MENU

Για τον Μάριο Σαλμά, η ολομέλεια αποφάσισε την άρση της ασυλίας του με 209 ψήφους. Τέσσερις ψήφισαν κατά στην δική του υπόθεση και ένας παρών.

Αίρεται και η άρση ασυλία του Αριστείδη Φωκά, με 212 ψήφους υπέρ, 3 κατά και κανένα παρών.

Η αίτηση άρσης βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου είναι για την υπόθεση Novartis, η αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Μάριου Σαλμά για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων, και η αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή Αριστείδη Φωκά για ιδιωτική υπόθεση.

Σημειώνεται πως και οι τρεις, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ζήτησαν από τη Βουλή την άρση της ασυλίας τους.

Λοβέρδος: «Θα συντρίψω τη σκευωρία»

«Πρόσωπο με πρόσωπο θα συντρίψω την σκευωρία», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος από το βήμα της Βουλής και τόνισε ότι ζητά την άρση της ασυλίας του προκειμένου «να καθίσουν όλοι οι υπεύθυνοι αυτής της σκευωρίας στο σκαμνί. Θέλω οπωσδήποτε να μην υπάρχει ούτε σε έναν πολίτη η εύλογη αμφιβολία για το τί ακριβώς έχει συμβεί στο πεδίο της Υγείας επί κυβερνήσεως του κόμματός μου, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Παπαδήμου, αλλά και μετά που το κόμμα μας συμμετείχε στην κυβέρνηση Σαμαρά».

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε στα όσα έγιναν επί υπουργίας του και κατήγγειλε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παραβιάζει το Σύνταγμα: «Παραβιάσατε πέρσι εσείς της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το Σύνταγμα, στην περίπτωση των 10 πολιτικών και σήμερα στη δική μου. Παραβιάσατε το Σύνταγμα με την ψευδοθεωρία της διαφοράς ανάμεσα σε υπουργικά αδικήματα κατά την άσκηση κυβερνητικών καθηκόντων αφενός και αφετέρου σε υπουργικά αδικήματα που ασκούνται "με ευκαιρία" την άσκηση των καθηκόντων».

«Δεν διστάσατε να παραβιάσετε, ακόμη και την ίδια σας την ψευδοθεωρία, και το κάνετε και σήμερα, εδώ, για τους δικούς σας Υπουργούς. Η ψευδής καταμήνυση, η συκοφαντική δυσφήμιση, η υποκλοπή συνδιασκέψεων είναι κατά την άσκηση των καθηκόντων των Υπουργών!», τόνισε ο κύριος Λοβέρδος αναφερόμενος στους κ.κ. Πολάκη και Καμμένο που «κρύφτηκαν» πίσω από την υπουργική τους ασυλία.

«Πρόσωπο με πρόσωπο θα συντρίψω την σκευωρία. Και θα αποκαλύψω τους εμπνευστές και εκτελεστές αυτής της πλεκτάνης, κουκουλοφόρους και μη», τόνισε ακόμα και συνέχισε:

«Επί 1,5 χρόνο ταλαιπωρούνται και δυσφημούνται βάναυσα δέκα Έλληνες πολίτες, που συμβαίνει να είναι και αντιπολιτευόμενα της κυβερνητικής παράταξης, πολιτικά πρόσωπα! Σχοινοτενείς και παρατεταμένες διαδικασίες, αντί για τις γρήγορες και σταθερές διαδικασίες του Συντάγματος. Αρνηθήκατε ως πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αυτή τη συνταγματική διαδικασία και επιλέξατε τις διαδικασίες των εκκρεμοτήτων. Επιλέξατε σκοπίμως την πολιτική σπίλωση και κατασυκοφάντηση. Κι έρχεται μία υπόθεση στη Βουλή τώρα, σε προεκλογικό χρόνο και με προαναγγελίες από μέρος του φιλοκυβερνητικού τύπου, που έχει άμεση και απευθείας ενημέρωση από συγκεκριμένες δικαστικές αρχές, όπως φαίνεται».

Σαλμάς για αρθροσκοπήσεις: «Ο ορισμός της πολιτικής σκευωρίας»

Την πεποίθησή του πως θα αποδείξει στη δικαιοσύνη πως έχει πέσει θύμα πολιτικής σκευωρίας για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων, για την οποία καλείται και από την Δικαιοσύνη για να καταθέσει, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής, ο Μάριος Σαλμάς.

Ο βουλευτής της ΝΔ, ζήτησε την άρση της ασυλίας του και εξήγησε στην Ολομέλεια αναφέρθηκε στην ουσία της υπόθεσης λέγοντας πως οι εισαγγελείς βασίστηκαν σε 3 εκθέσεις και ένα πόρισμα διαπιστώσεων για να τον καλέσουν.

«Από αυτά φαίνεται ότι οι εισαγγελείς βασίστηκαν σε τρεις εκθέσεις και ένα πόρισμα διαπιστώσεων. Από αυτά κάνανε copy-paste και έφτιαξαν διαβιβαστικό και πρέπει να απαντηθεί αν είναι ή όχι αξιόπιστα τα πορίσματα και αν δεν είναι μήπως είναι στημένο! Η πολιτική σκευωρία προϋποθέτει στημένα πορίσματα που θα οδηγήσουν εισαγγελείς σε λανθασμένα συμπεράσματα», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Θα αποδείξω τη σκευωρία! Η υπόθεση είναι ο ορισμός της σκευωρίας! Η εμπάθεια, τα ταπεινά κίνητρα του αντιπροέδρου ΕΟΠΥΥ κ. Γεωργακόπουλου, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Το είπε στον κ. Πολάκη στις 28/9/16 που λέει στη βουλή- πήγε η εισαγγελία διαφθοράς και σήκωσε το αρχείο γιατί δεν το έδιναν. Ο κ. Πολάκης προανήγγειλε από το βήμα, σα να ήξερε αυτό που ακολούθησε».

«Έχω εδραία την πεποίθηση ότι η σημερινή υπόθεση είναι πολιτική σκευωρία. Δεν υπάρχει υπόθεση ούτε ζημία, ζητώ την άρση ασυλίας μου παρότι δεν υφίσταται θέμα. θέλω να τελειώνω γρηγορότερα με αυτή την υπόθεση για να δικαιωθώ», κατέληξε.

Πηγή: newpost

Ναι στην άρση ασυλίας Λοβέρδου και Σαλμά ψήφισε η Βουλή
EVENTS