MENU

Eνα trendy συμπέρασμα προ πενταετίας που αναπτύχθηκε κυρίως μέσω social media, ήταν το -θα το θυμάστε- «οι Ελληνες έχουν αποδείξει ότι δεν ξέρουν να ψηφίζουν». Προσωπικά με έβρισκε πάντοτε αντίθετο στον απόλυτο βαθμό που λεγόταν και γραφόταν, αλλά η κουβέντα είναι μεγάλη για να γίνει από εδώ και ο τραχανάς μπόλικος για να απλωθεί σε λίγες λέξεις.

Ούτε φυσικά λέω ότι έχουν κυβερνήσει οι πιο άξιοι άνθρωποι ή έχουν επιτελέσει υπουργοί και αξιωματούχοι σε κομβικά πόστα οι πιο ικανοί και έντιμοι. Θεωρώ όμως ότι οι #ekloges2019 αποτυπώνουν μια μικρή πρόοδο για τη χώρα: και όχι, δεν αναφέρομαι στην αλλαγή, στην ανατροπή. Τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας την ξέραμε και γι’ αυτό την περιμέναμε.

Για να έρθει η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς έκανε λάθη. Που δεν ήταν ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε καν “χωράνε” στα δάχτυλα των δύο χεριών και των δύο ποδιών μας. Λάθη που αποδεικνύουν ότι επλήγη το μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού ιστού, οι άνθρωποι που περίμεναν κάτι καλύτερο από το νέο που ψήφισαν το 2015 και αντ’ αυτού πήραν φόρους, φόρους, φόρους…

Αυτές οι εκλογές ίσως αποδειχθούν ιστορικές. Έφυγε από τη μέση η Χρυσή Αυγή και αυτό δεν είναι μια κουβέντα. Είναι το μεγάλο συμπέρασμα, είναι η νίκη του δημοκρατικού τόξου που βρήκε στην καρδιά το ναζιστικό μόρφωμα, είναι η ψήφος όλων μας ή των συντριπτικά περισσότερων, που κατέβασε με δύναμη το δεξί υψωμένο χέρι των ακροδεξιών, έστω κι αν βάλαμε στη Βουλή τους… λιγότερο ναζιστές του Βελόπουλου, σύμφωνα με το δικό του μνημειώδες σχόλιο.

Η κλωτσιά που έδωσε ο λαός στους Χρυσαυγίτες είναι κατά τη γνώμη μου ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ και Η ΝΙΚΗ των εκλογών, που περνάει φυσικά και τα σύνορα της χώρας. Κι ας διαβάσουν το direct message από τη μάνα της Δημοκρατίας στην άλλη κοιτίδα (σ.σ. στη Γαλλία), αλλά και στις υπόλοιπες χώρες που ανθεί το εκδικητικό ακροδεξιό μένος.

Αρα, το ερώτημα απαντήθηκε, έστω κι αν ο Μητσοτάκης δεν τα βγάλει πέρα στη μπανανία που λέγεται Ελλάδα. Ναι, δεν είμαστε τόσο άμπαλοι. Κάτι σκαμπάζουμε με τόσα που έχουν δει τα μάτια μας. Ο Έλληνας ψηφοφόρος μπορεί να μην έχει την υπομονή ή τη διορατικότητα που απαιτείται, αλλά μπορεί να θυμηθεί τι είπες πριν και να δει τι έπραξες μετά. Εξ ου και οι αλλαγές στον ένοικο του Μαξίμου.

Φαντάζομαι τα λάθη του Τσίπρα και οι 8 μονάδες που πήρε κεφάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα του υπενθυμίζουν πάντοτε ότι ο λαός είναι αυστηρός κριτής και δεν ξεχνά. To 8 γίνεται εύκολα... -8 σε τέσσερα χρόνια.

ΥΓ. Πραγματικά έμεινα άναυδος με τις “αποκαλύψεις" Κούγια. Είμαι σίγουρος ότι ήδη το έχει μετανιώσει, διότι έχει αναλάβει ουκ ολίγες υποθέσεις αδύναμων ανθρώπων που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση στην αρένα του δικαστηρίου. Από την άλλη, χαίρομαι που τα είπε στον Νίκο Χατζηνικολάου. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε κάποιος άλλος να αντεπιτεθεί με αυτό τον τρόπο στα απίθανα που ελέχθησαν.

ΥΓ2. Ρε παιδιά, η νίκη δεν χρεώνεται σε κανέναν, πιστώνεται η ρημάδα. Ελληνικά να τα λέμε...

Tελικά ξέρουμε να ψηφίζουμε ή όχι;
EVENTS