MENU

Στην Ελλάδα είναι αρκετοί οι επώνυμοι που επιλέγουν το NLP για μια καλύτερη ζωή ενώ μιλούν πια δημόσια πια για το πόσο έχουν βοηθηθεί «Τo NLP είναι μια συλλογή από εργαλεία που μας βοηθούν να αποκτήσουμε αυτογνωσία και να αντιληφθούμε πώς σκεφτόμαστε και λειτουργούμε εμείς αλλά και οι γύρω μας. Πρόκειται για μια μεθοδολογία μέσω της οποίας μπορούμε να εντοπίσουμε τις αυτοματοποιημένες συμπεριφορές και πεποιθήσεις που μας «κρατάνε» πίσω και μας βοηθά να τις αλλάξουμε» εξηγεί η Βίκυ Τσουλουχοπούλου (Σύμβουλος NLP) «Μέσα από το NLP λοιπόν κατάφερα να αλλάξω τη ζωή μου και να επιτύχω στόχους με τρόπο που δεν είχα ποτέ φανταστεί. Βλέποντας τα δικά μου αποτελέσματα, αποφάσισα ότι αυτή η μέθοδος είναι πολύτιμη για όλους τους ανθρώπους που ζητούν να φτιάξουν μια καινούργια ζωή με τα δικά τους πιστεύω, τις δικές τους επιθυμίες και ανάγκες. Έτσι το 2007 ίδρυσα την Αμάλθεια» δηλώνει.

Τους κάνει δυνατούς

Οι προσωπικές ανησυχίες οδήγησαν τον Σάκη Ρουβάς στο NLP πριν από δέκα χρόνια περίπου. Ο τραγουδιστής, είχε πάντα το στοιχείο της αυτοβελτίωσης μέσα του «Από παιδί είχα ένα drive, μια δύναμη να αλλάξω, να μη μένω στάσιμος και, κυρίως, σ’ αυτό που δεν μου άρεσε’ είχε δηλώσεις το παρελθόν.

Τα τελευταία πέντε χρόνια η Σταματίνα Τσιμτσιλή παρακολουθεί μαθήματα αυτογνωσίας και αυτοεξέλιξης «Όταν πρωτοάκουσα γι αυτά από την αδελφή μου, ήμουν αρκετά δύσπιστη για το αποτέλεσμα που θα είχαν. Κάνοντας όμως τον απολογισμό μου, βλέπω ότι και αποτέλεσμα έχουν και με βοήθησαν να μπω σε μια τελείως διαφορετική λογική προσέγγισης για το οτιδήποτε μπορεί να συμβαίνει στη ζωή μου… κυρίως τα αρνητικά που κάποτε με φόβιζαν και δεν μου επέτρεπαν να απολαύσω την καθημερινότητα μου» είχε πει.

Ο Νίκος Μουτσινάς βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της Ελεονόρας Μελέτη και μίλησε ανοιχτά για το NLP ενώ τόνισε πόσο πολύ τον έχει βοηθήσει να βλέπει τα πράγματα με διαφορετικό μάτι. Ο ηθοποιός και παρουσιαστής ξεκίνησε νευρογλωσσικό προγραμματισμό τον Φεβρουάριο 2017 και συνεχίζει και σήμερα.

Μιλώντας στο Secret πριν από λίγο καιρό η Βίκυ Χατζηβασιλείου είχε αποκαλύψει τον λόγο που ξεκίνησε NLP «Η απώλεια του πατέρα μου ήταν ο λόγος που ξεκίνησα την αυτογνωσία, και το ένα έφερε το άλλο. Τώρα αντιμετωπίζω αλλιώς τα πράγματα. Πρόσφατα έγινε κάτι στην τηλεόραση που θα θύμωνε πολύ την παλιά Βίκυ. Σήμερα όμως σκέφτομαι ότι είναι δικό της πρόβλημα, όχι δικό μου. Εγώ είμαι καλά με μένα» είχε πει.

Για το κόψιμο της εκπομπής «Τι λέει» μίλησε η Τζένη Μελιτά στο Πρωινό και τη Φαίη Σκορδά «Δεν είναι για κανέναν εύκολο να χάνει τη δουλειά του. Eίναι πολύ ανθρώπινο και να στεναχωρηθείς και να κλάψεις… Έχει τύχει όμως μαγικά όλο αυτό σε μία περίοδο που δουλεύω πολύ με τον εαυτό μου»,είπε στη συνέχεια εξηγώντας πως το NLP που κάνει την έχει βοηθήσει πολύ σε όλο αυτό.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια κάνει NLP και η ηθοποιός Ευγενία Σαμαρά η οποία πιστεύει πως έχει βοηθηθεί πολύ στη διαχείριση του χρόνου και του άγχους της. Η Σίσσυ Χριστίδου έχει βρει τ ν εαυτό της μέσα από το NLP όπως και ο σύζυγός της Θοδωρής Μαραντίνης ενώ και άλλοι επώνυμοι όπως η Νίκη Κάρτσωνα, η Ελένη Τσολάκη, η Πέγκυ Ζήνα έχουν επιλέξει τη συγκεκριμένη μέθοδο αυτοβελτίωσης.

NLP: Το μυστικό των Star για μια επιτυχημένη ζωή