MENU

Ο κ. Τσακαλώτος σε δήλωσή του υπογραμμίζει την ανάγκη ύπαρξης ορίων στο δημόσιο διάλογο, «φωτογραφίζοντας» τον αναπληρωτή υπουργό. «Η παρέμβαση του κ. Πολάκη θεωρώ ότι είναι φυσικό επακόλουθο ενός δημοσίου λόγου χωρίς κόκκινες γραμμές, θιασώτες του οποίου υπάρχουν σε όλο το πολιτικό φάσμα. Και εγώ αρκετές φορές έχω παραφερθεί στη Βουλή ακόμα και σε άτομα της αντιπολίτευσης που σέβομαι - δεν τους ονομάζω για να μην τους εκθέσω! Αυτή είναι η λογική της πολιτικής αντιπαράθεσης. Αλλά πρέπει να υπάρχουν όρια», σημείωσε σε ανάρτησή του στα social media ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος στη συνέχεια ασκεί κριτική και στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, αναφορικά με τις θέσεις του για τα ΑμεΑ:

«Η δήλωση του κ. Kυμπουρόπουλου και εμένα μου φάνηκε υπερβολικά νεοφιλελεύθερη. Οι άνθρωποι με αναπηρία χρειάζονται στήριξη για να είναι σε θέση να έχουν τις ίδιες δυνατότητες που έχουν οι άλλοι πολίτες. Με αυτή την έννοια η στήριξη δεν αποτελεί ούτε δώρα ούτε εύνοια. Και είμαι περήφανος που η δική μας κυβέρνηση πράττει με βάση αυτή την αρχή. Από εκεί και πέρα οι αριστεροί και αριστερές σέβονται και στηρίζουν τους ανθρώπους με αναπηρία όπως και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είτε είναι δεξιοί, είτε κεντρώοι, είτε αριστεροί».

Η δημόσια τοποθέτηση του κ. Τσακαλώτου έρχεται την ώρα που το κλίμα σε βάρος του κ. Πολάκη είναι ιδιαίτερα βαρύ στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έγραφε το Newpost, το περιστατικό με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο προκάλεσε πολλά πηγαδάκια, συζητήσεις και προβληματισμό στους διαδρόμους της Βουλής στις τάξεις της πλειοψηφίας.

Αρχικά, δημόσια ο Νίκος Φίλης και από το βήμα της Βουλής άδειασε τον υπουργό, λέγοντας πως ο κ. Πολάκης δεν εκπροσωπεί το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα κάλεσε τον υπουργό να βρει, όπως είπε, τρόπο να επανορθώσει για την αστοχία του.

Από κοντά και ο πρώην υπουργός Γιάννης Μπαλάφας, ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, χαρακτήρισε «ατυχή» την αναφορά του Πολάκη, σημειώνοντας πως θα πρέπει να «την πάρει πίσω».

Σήμερα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στην ΕΡΤ, χαρακτήρισε «ατυχή» και «αχρείαστη» τη δήλωση του Παύλου Πολάκη. «Ήταν μια ατυχής δήλωση, αυτό είναι προφανές. Κυρίως ήταν μια αχρείαστη δήλωση που έδωσε τη δυνατότητα, κατά την άποψή μου, σε μια περίοδο που φαινόταν η ΝΔ να είναι στριμωγμένη επικοινωνιακά για κρίσιμα θέματα της κοινωνικής της ατζέντας, της έδωσε τη δυνατότητα να αντεπιτεθεί, να δημιουργήσει έναν επικοινωνιακό θόρυβο, να απειλεί με κατάθεση πρότασης δυσπιστίας και λίγο να αλλάξει το πολιτικό κλίμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος πάντως κινούνταν και οι θέσεις που ανέπτυσσαν χθες στα πηγαδάκια πέριξ του κοινοβουλίου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει να προσέχει ο Παύλος αυτά που λέει. Είναι ευαίσθητα θέματα αυτά δεν μπορείς να εκφράζεσαι με τον τρόπο αυτό», έλεγε χαρακτηριστικά βουλευτής της περιφέρειας.

Αιχμηρή ήταν και η δήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Ρέλλα, που είναι κι αυτός ΑμΕΑ, ο οποίος τόνισε πως «ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος δεν χρειάζεται αυτόκλητους σωτήρες».

«Ο κ. Πολάκης έκανε λάθος» σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στον Alpha, προσθέτοντας πως «βάζει τρικλοποδιές στην κυβέρνηση και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας. Δίνει πάτημα στη Ν.Δ. να αλλάζει την ατζέντα».

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής πήρε ίσες αποστάσεις μεταξύ Παύλου Πολάκη και Στέλιου Κυμπουρόπουλου . «Δεν είχε κανένα λόγο να ανοίξει αυτό το ζήτημα ο Πολάκης, δεν είχε καμία δουλειά να μπει σε αυτό το διάλογο», είπε ο κ. Κουρουμπλής, ενώ την ίδια ώρα χαρακτήρισε «ατυχή» τη δήλωση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου ότι δεν ζητά «επιδόματα και χάρες, αλλά ευκαιρίες», για την οποία του επιτέθηκε ο Πολάκης. «Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα » αρκέστηκε να πει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι κατά τη γνώμη του «δεν είναι λάθος» να ζητούσε συγγνώμη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Πηγή: newpost

«Αδειάζει» Πολάκη ο Τσακαλώτος για Κυμπουρόπουλο: Πρέπει να υπάρχει όριο στο δημόσιο διάλογο
EVENTS