MENU

Τα παραπάνω δεν βγαίνουν από το δικό μας κεφάλι, αλλά από τα λόγια Ευρωπαίων αξιωματούχων και δη Γερμανών, γερμανόφωνων και γερμανόφιλων (και μερικοί Έλληνες μέσα).

Τι θα γίνει λοιπόν τώρα; Η χώρα, η κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία αυτού του έρμου ελληνικού λαού, καλείται να πάρει ΤΗΝ απόφαση. Θα πει «ναι» στις προτάσεις του ΔΝΤ και των κακομαθημένων γιάπηδων ή θα πάρει πρωτοβουλία για το δεύτερο μεγάλο ΟΧΙ στη σύγχρονη πολιτική ιστορία;

Εκείνος έχει το καρπούζι, εκείνος και το μαχαίρι. Μαχαίρι που μπορεί να γυρίσει προς το μέρος του, όποια απόφαση και να πάρει ο ίδιος! Εκτός κι αν κληθούν οι ψηφοφόροι να μιλήσουν είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα. Και οι δύο περιπτώσεις δημοκρατικές είναι κι όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός στην Εφημερίδα των Συντακτών, «δεν θα θάψουμε τη δημοκρατία».

Η αλήθεια είναι ότι κανείς μας δεν θα 'θελε να είναι στη θέση του. Μόνο η αντιπολίτευση. Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι λένε «ναι» στα σκληρά μέτρα και το τελεσίγραφο των Θεσμών, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή είναι στην αντίθετη πλευρά. Εσείς τι θα κάνατε; Ζητάμε τη γνώμη σας. Είστε ενεργοί πολίτες, άνθρωποι σκεπτόμενοι και -έστω- νοητά όλοι βρίσκεστε στις Βρυξέλλες για τον απλό λόγο πως ό,τι και να γίνει, επάνω σας (μας) θα πέσει.

Η Ευρώπη -δυστυχώς στη συντριπτική πλειονότητα οι ηγέτες- είναι απέναντι και δεν ακούει ούτε για την ασπιρίνη κόντρα στον οικονομικό καρκίνο που εξαπλώνεται μέσα μας από το 2009, ούτε για την μισθολογική εξόντωση όλων μας, ούτε για τον ασφαλιστικό αφανισμό που απειλεί τον κάθε εργαζόμενο. «Θέλουμε τα λεφτά μας», λένε.

Από την άλλη, η ελληνική πλευρά πηγαίνει το ματς στις καθυστερήσεις, με τη μπάλα στα πόδια δίπλα στο σημαιάκι του κόρνερ, θεωρώντας ότι οι δανειστές καίγονται το ίδιο με εμάς λόγω του ντόμινο και των αλυσιδωτών αντιδράσεων στην παγκόσμια οικονομία, που θα φτάσουν μέχρι την Αμερική. Από εκεί που ξεκίνησε το κακό...

Πείτε μας τη γνώμη σας μετά τον βομβαρδισμό ειδήσεων και... φοβιών που μεταδίδουν ελληνικά και ξένα ΜΜΕ για τις εξελίξεις και τις συνέπειες που μπορεί να νιώσουμε στο πετσί μας από το τέλος του μήνα κιόλας.

Ποια είναι η γνώμη μου; Αν ήμουν στη θέση του; Το λόγο θα είχε πάλι ο λαός. Οι Σουηδοί έκαναν δημοψήφισμα για το νόμισμά τους πριν από 15 και κάτι χρόνια. Έτσι γίνεται στις προηγμένες κοινωνίες και αυτές τις απαιτήσεις έχουν τα ελεύθερα μυαλά.

Να μιλήσει ο λαός και η φωνή του για πρώτη φορά μετά από χρόνια, έπειτα από 6 χρόνια, να ακουστεί.Πάρτε θέση και ψηφίστε στο παρακάτω poll.

Πάρε θέση για τον Αλέξη (poll)