MENU

«Το μέλημά μας είναι να μετατρέψουμε την ευημερία των αριθμών σε ευημερία των πολιτών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. «Μας μιλούν για μεγάλα πλεονάσματα όταν αυτοί υπέγραψαν για ακόμα μεγαλύτερα» τόνισε ακόμα επιτιθέμενος στη Νέα Δημοκρατία.

Χαριτολογώντας, ο πρωθυπουργός αποκάλεσε «γούρι του» τον παρουσιαστή και στην συνέχεια είπε ότι το μέλημά του είναι να μετατρέψει την ευημερία των αριθμών σε ευημερία των πολιτών. Αναφερόμενος στην 13η σύνταξη, είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει ότι είναι λαϊκισμός και ανέφικτη.

Κληθείς να απαντήσει γιατί δόθηκε τώρα, ο κ. Τσίπρας είπε: «οι ανακοινώσεις μου είχαν δυο σκέλη στο Ζάππειο. Κάποια μέτρα για το 2019 και κάποια άλλα για το 2020 και 2021».

Αναφερόμενος στα πλεονάσματα είπε: «Εμείς το περίσσευμα θα το δώσουμε στους πολλούς και όχι στους λίγους». Για τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι «στόχος είναι να μειωθεί στοχευμένα και όχι σε αυτούς με τις off shore και τις πισίνες».

Παραδέχτηκε ότι «η κυβέρνηση έκανε τα λάθη της και τα σωστά της έβγαλε όμως την χώρα από τα μνημόνια» και «ήρθαμε να φτιάξουμε τα σπασμένα δεκαετιών». Τόνισε ότι «παραλάβαμε μια χώρα με ανεργία στο 28% και για τους νέους 60%. Δεν είναι νούμερα ευρωπαϊκής χώρας. Δεν πανηγυρίζω, αλλά μειώθηκε κατά 9 μονάδες στα τελευταία πέντε χρόνια».

Επιτέθηκε για άλλη μια φορά στους πολιτικούς του αντιπάλους λέγοντας ότι «αυτοί που βούλιαξαν τη χώρα, κάνουν τώρα τους σωτήρες», όμως εμείς «καταφέραμε να γυρίσουμε την οικονομία σε ενάρετο κύκλο».

Όσον αφορά στις επικείμενες εκλογές είπε ότι ο λαός θα πρέπει να επιλέξει αν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ή θα προβεί σε ακύρωση των μέτρων ελάφρυνσης που εξήγγειλε προ ημερών στο Ζάππειο.

Πηγή: ethnos.gr

Τσίπρας: «Την Κυριακή ή ψήφος εμπιστοσύνης ή ακύρωσης των μέτρων ελάφρυνσης»