MENU

Σύγκρουση ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τις καταγγελίες του βουλευτή Γιάννη Βρούτση για τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ με τον Τάκη Χατζή, ο κ. Βρούτσης σημείωσε αναφορικά με τον ΕΦΚΑ: «Τα πράγματα είναι τραγικά. Σήμερα είδα την ανάρτηση του υπουργείου Εργασίας ότι ο ΕΦΚΑ έχει πλεόνασμα. Χθες έγινε το ένατο στη σειρά συμβούλιο για αλλαγή του προϋπολογισμού: Μείωσαν τις δαπάνες του προυπολογισμού του ΕΦΚΑ κατά 550 εκατ. Πάγωσαν οριστικά συντάξεις που ήταν να βγούν. Πρόκειται για λαθροχειρία χωρίς προηγούμενο για να δείξουν ότι ο ΕΦΚΑ έχει πλεόνασμα. Στην πράξη ο ΕΦΚΑ έχει βγει εκτός προϋπολογισμού. Δεν έχει προηγούμενο αυτό που γίνεται».

Απαντώντας, πηγές του υπουργείου Εργασίας σημείωσαν ότι «μετά από αλλεπάλληλες περικοπές στις συντάξεις, η ΝΔ "κατόρθωσε" να παραδώσει ένα τεράστιο έλλειμμα στην κοινωνική ασφάλιση».

«Επομένως» όπως αναφέρουν οι πηγές του υπουργείου «είναι κατανοητή η αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραδεχτεί ότι σήμερα ο ΕΦΚΑέχει πλεονασματική λειτουργία και το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, που υπονόμευσε με τις πολιτικές της, ανακτά την αξιοπιστία του. Η στάση της ΝΔ, δια του αρμόδιου τομεάρχη της, δείχνει τη γονιδιακή εμμονή της στην υπονόμευση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και στην εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων, που είναι εχθρικά προς τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους».

Πηγή: newpost

Σύγκρουση κυβέρνησης – ΝΔ για τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ