MENU

Ο Έλληνας επιχειρηματίας, με νέα του συνέντευξη στην «Ελεύθερη Ώρα», αναφέρθηκε με θετική διάθεση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Γιάννη Μώραλη και το συνδυασμό τους, εκφράζοντας επανειλημμένα την άποψη, ότι αγαπούν τον Πειραιά και μπορούν να συνεργαστούν, σε αντίθεση με πρόσφατες δηλώσεις του περί «θιάσου», ενώ απάντησε στο ενδεχόμενο κατακραυγής του κόσμου λόγω του σκανδάλου του αδελφού του, Γιώργου, όπως και για το πώς ήταν η ζωή του τα 25 χρόνια, που είχε φύγει από την χώρα, όντας υπόδικος.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για το λόγο που δόθηκε το όνομα «Πειραιάς σε Τάξη»: «Όπως μου εξήγησε και ο Κώστας Νιζάμης, αυτό που θέλουμε να κάνουμε δεν είναι κάτι το καινούργιο ή να τετραγωνίσουμε τον κύκλο. Είναι απλά πράγματα. Θέλουμε ο Πειραιάς να μπει σε μια τάξη, όπως ήταν παλιά. Να ξαναδημιουργήσουμε τις γειτονιές που είχαμε και γνωρίζαμε και μεγαλώσαμε. Να φέρουμε πάλι τη ζεστασιά, τη σιγουριά, την ασφάλεια. Οι οικογένειές μας, τα παιδιά μας να μην φοβούνται να μην κινδυνεύουν από την εγκληματικότητα. Τα σχολεία μας να ξαναγίνουν όπως ήταν παλιά. Αυτή τη στιγμή δεν μπορείς να πας στα μπάνια, πουθενά μέσα στο σχολείο. Κυκλοφορούν ναρκομανείς, ναρκωτικά, άνθρωποι δίχως να ξέρει κανείς ποιοι είναι. Ρατσιστές δεν είμαστε, αλλά αν κάποιος έρθει σε μια χώρα, πρέπει να έχει έρθει νόμιμα, με τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται. Αν πας στην Αμερική ή κάπου αλλού χρειάζεται να έχεις κάποια βίζα. Πρέπει να έχεις κάποιο χαρτί που λέει για ποιο λόγο είσαι εκεί. Εδώ στην Ελλάδα φαίνεται πως έχει γίνει "μπάτε σκύλοι αλέστε"».

Για το πώς νιώθει που έχει απέναντι τον Βαγγέλη Μαρινάκη και σε τι υπερτερεί: «Δεν το βλέπουμε έτσι. Εμείς, δε βλέπουμε ότι είμαστε αντιμέτωποι ή είμαστε αντίπαλοι με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Μαρινάκης είναι ένας τρομερά πετυχημένος άνθρωπος, έχει πετύχει πάρα πολλά πράγματα και είναι από τους μεγαλύτερους εφοπλιστές στον κόσμο. Είμαστε συναγωνιστές για το καλό του Πειραιά. Εάν βγει η παράταξη του κ. Μώραλη που υποστηρίζει ο κ. Μαρινάκης, εμείς θα είμαστε δίπλα τους. Δε θα πάμε σε ένα δημοτικό συμβούλιο για να τσακωνόμαστε. Πάμε για να κάνουμε τον Πειραιά καλύτερο. Οπότε εμείς δεν είμαστε ούτε απέναντι στον Μαρινάκη, ούτε απέναντι σε κανέναν Μώραλη. Εμείς είμαστε μια ομάδα. Είμαστε Πειραιώτες και αγαπάμε τον Πειραιά. Έχω λατρέψει τον Πειραιά από τότε που ασχολήθηκα με τον Ολυμπιακό. Δεν έχουμε κάποια αντιπαλότητα. Βλέπουμε μόνο θετικά πράγματα να γίνονται από μια συνεργασία που θα φέρει μόνο ωραία και καινούργια πράγματα στον Πειραιά».

Για το λόγο που δε δημιούργησαν μαζί ένα συνδυασμό: «Πιστεύω πως θα ήταν κάτι καταπληκτικό. Ο Κώστας Νιζάμης, ο Μώραλης, ο Μαρινάκης, όλοι μαζί. Δεν έτυχε να γίνει κάποια τέτοια συνάντηση, κάποια κουβέντα. Αλλά και πάλι σας λέω και χωριστά που είμαστε πάλι ενωμένοι είμαστε. Πάλι μαζί θα κάνουμε τον Πειραιά αυτό που όλοι θέλουμε και προσδοκούμε προς όφελος της πόλης και των κατοίκων».

Για το αν έχει συναντηθεί με τον Μαρινάκη: «Όχι δεν έχει τύχει, αλλά πιστεύω ότι κι εκείνος θέλει ό,τι καλύτερο για τον Πειραιά».

Για το ποιες είναι οι διαφορές των συνδυασμών τους: «Θα απαντήσω για τη δική μας παράταξη. Η παράταξη του Γιάννη Μώραλη είναι οργανωμένη κι έχει φτιαχτεί βάσει τεχνοκρατίας που υπάρχει κι όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα. Έχει τον πολιτικό ορίζοντα, έχει πολιτικές δυνάμεις μαζί του. Δουλεύει μαζί με το κυβερνητικό σύστημα που υπάρχει σε αυτή την χώρα. Εμείς πιστεύουμε και πάλι σε έναν Πειραιά που θα στηθεί από τους ίδιους τους Πειραιώτες, με τις δικές μας πρωτοβουλίες και τις δικές μας δυνάμεις. Εάν θα χρειαστεί θα δημιουργήσουμε σχολεία, νοσοκομεία, ακόμα και μία τράπεζα. Οοτιδήποτε χρειαστεί ο Πειραιάς σε συνεργασία πάντα με τους επιχειρηματίες και με τους εφοπλιστές που εγώ τους έχω ως νούμερο ένα, γιατί είναι μπροστάρηδες στον Πειραιά και πρέπει κάποτε να σεβαστούμε αυτή τη δύναμη που έχουν φέρει σε αυτή την χώρα και τους αξίζει να είναι πάντα μπροστά. Με αυτούς μπροστά θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτά τα λόγια πράγματα που έχουμε συζητήσει και που έχει ο Κώστας Νιζάμης επανειλημμένα φέρει στο προσκήνιο. Θα δούμε τι μπορούμε να δημιουργήσουμε που θα φέρει πόρους, ώστε και οι επιχειρηματίες θα κερδίσουμε δημιουργώντας θέσεις εργασίας και οικονομική ανάπτυξη, ώστε ο Πειραιάς να ωφεληθεί και να έχει το μεγαλύτερο κέρδος».

Για το αν είναι αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας: «Βεβαίως. Εμείς οι ίδιοι θα φτιάξουμε την χώρα μας. Εμείς, άνθρωποι σαν τον Μαρινάκη, τον Νιζάμη, να βάλω και τον εαυτό μου στην ομάδα αυτή γιατί την αγαπάμε, την πονάμε, θα βγούμε μπροστά, θα δημιουργήσουμε για την χώρα μας πρωτόγνωρες πολιτικές καταστάσεις που να μπορέσουμε να αλλάξουμε το κατεστημένο. Δε θα ήταν ωραίο να υπήρχε σήμερα ένα κόμμα που να είχε παιδιά από 24 μέχρι 30 χρόνων με ντοκτορά, με Masters οι οποίοι να είναι καθαροί, να μην έχουν παρελθόν στην πολιτική ή να προέρχονται από πολιτικά τζάκια; Οι άνθρωποι αυτοί με κάποιους ειδικούς συμβούλους επιχειρηματίες θα δημιουργήσουν μία καινούργια κατάσταση στην πολιτική, με προσανατολισμό τον Έλληνα και στόχο πώς μπορούν να αυξήσουν το εισόδημά του δίχως άλλα συμφέροντα».

Για το αν φοβάται την κατκραυγή του κόσμου λόγω του παρελθόντος με τον αδελφό του, Γιώργο: «Πάντα θα υπάρχει κάποιος που διαφωνεί και δε σε υποστηρίζει, αλλά ας πάμε λίγο πίσω να δούμε γιατί να υπάρχουν επικριτές και άνθρωποι που δεν αποδέχονται τον Κοσκωτά. Ο Κοσκωτάς δημιούργησε 10.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Από αυτές τις θέσεις εργασίας ζούσαν 500 χιλιάδες κόσμος που είναι το 5% του πληθυσμού. Στον Κοσκωτά δε βρήκαν πουθενά χρήματα στο εξωτερικό κρυμμένα. Δε βλέπω πουθενά την έπαυλη του Κοσκωτά, ούτε το λίαρ τζετ, τη θαλαμηγό, τα μεγάλα πάρτι, τις μεγάλες δεξιώσεις. Αν είχα τόσο πλούτο εγώ και ο αδελφός μου, πότε θα το γλεντούσαμε. Γιατί εγώ είμαι 60 χρονών. Πότε στα 90 μου; Δηλαδή κάπου πρέπει να σοβαρευτούμε. Ο Κοσκωτάς ποτέ δεν έκλεψε και δεν πήρε χρήματα για προσωπικά οφέλη, για προσωπικά κέρδη. Τα χρήματα είναι όλα σε επιχειρήσεις την Ελλάδα. Δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας. Δούλευε ο κόσμος, η οικονομία είχε ανάπτυξη. Το κακό ήταν ότι είχαμε πολύ «καλούς» συμβούλους, πολλούς κόλακες και ότι ήμασταν άπειροι λόγω ηλικίας. Λόγω του ότι ήμασταν από το εξωτερικό και δεν ξέραμε την ελληνική πραγματικότητα την πατήσαμε τόσο από τα «τζάκια» όσο και από πολιτικούς. Αλλά δεν υπάρχει πουθενά ένας Έλληνας να του χρωστάει χρήματα ο Κοσκωτάς. Δεν υπάρχει ένας Έλληνας που δεν έχει κάνει το σταυρό του και δε λέει στην υγειά μας, γιατί ήμασταν οι καλύτεροι εργοδότες. Οι ποδοσφαιριστές δεν είχαν συμβόλαιο στην τσέπη τους, όταν ήρθαμε εμείς απόκτησαν συμβόλαια και τα συμβόλαια τα είχαν οι ποδοσφαιριστές στην κατοχή τους. Ποτέ δεν κοιτάξαμε να πάμε να δημιουργήσουμε τις μεγάλες επαύλεις και τότε που ήμασταν στα πάνω μας. Ζούσαμε απλά και ζούσαμε κοντά στους ανθρώπους που δούλευαν για εμάς. Πάντα θα υπάρχουν επικριτές. Υπάρχουν οι λάτρεις του Παπανδρέου. Οι προσωπολάτρεις του Παπανδρέου. Υπάρχουν οι φανατικοί του ΠΑΣΟΚ, αυτοί οι άνθρωποι πάντα θα υπάρχουν. Δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε. Τους σέβομαι, δεν έχουμε τίποτα να πούμε. Απλά, εγώ ξέρω ένα πράγμα, ότι σε άλλους βρέθηκαν χρήματα στο εξωτερικό και όχι σε εμάς».

Για το πώς ήταν η ζωή του τα 25 χρόνια που είχε φύγει, όντας υπόδικος, από την Ελλάδα: «Καταρχάς το ότι είσαι μακριά από την οικογένεια, μακριά από τον αδελφό σου ενώ είχε συλληφθεί, δεν ήταν το καλύτερο και ωραιότερο πράγμα. Μαζί πορευτήκαμε, δημιουργήσαμε και κάναμε όλα αυτά. Ούτε αυτός αισθανόταν καλά, ούτε εγώ. Ποτέ δεν έχω πατήσει το πόδι μου στην Κολομβία. Ποτέ δεν έχω δει την Κολομβία πέρα από κινηματογραφικές ταινίες. Αυτά είναι κάποια σενάρια που έχουν βγάλει εδώ, όπως έχουν βγάλει κι άλλα σενάρια για τον αδελφό μου. Δεν ξέρω για ποιο λόγο. Οι δημοσιογράφοι πιστεύω πως εκτελούσαν εντολές των ιδιοκτητών τους και των πολιτικών δυνάμεων που τους καθοδηγούσαν. Ήθελαν να δείξουν στον κόσμο ένα άλλο πρόσωπο του Κοσκωτά, που δεν ήταν η πραγματικότητα. Δυστυχώς για αυτούς για αυτό γύρισα πίσω. Θέλω να πω στον κόσμο ότι Κολομβία, Εσκομπάρ, τα χρήματα από τα ναρκωτικά είναι μόνο σε μυθιστορήματα και σε αυτούς που τα δημιούργησαν, όπως δημιούργησαν το βρώμικο '89. Αυτό πούλαγε ωραία, κάλυψε τους πολιτικούς, έκανε από που ήθελε και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, βολεύτηκαν όλοι και ο Κοσκωτάς ήταν ο μεγάλος κακός. Αυτά, όμως, τα είδαν υπήρχαν. Ακόμη δεν μπορούν να βρουν τα λεφτά του Κοσκωτά κι αν τα βρουν, ας με ειδοποιήσουν κι εμένα να τα πάρω».

Για τις σχέσεις με τον αδελφό του: «Είμαστε ενωμένοι. Ο ένας καταλαβαίνει τον άλλο. Εκείνος διάλεξε να δραστηριοποιηθεί έξω από την Ελλάδα. Εγώ ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα. Αισθάνομαι την ανάγκη να αποδείξω σε αυτό τον κόσμο εδώ και για την πατρίδα μου, το τι μπορούμε να κάνουμε. Να δημιουργήσει ένας πραγματικός πατριώτης, ένας που αγαπάει τον τόπο του και δεν είμαι ο μόνος. Εκατομμύρια Έλληνες αγαπάνε την Ελλάδα το ίδιο. Όλοι αυτοί ενωμένοι θα κάνουν αυτή την αλλαγή και την ανατροπή στην ελληνική πραγματικότητα».

Κοσκωτάς: «Με τον Μαρινάκη θα φτιάξουμε την χώρα»
EVENTS