MENU

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο μετά το απίστευτο σκηνικό που στήθηκε στο Κοινοβούλιο με την πρωτοφανή στα χρονικά άρνηση του Προέδρου του Σώματος Κώστα Τασούλα να του δώσει το λόγο επικαλούμενος  τον Κανονισμό της Βουλής και κλείνοντας άρον άρον την συνεδρίαση.

Σημειωτέον πως μεσούσης της εβδομάδας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό ώστε να δοθούν διευκρινίσεις για τους λόγους για τους οποίους τα χρέη της ΝΔ προς τις τράπεζες έχουν εκτιναχτεί σε 342 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, στελέχη της Κουμουνδούρου έλεγαν πως δεν είναι δυνατόν την ίδια ώρα που έχει αρχίσει η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού και δρομολογούνται πλειστηριασμοί πρώτης και κύριας κατοικίας το κυβερνών κόμμα να μην λαμβάνει μέτρα για την απομείωση των χρεών του.

Η πρόταση νόμου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ άλλων ότι το 40% της βουλευτικής αποζημίωσης θα παρακρατείται για την αποπληρωμή των χρεών των κομμάτων τους, ενώ το ποσοστό της κρατικής χρηματοδότησης που θα πηγαίνει στις τράπεζες για την εξόφληση των χρεών ανεβαίνει στο 75% από 50% που είναι σήμερα. 

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση η ρύθμιση αυτή εξασφαλίζει αφ’ ενός την διαφύλαξη ενός ελάχιστου τμήματος της κρατικής χρηματοδότησης προκειμένου να καλύπτεται η στοιχειώδης λειτουργία ενός κόμματος, σύμφωνα με και με τη λογική του άρθρου 29 του Συντάγματος για την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων κι αφετέρου την διοχέτευση ενός μεγαλύτερου τμήματος αυτής προς την εξόφληση των συσσωρευμένων τραπεζικών χρεών, με στόχο την επιτάχυνσή της.

Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τασούλας επιχείρησαν σήμερα με τρόπο πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα να φιμώσουν μία ισχυρή αλήθεια. Ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα χρεωκοπημένο, ο κ. Μητσοτάκης στρατηγικός κακοπληρωτής και ζει σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου.

Η αλήθεια όμως, όσο και αν επιχειρείται να φιμωθεί ακόμα και στο ναό της Δημοκρατίας, δεν μπορεί να φιμωθεί. Είναι πάντοτε ισχυρή. Το μείζον ζήτημα σήμερα είναι το γεγονός ότι ο ισολογισμός που βγήκε στη δημοσιότητα για το κόμμα της ΝΔ αποτελεί μνημείο αναξιοπιστίας και διαχειριστικής ανικανότητας για τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη.Το κόμμα του κάθε χρόνο φεσώνει τον ελληνικό λαό και τον Έλληνα φορολογούμενο κατά 30 εκατ. ευρώ. Στα πέντε χρόνια που είναι πρόεδρος της ΝΔ το συνολικό ύψος έχει φτάσει τα 128 εκατ. ευρώ, 128 εκατ. ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο,όταν πριν από πέντε χρόνια είχε υποσχεθεί ότι θα βάλει μία τάξη στα οικονομικά του κόμματός του.

Όταν όμως ένας Πρωθυπουργός δεν μπορεί να βάλει τάξη στα οικονομικά του κόμματός του, πώς θα βάλει τάξη στην οικονομία της χώρας; Η ΝΔ έχει μία μακρά παράδοση χρεοκοπίας στην πολιτική της. Και για τη χώρα και για το ίδιο το κόμμα της.Υπάρχει λοιπόν εδώ ένα μείζον ζήτημα ισονομίας.  

Ένας ελεύθερος επαγγελματίας, ένας έμπορος, μία επιχείρηση με χρέη ύψους 50.000 ευρώ κλείνουν, δεν έχουν φορολογική ενημερότητα, δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα, κατάσχεται η περιουσία τους . Όμως το κόμμα της ΝΔ μπορεί να λειτουργεί - και όχι μόνο αυτό, αλλά να παίρνει και την κρατική χρηματοδότηση και να τη βάζει στο ιδιωτικό ταμείο χωρίς να αποπληρώνει. Υπάρχει όμως και ένα ζήτημα Δημοκρατίας. Όταν ένα κόμμα χρωστάει 340 εκατ. ευρώ στις τράπεζες που τις έχουν πληρώσει με αίμα οι Έλληνες φορολογούμενοι και δεν έχει καμία επίπτωση από αυτό, και οι τράπεζες γνωρίζουν ότι έχουν στο χέρι αυτό το κόμμα, τότε δεν λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, αλλά λειτουργεί προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του πιστωτή, εν προκειμένω των τραπεζών. 

Για αυτό και έχει νομοθετήσει εδώ και δύο χρόνια την ασυλία των τραπεζικών στελεχών, έχει νομοθετήσει τη δυνατότητα του δεκάωρου εργασίας με απλήρωτες υπερωρίες, που διευκολύνει μεταξύ άλλων τις τράπεζες με τους τραπεζικούς υπαλλήλους, έχει προχωρήσει στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς με ένα σκάνδαλο ζημίας 2 δισ. ευρώ για το ελληνικό Δημόσιο. 

Όλη η πολιτική λοιπόν της ΝΔ, είναι μία πολιτική εξυπηρέτησης των τραπεζών, ακριβώς διότι είναι ένα κόμμα υπερχρεωμένο που ζει σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου.  Αυτή η αλήθεια, που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του πολιτεύματος, της δημοκρατικής λειτουργίας του, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μνημείο αναξιοπιστίας και ανικανότητας του κ. Μητσοτάκη, δεν μπορεί να κρυφτεί, όσο και αν επιχειρήσει ο κ. Τασούλας να φιμώσει τη φωνή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καταθέσαμε σήμερα πρόταση νόμου που ορίζει ότι τα υπερχρεωμένα κόμματα οφείλουν να καταβάλλουν το 75% της κρατικής χρηματοδότησης για να αποπληρώνουν τα χρέη τους. Καθώς και οι βουλευτές αυτών των κομμάτων θα έχουν την υποχρέωση να καταβάλλουν το 40% της αποζημίωσης που παίρνουν, δημόσιο χρήμα, προκειμένου να αποπληρώνουν τα χρέη. Δεν μπορεί σε αυτόν τον τόπο, μια ζωή ο φορολογούμενος να πληρώνει και κάποιοι άλλοι να πίνουν στην υγεία των κορόιδων.».

Πηγή: ethnos.gr

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Πρόταση νόμου για τα οικονομικά των κομμάτων από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ένταση Τσίπρα - Τασούλα
EVENTS