MENU

«Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε "πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα".

Δεν ξέρω αν ο Τσίπρας την είδε Κολοκοτρώνης, αυτό που ξέρω είναι ότι πέτυχε μια μεγάλη νίκη επί των Ευρωπαίων κατακτητών. Ό,τι και να γίνει δε θα το πάρω πίσω κι ας νομίζει όποιος θέλει ότι είμαι ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ.

Ελληνας είμαι κι όπως είπε κι ο Δελαστίκ σε τηλεοπτική εκπομπή, τώρα είναι στιγμή που είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας και ηττήθηκαν όλα αυτά τα σκυλιά, για να μην πω κοπρόσκυλα. Περήφανος για την αντίσταση, για την αντίδραση, για τα αντανακλαστικά.

Ο Τσίπρας πέτυχε και κάτι άλλο: να ρίξει μάσκες. Αδιαφορώ για τα μηνύματα ενότητας που θυμήθηκαν όλοι τώρα που... έχασαν. Τώρα θα πούμε αλήθειες. Οι μάσκες έπεσαν και φάνηκαν ποιοι είναι οι άντρες, ποιοι αγόρια, ποιων η ψυχή βαστάει και ποιων «λιποθυμάει».

Το καλό και το κακό, λένε, αρχίζει από ψηλά. Από πάνω. Ο Τσίπρας, λοιπόν, έδειξε το δρόμο και «ανέστησε» ένα λαό, μέχρι τώρα τουλάχιστον. Και ο Σαμαράς, για να τα λέμε όλα, έβαλε το χέρι του.

Με αυτή την ανεκδιήγητη κυβέρνησή του, έκανε τον κόσμο να αγανακτήσει και να ρισκάρει τον ίδιο του τον εαυτό. Αλλά η ντροπή δεν είναι μόνο δική του. Ο Θεοδωράκης πήγε και είπε στους Γερμανούς ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να φύγει. Ο Αδωνις, σύμφωνα με δημοσιεύματα, συνέστησε στους ίδιους... φίλους μας, τους Γερμανούς, να κλείσουν τη χρηματοδοτική κάνουλα για να χρεοκοπήσει η χώρα και να κλείσει η «αριστερή παρένθεση».Θυμηθείτε τούτο: αν ο Τσίπρας περάσει αυτόν τον κάβο, τη λύσσα των Ευρωπαίων να μην τον θέλουν στα πόδια τους, διότι περί αυτού πρόκειται και γι' αυτό ψηφίσαμε, θα διαγράψει μια και καλή πολλούς και πολλές παρατάξεις που δεν βάζουν μυαλό.

Αυτές τις... χαζές -στην καλύτερη περίπτωση- παρατάξεις. Που δε λογάριασαν αυτόν που κοιμάται τα τελευταία 4-5 χρόνια στο δρόμο. Την άνεργη μάνα, τον 50άρη πατέρα που ντρέπεται τα παιδιά του. Όλους αυτούς που κοίταξαν μόνο την πάρτη τους, τη βίλα στην Κηφισιά και στη Βουλιαγμένη, τις καταθεσούλες και τα παιδάκια τους στο Κολλέγιο Αθηνών.

Αυτοί οι «άνθρωποι» ζήτησαν από τους άλλους που τόσα χρόνια δεν τους έδωσαν σημασία, να ψηφίσουν «ναι». Και δεν ντράπηκαν, και δεν ντρέπονται που κυκλοφορούν ακόμα ανάμεσά μας και από αύριο θα συμπεριφέρονται σα να μην έγινε τίποτα. Σκουπίδια το λιγότερο...

Ο λαός φώναξε «αρκετά». Αποφάσισε να βρει το θάρρος να απομακρυνθεί από την ακτή, για να ανακαλύψει νέους ωκεανούς. Άγνωστους. Αχαρτογράφητους, όπως έλεγαν οι μεγαλοδημοσιογράφοι που στα μαγαζιά τους έχουν ακόμα απλήρωτους εργαζόμενους.

Τελικά ποιοι είναι οι αμόρφωτοι; Τον φοβισμένο τον δικαιολογώ και τον τιμώ. Αλλά να το πει.

Τον προσκυνημένο όχι. Και πολλοί προσκύνησαν. Αντί να πάρουν από το χέρι τους αδύναμους, επιχείρησαν να πατήσουν στο φιλότιμο και στον τρόμο και να τους πουν ότι αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια δεν είναι... βιασμός, απλά ικανοποιούν τις σεξουαλικές του ανάγκες.

Ο Τσόρτσιλ έλεγε «αν οι Έλληνες αποκτήσουν μόρφωση και ενότητα, αλοίμονό μας». Για τη μόρφωση, σε αριθμητικό μέσο όρο επί των μόνιμων κατοίκων, αμφιβάλλω. Το δεύτερο το πλησιάσαμε κι αν από Δευτέρα σταθούμε side by side, τότε ποιος ξέρει;

Δεν αντέχω όμως να μην αποδώσω τα τω Καίσαρος τω Καίσαρι. Όλοι είδαμε πόσα γερμανοτσολιαδάκια φιλάνε τα χέρια του γιατρού που εν γνώση του χορηγεί στον ασθενή φάρμακο που τον οδηγεί σε αργό θάνατο και κυρίως πόσοι πολιτικοί είναι προδότες χωρίς να το ξέρουν, κατά τον Καζαντζάκη.Διότι, κάθε Έλληνας που δεν παίρνει, ας είναι και μια φορά στη ζωή του, μια γενναία απόφαση, προδίνει τη ράτσα του.YΓ. Χαίρομαι πραγματικά πολύ, όχι για το «όχι». Χαίρομαι για την αντίδραση σε οτιδήποτε παράλογο. Κι αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, στη μάνα μου και στον πατέρα σου, είναι παράλογο...

Ο τολμών νικά!
EVENTS