MENU

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, της κάρτας φιλάθλου, αλλά και την αποχώρηση της ελληνικής Αστυνομίας μέσα από τους αγωνιστικούς χώρους.

Στην αρχή της ομιλίας του, μάλιστα, ο κ. Κοντονής έκανε λόγο για πελατειακό κράτος, για διαπλοκή με μεγάλα οικονομικά και παραγοντικά συμφέροντα, τα οποία εμπόδισαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις στο να εφαρμόσουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο τα τελευταία 10 χρόνια. Ο υφυπουργός Αθλητισμού συνέχισε λέγοντας πως η αγορά αυτού του συστήματος κόστισε 14 εκατομμύρια ευρώ και δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Στη συνέχεια ο κ. Κοντονής έκανε πιο έντονη επίθεση στις προηγούμενες κυβερνήσεις λέγοντας:

«Γιατί υπήρχαν ΠΑΕ που είχαν να καταθέσουν εγγυητική επιστολή επί έτη πολλά, και βρεθήκανε προ εκπλήξεως με αυτή την πιστή τήρηση του νόμου για πρώτη φορά.

«Αποτελεί προϋπόθεση συμμετοχής των ομάδων στα πρωταθλήματα η ρύθμιση των χρεών έναντι των διοικήσεων των εθνικών σταδίων. Και σας ρωτάμε, γιατί επί τόσα χρόνια ΠΑΕ έκαναν χρήση της εθνικής περιουσίας των σταδίων και δεν πλήρωναν τα νόμιμα, όχι όλες, πάρα πολλές όμως.

«Γιατί βρήκαμε χρέη στο ΟΑΚΑ 13 εκατομμύρια ευρώ και στο ΣΕΦ 4 εκατομμύρια ευρώ; Γιατί; Ήταν χρήματα προσωπικά των διοικήσεων ή ήταν χρήματα του ελληνικού λαού που δεν εισέπρατταν οι διοικήσεις των σταδίων κατόπιν πολιτικών εντολών που ελάμβαναν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας».

Όσον αφορά τους τακτικούς δικαστές στο ποδόσφαιρο, είπε πως το θέμα λύνεται μετά από συνεννόηση με την ΕΠΟ.

Αναφερόμενος στη διαφθορά στον χώρο του ποδοσφαίρου ο Σταύρος Κοντονής είπε χαρακτηριστικά: «Για πρώτη φορά έχουμε την καταπολέμηση της χειραγώγησης αγώνων και της παρέμβασης του κράτους και της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα με διοικητικά πρόστιμα τα οποία ήδη έχουν επιβληθεί σε ορισμένες ΠΑΕ και ΚΑΕ στα πλαίσια της αυτοδιοικητικής λειτουργίας των ομοσπονδιών, μη αναγνωρίζοντας όπως έκανε ο νόμος, το καθεστώς της αυτονομίας δηλαδή της ασυδοσίας και του μη ελέγχου. Πρώτη φορά κύριοι συνάδελφοι, πρώτη φορά και πρώτη φορά αριστερά».

Ο κ. Κοντονής έκανε επίσης λόγο για τακτικούς ελέγχους στα οικονομικά όλων των ομοσπονδιών και έριξε τα καρφιά του ξανά στις προηγούμενες κυβερνήσεις για τους οικονομικούς ελέγχους που δεν έγιναν ποτέ τα προηγούμενα χρόνια.

Προς το τέλος της ομιλίας του, ο κ. Κοντονής είπε: «Συγκροτήθηκε και θα ολοκληρωθεί το έργο, μέχρι 31 Δεκεμβρίου, της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τον νέο αθλητικό νόμο και θα ελέγχονται σε μόνιμη βάση τα καταστατικά και οι κανονισμοί όλων των ομοσπονδιών από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Από την 1η Νοεμβρίου του 2015 θα ισχύσει σε όλα τα γήπεδα πρώτης Εθνικής ποδοσφαίρου και μπάσκετ το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εισόδου.

«Εντός του έτους θα καταρτιστεί χρονοδιάγραμμα αποχώρησης της ελληνικής Αστυνομίας από τους αγωνιστικούς χώρους. Θα προβλεφθεί νομοθετικά η ρύθμιση αυτή και θα υπάρξει αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για τις ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης.

«Από 1η Ιανουαρίου 2016, για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί η κάρτα φιλάθλου, την οποία και αυτή είχατε νομοθετήσει πριν 10 χρόνια και είχε μείνει σε απόλυτη αδράνεια».

Τέλος, ο κ. Κοντονής με άκρως έντονο ύφος είπε: «Η κυβέρνηση αυτή ψήφισε ένα νόμο και αυτός ο νόμος εφαρμόζεται. Αν μερικοί νόμισαν ότι θα κάνουμε πίσω, τους λέμε για άλλη μια φορά ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε χρηματίζεται, ούτε εκβιάζεται, ούτε φοβάται. Ας το λάβουν σοβαρά υπόψιν και ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του κου Κοντονή:

http://www.youtube.com/embed/7umtF_cRFjQ
Κοντονής: «Τα παραγοντικά συμφέροντα σας εμπόδιζαν τόσα χρόνια» (vid)
EVENTS