MENU

Με εθνικιστικό λόγο, συνομωσιολογικά υπονοούμενα και διαμαρτυρίες ότι η Νέα Δημοκρατία του έκλεψε την ιδέα για τα... βότανα, ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος επιχείρησε να επιτεθεί στην κυβέρνηση εκ δεξιών.

Κατήγγειλε τις δεσμεύσεις Μητσοτάκη για μείωση της φορολογίας ως παροχολογία και κάλεσε τη ΝΔ να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, αγνοώντας τον εθνικό κίνδυνο που θα επέφερε μία τέτοια κίνηση, καθώς θα έδινε “πάτημα” στην Τουρκία να αμφισβητήσει από την πλευρά της συμφωνίες.

Ο κ.Βελόπουλος βέβαια αποτάχθηκε τον τίτλο του “πατριδοκάπηλου”, ενώ εξέφρασε το... παράπονο γιατί ο πρωθυπουργός πολλάκις έχει αναφερθεί στην Ελληνική Λύση “με τρόπο μη κομψό” όπως είπε, αλλά επένδυσε στο θυμικό των δεξιών ψηφοφόρων για το Σκοπιανό και προσπάθησε να φέρει σε δύσκολη θέση τους βουλευτές της ΝΔ ζητώντας τους να συνυπογράψουν για εξεταστική σε βάρος του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Χαρακτήρισε δε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια “νέο Κατρούγκαλο ή νέο Κοτζιά”, καλώντας τον να διαψεύσει ότι σχεδιάζει συνδιαχείριση των ενεργειακών πόρων στο Αιγαίο με την Τουρκία.

Κατηγόρησε και τον ίδιο τον κ.Μητσοτάκη ότι μίλησε μόλις ένα λεπτό για τα ελληνοτουρκικά και ένα λεπτό για το Σκοπιανό και τον κατηγόρησε για παροχολογία, λέγοντας ότι πρώτη φορά βλέπει πρωθυπουργό να υπόσχεται περισσότερα μετεκλογικά από ότι προεκλογικά.

Αφησε μάλιστα υπονοούμενα ότι κάτι θα έδωσε ο πρωθυπουργός στους εταίρους για να μπορέσει να εξαγγείλει όσα εξήγγειλε, όπως ο κ.Τσίπρας κατά τη ΝΔ έδωσε τις συντάξεις για το Σκοπιανό.

Αναμφίβολα όμως η πιο εντυπωσιακή του στιγμή ήταν όταν κατηγόρησε τη ΝΔ ότι αντέγραψε από το πρόγραμμα της Ελληνικής Λύσης την πρόταση για αξιοποίηση των ελληνικών βοτάνων.

Ο κ.Βελόπουλος διαφώνησε με τις ιδιωτικοποιήσεις, με το επιχείρημα ότι η Fraport και η Cosco είναι κρατικές εταιρείες και εξέφρασε την άποψη ότι το κράτος μπορεί να είναι επιχειρηματίας.

Ζήτησε από τον κ.Μητσοτάκη να βρει ένα τρόπο να γυρίσουν οι ελληνικές εταιρείες από τη Βουλγαρία, όπου όπως ανέφερε έχουν έξι δις επενδύσεις.

Πηγή: News247.gr

Ο Βελόπουλος κατηγορεί τη ΝΔ ότι του έκλεψε το πρόγραμμα για τα βότανα