντικά πρόσωπα του Game of Thrones και αυτοί που συγκεντρώνουν τη μερίδα του λέοντος για να κάτσουν στο θρόνο. Από κοντά και η Σερσέι Λάνιστερ.

Υπάρχει όμως ένα second unit. Μια τάξη χαρακτήρων που έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Όχι να κάτσουν σώνει και ντε στο θρόνο. Αλλά να διαδραματίσουν τον ρόλο που θα ξεκλειδώσει όλες τις απαντήσεις για το φινάλε του Game of Thrones. Να γίνουν κύριοι ρυθμιστές.

Η Άρια Σταρκ και ο Μπραν Σταρκ δεν ορέγονται ούτως ή άλλως να κάτσουν στο θρόνο. Η πρώτη θέλει να ολοκληρώσει με την εκδίκηση της και να ηρεμήσει, ο δεύτερος είναι το Τρίματο Γεράκι, δεν έχει χώρο για να επιφορτιστεί με άλλη μια αρμοδιότητα.

Αυτοί οι δύο είναι που συνοδευόνται από θεωρίες εξαιρετικά πιθανές. Για τη μεν Άρια είναι διπλής διακλάδωσης, για τον Μπραν είναι μια αρκετά δημοφιλής που ακούστηκε και στα προεόρτια άλλων σεζόν, αλλά τώρα έχει το απαραίτητο υπόβαθρο για να στηριχθεί.

Άρια, η δολοφόνος της Σερσέι ή η μετενσάρκωση της Lady Stoneheart;

Ο θάνατος είναι μια πολύ πιθανή κατάληξη για την τρελή βασίλισσα του Γουέστερος. Ειδικά από τη στιγμή που έχασε το μοναδικό της στήριγμα, τον Τζέιμι. Μάλιστα, αρκετοί υποστηρίζουν ότι αυτός θα την σκοτώσει. Μόνο που δεν θα είναι αυτός. Απλώς θα φαίνεται ως Τζέιμι. Η Άρια θα εφαρμόσει την τακτική του Faceless God και θα προσεγγίσει-ξεμοναχιάσει την Σερσέι για να τη σκοτώσει.

Άλλωστε, σε ένα flash back της ιδίας, την είδαμε στην 6η σεζόν σε μικρή ηλικία να στέκεται μπροστά σε ένα μέντιουμ που της λέει ότι το μέλλον της έχει θάνατο και ο δικός της θα έρθει από τον μικρό αδερφό. Αν επιβεβαιωθεί ότι ο Τίριον δεν είναι τελικά Λάνιστερ, ο μικρός αδερφός είναι ο Τζέιμι.

Στο εναλλακτικό σενάριο για την Άρια, επανέρχεται στο προσκήνιο η μεταθανάτια εκδοχή της Κέιτλιν Σταρκ, η Lady Stoneheart. Την εμφάνισή της την περιμέναμε στην 6η σεζόν, όταν και η Λένα Χίντι είχε αναρτήσει μια φωτογραφία στο Instagram. Αποδείχτηκε ότι απλώς μας έπαιζε.

Η θεωρία λοιπόν λέει ότι η Lady Stoneheart είναι η Άρια, ή αν θέλετε η Άρια είναι η Lady Stoneheart. Επειδή κανείς δεν την έχει δει να σκοτώνει όσους σκότωσε, θα αρχίσει ένας μύθος. Όλοι θα αποδώσουν τις δολοφονίες στο φάντασμα της Κέιτλιν. Κι όταν λες συνέχεια κάτι, αυτό γίνεται πράξη. Βέβαια, για να συμβεί αυτό θα πρέπει η Άρια να πεθάνει.

Κάτι που επίσης έχει αναπαραχθεί πολλάκις. Προς αυτή την κατεύθυνση συνηγόρησε και το trailer. Εκεί βλέπουμε Τζον Σνόου, Σάνσα και Άρια Σταρκ να στέκονται μπροστά στα αγάλματά τους στις κατακόμβες του Γουίντερφελ. Υπάρχει όμως μια ειδοποιός διαφορά. Ο Σνόου απεικονίζεται στο άγαλμά του γέρος. Η Σάνσα και η Άρια όπως είναι στο παρόν της αφήγησης. Άρα αφήνεται να εννοηθεί ότι θα πεθάνουν νέες.

Ο Μπραν είναι ο απώτερος στόχος του Night’s King

Στο επεισόδιο που πεθαίνει ο Χόντορ, είχαμε μια σκηνή πολύ σημαντική. Εκεί το Τρίματο Γεράκι παρέδωσε το αξίωμά του στον Μπραν. Εκεί είδαμε και πως τα παιδιά του Δάσους έγιναν η αιτία για να «γεννηθεί» ο Night’s King. Και ο ηθοποιός που τον υποδύεται είχε πει ότι στόχος του είναι ένας από τους βασικούς. Ίσως ο Τζον Σνόου. Ακόμα περισσότερο όμως ο Μπραν.

Το πρώτο Τρίματο Γεράκι έδωσε το έναυσμα σε αυτόν τον θεσμό λίγο μετά τη Μακριά Νύχτα και τη διάλυση του στρατού των White Walkers. Άρα ο Night’s King έχει προηγούμενα. Όχι με τον Μπραν. Αλλά με αυτό που έγινε με τον Μπραν.

Ήταν μάλιστα ο Μπέντζεν που φάνηκε να προβλέπει την μάχη ανάμεσα στον Μπραν και τον Night’s King. Όταν τον έσωσε μετά το κυνήγι των White Walkers στην μετά-Χόντορ εποχή, του είπε χαρακτηριστικά «Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα βρει τον δρόμο του στον κόσμο των ανθρώπων. Κι όταν το κάνει, θα είσαι εκεί να τον περιμένεις».

Παράλληλα, είδαμε ότι σε ένα από τα οράματα του, ο Μπραν δέχεται το κράτημα του Night’s King που του αφήνει σημάδι. Μιλάμε ίσως για την θεωρία που τέμνει όσο καμία άλλη το Game of Thrones και θα απαιτήσει τρομερή σεναριακή και σκηνοθετική ρύθμιση για να βγει στο απόγειό της.

Για τον Μπραν βέβαια υπάρχει και μια πολύ πιο τιμητική θεωρία. Μία που βασίζεται πάλι στο επεισόδιο που μας εξηγήθηκε ότι Hodor=Hold the door. Η εν λόγω φράση προκλήθηκε στο κεφάλι του Χόντορ επειδή την άκουγε συνέχεια στο κεφάλι του από τον ίδιο τον Μπραν που είχε ταξιδέψει στο παρελθόν για να μάθει την αλήθεια περί Λιάνα και του Ταργκάριεν.

Ποιος μας λέει ότι το Game of Thrones δεν είναι απλά ένα χρονικό ασυνεχές όπου ο Μπραν μεταφέρεται διαρκώς σε κάποιο παρελθόν και προβάλλει τις πράξεις του παλευόντας κάθε φορά να τις αλλάξει. Ποιος μας λέει ότι στο τώρα δεν θα εμφανιστεί ένας Μπραν να βιώνει ένα σισύφειο μαρτύριο; Αυτό είναι πάντως το πιο ακραίο σενάριο για οποιονδήποτε χαρακτήρα του Game of Thrones.

Game of Thrones: Η θεωρία για τον ρόλο του Μπραν που δεν είχε σκεφτεί κανείς