MENU

Στην Πειραιώς πρυτάνευσε, καθώς φαίνεται, μια κάποια λογική: ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος δεν θα είναι όπως όλα δείχνουν υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Αυτό ανέφερε το πρωί της Δευτέρας το News 24/7.

Πώς μας προέκυψε ο κ. Μπογδάνος ως πολιτικός, πολιτευτής της ΝΔ και μάλιστα «υποψήφιος» στην Α’ Αθηνών; Πρώτον το είχε φροντίσει ο ίδιος, με παρουσίες τους τελευταίους μήνες σε διάφορες εκδηλώσεις τοπικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας και ιδίως με το σόου του (εδώ) την προηγούμενη Κυριακή στη φιέστα του Αδωνι Γεωργιάδη. Η αλήθεια είναι ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προωθούσε την υποψηφιότητα του νεαρού δημοσιογράφου με τον οξύ και εθνικιστικό λόγο στα ερτζιανά και κυρίως στα social media. Και ήταν επίσης αλήθεια ότι έως τώρα η Πειραιώς απέφευγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ότι ο κ. Μπογδάνος θα είναι στα ψηφοδέλτιά της, στην Α’ Αθηνών ή αλλού.

Ωστόσο, ένα τελευταίο σχόλιο του κ. Μπογδάνου στο Twitter για την ανάγκη να πάνε τανκς στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ –ύστερα μάλιστα από μια διαδικτυακή προτροπή ενός χρυσαυγίτη–έφερε σε αμηχανία την ηγεσία της ΝΔ, η οποία μόλις αποκατέστησε τις σχέσεις της με τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση και επιχειρεί να διεκδικήσει κομμάτι του λεγόμενου μεσαίου χώρου.

Ο κ. Μπογδάνος εμφανιζόταν ως ένας συνομιλητής των ελλήνων νεοναζί και μάλιστα επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι απλώς συνέστησε σε έναν χρυσαυγίτη να ψηφίσει ΝΔ.

«Οι μαδουροφασίστες της πολιτικής ορθότητας θίχτηκαν που είπα σε ΧΑυγίτη να ψηφίσει ΝΔ για να πάψει η ασυδοσία της ΕΡΤ. Λογικό. Θέλουν τους δεξιούς κάτω από την φτερούγα των φίλων τους, των νεοναζί, να ψηφίζουν ΟΧΙ και Θάνου. Χτυπηθείτε όσο θέλετε, αλλά αυτά που ξέρατε ξεχάστε τα», έγραψε στο Twitter ο κ. Μπογοδάνος και ακολούθως επιχείρησε να αποδώσει τις αντιδράσεις εναντίον του σε σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση να κοπεί ο κ. Μπογδάνος από τα ψηφοδέλτια ελήφθη την περασμένη Παρασκευή, όταν το θέμα είχε πάρει διαστάσεις.

Κατά το ρεπορτάζ, ωστόσο, ήταν η συνολική παρουσία του κ. Μπογδάνου που ξένιζε πολλούς στη ΝΔ και απλώς το θέμα της ΕΡΤ στάθηκε ως μια καλή αφορμή. Υπάρχει ένα περιστατικό στην κοπή της πίτας της ΝΔ του 3ου δημοτικού διαμερίσματος όπου τον είχαν ανακοινώσει ως υποψήφιο, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια πολλών. Υπήρχε γκρίνια ότι ο ίδιος διέρρεε τα περί υποψηφιότητάς του. Την προηγούμενη Κυριακή ο κ. Γεωργιάδης τον σύστηνε ως υποψήφιο στην Α’ Αθηνών. Παρ’ ολ’ αυτά, στην κοπή της πίτας του 4ο Δημοτικού Διαμερίσματος χθες, Κυριακή, ανακοινώθηκε ως απλός δημοσιογράφος.

Για την Α’ Αθηνών η ΝΔ εκτιμά ότι θα εκλέξει τουλάχιστον έξι βουλευτές, όπου θα είναι υποψήφιοι οι νυν βουλευτές Ολγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Νικήτας Κακλαμάνης καθώς και ο βουλευτής Επικρατείας Θόδωρος Φορτσάκης και ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, καθηγητής της Παντείου Αγγελος Συρίγος. Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι υποψήφιοι οι πρώην βουλευτές Φωτεινή Πιπιλή και Θάνος Πλεύρης (ένας ακόμη άνθρωπος του κ. Γεωργιάδη). Στην Α’ Αθηνών υπάρχει και η έκπληξη που ακούει στο όνομα του Δημήτρη Τσιόδρα, πρώην εκπροσώπου του Ποταμιού, κάτι που συνιστά μια απόπειρα ανοίγματος της ΝΔ προς το λεγόμενο μεταρρυθμιστικό Κέντρο.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιοι στην Α’ Αθηνών θα είναι η δικηγόρος προερχόμενη από το Μητρώο Στελεχών Σοφία Νικολάου, ο οικονομολόγος Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, η πρόεδρος του Αθήνα 9,84 και στέλεχος της Δράσης Μελίνα Δασκαλάκη, ο προερχόμενος επίσης από το Μητρώο Στελεχών οικονομολόγος Θανάσης Πηλιούνης και ο δικηγόρος και Δημήτρης Ιατρίδης.

Πηγή: Protagon.gr

«Κόπηκε» από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο Μπογδάνος
EVENTS