MENU

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για δημοψήφισμα-παρωδία και διαπραγμάτευση-θέατρο.

«Ο λαός θα κληθεί να ψηφίσει ναι ή όχι στην Ευρώπη και το ευρώ. Εμείς θέλουμε να είμαστε στην καρδιά της Ευρώπης. Δεν διαλέγουμε ανάμεσα σε συμφωνίες που λίγο διαφέρουν μεταξύ τους. Η πρόταση για δημοψήφισμα σέρνει τη χώρα έξω από την Ευρώπη» υπογράμμισε.

«Η διαπραγμάτευση τελείωσε. Οι 18 της ευρωζώνης συνεδρίασαν χωρίς εμάς. Την Τρίτη το βράδυ θα είμαστε χωρίς πρόγραμμα, χωρίς την προστασία της ευρωζώνης» είπε και αναρωτήθηκε επί ποιου πράγματος θα γίνει δημοψήφισμα.

Και τόνισε:

Αποτύχατε κ. Τσίπρα, αποτύχατε σε όλα δραματικά. Φέρατε μία πολύ χειρότερη συμφωνία, μας οδηγείτε συστηματικά εκτός ευρώ. Η συμφωνία που φέρνετε είναι πολύ χειρότερη από οποιοδήποτε μνημόνιο. Θυμίζω ότι έχετε πει πως εκπληρώσατε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών. Στην πρότασή σας, έχετε 8 φορές περισσότερα μέτρα από το mail Χαρδούβελη. Είναι το ακριβώς αντίθετο εκείνου που υποσχεθήκατε: Αντί για 11 δισ. παροχές, 8 δισ. μέτρα, φέρνετε. Αυτός είναι ο προσωπικός σας εφιάλτης.

«Απαγορεύεται ο πρόεδρος της Βουλής να παραβιάζει τον Κανονισμό του Σώματος» είπε ο κ. Σαμαράς προς την κυρία Κωνσταντοπούλου, έπειτα από αντιδράσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου προήδρευε ενώ νωρίτερα είχε μιλήσει ως βουλευτής. «Δεν είστε δικτάτορας, πρόεδρος της Βουλής είστε. Κι εσείς να τη μαζέψετε κ. Τσίπρα.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτεησης είπε ότι «το κόστος αδράνειας της κυβέρνησης Τσίπρα σε πέντε μήνες υπολογίζεται σε 4 δισ. ευρώ. Χωρίς να πάρετε κανένα μέτρο βυθίσατε τη χώρα στην ύφεση».

Ο κ. Σαμαρά πρόσθεσε ότι «λέτε συνεχή ψέμματα. Τώρα καλείτε τον λαό, όχι να καταψηφίσει μία κακή συμφωνία αλλά να αποκοπεί η χώρα του από την Ευρώπη. Μήπως αυτό ήταν το σχέδιο εξ αρχής;Μήπως είναι αυτό που κρυβόταν πίσω από την ανοησία της δημιουργικής ασάφειας;».

Και πρόσθεσε: 

Το δημοψήφισμα ισοδυναμεί -εσείς το λέγατε- χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ. Εμείς βεβαίως θα ψηφίσουμε ευθέως. Θα ψηφίσουμε Ευρώπη.

«Οδηγήσατε τη χώρα σε χρεοκοπία για να την οδηγήσετε εκτός ευρώ» σημείωσε. «Μέσα σε πέντε μήνες, ισοπεδώσατε την Ελλάδα σε επίπεδο Ζάμπια. Ποτέ δεν υπήρχε εσωτερική στάση πληρωμών, ούτε εσωτερικός δανεισμός. Ο κ. Τσίπρας δεν διαχειρίζεται το πρόβλημα, είναι το πρόβλημα: Παρέλαβε μία χώρα με ανάπτυξη και πλεονάσματα και τώρα μας γύρισε στην ύφεση και τα ελλείμματα».

Επανερχόμενος στο δημοψήφισμα υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ ότι «δεν έχει σχέση με τη δημοκρατία ένα δημοψήφισμα καθώς το ερώτημα είναι ασαφές. Δεν έχει σχέση με την Δημοκρατία ένα δημοψήφισμα που μετά από λίγες μέρες θα καταρρεύσουν τα πάντα».

O κ. Σαμαράς τόνισε ότι «η ευρωπαϊκή ταυτότητα είναι η πιο σημαντική κατάκτηση για τον τόπο, μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας» καλώντας τον λαό να ματαιώσει το πραξικόπημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Και κατέληξε:

Είμαστε οι πολύ περισσότεροι, η Ελλάδα θα παραμείνει Ελλάδα και αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης με ανάπτυξη και όχι με φοροκαταιγίδα, με αξιοπρέπεια, όχι με το χέρι απλωμένο να παρακαλάμε τους ξένους. Πραξικόπημα επιχειρήσατε, χωρίς αντικείμενο πλέον. Η διαπραγμάτευση τελείωσε, η παράταση δεν υπάρχει, έβγαλαν την Ελλάδα από το δωμάτιο και έρχεται το plan B.

Έχω ακούσει για επαναστάτες χωρίς αιτία, αλλά για πραξικοπηματίες χωρίς αντικείμενο, πρώτη φορά το ακούω. Δεν θα σας αφήσουμε να διαλύσετε τη χώρα.

Σαμαράς: «Αυτοκτονία το "όχι" στο δημοψήφισμα»
EVENTS