MENU

Με το βλέμμα στραμμένο στους αριθμούς βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς βασικός στόχος παραμένει να επιτραπούν οι μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του Πάσχα. 

Όπως ξεκαθαρίζουν κυβερνητικές πηγές, εάν δεν υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση στο ΕΣΥ τότε θα δοθεί το πράσινο φως, κάτι που επιδιώκει το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ακόμα βαλβίδα αποσυμπίεσης, επιτρέποντας την μετακίνηση εκτός νομού.

Χθες Δευτέρα 6 Απριλίου, πάντως, σημειώθηκαν 4.309 νέα κρούσματα κορονοϊού και 79 νέοι θάνατοι. ωστόσο, καταγράφηκε νέο ρεκόρ διενέργειας τεστ, καθώς έγιναν πάνω από 75.000. Σε ότι αφορά το ποσοστό θετικότητας αυτό βρίσκεται στο 5,73%, αριθμός που αφήνει μια χαραμάδα αισιοδοξίας. 

Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζουν από την κυβέρνηση όσο προχωράει ο εμβολιασμός στις μεγαλύτερες ηλικίες και ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι μικρότερος, το πρώτο πεδίο της προσοχής θα είναι στην πίεση στο σύστημα υγείας, στις ΜΕΘ και στον αριθμό των θανάτων, ενώ στα θετικά στοιχεία συγκαταλέγεται το γεγονός ότι οι αριθμοί δείχνουν σημαντική πτώση στα κρούσματα και στη νοσηλεία σε ΜΕΘ στις μεγάλες ηλικίες που έχουν εμβολιαστεί.

Σημαντικό το επόμενο δίμηνο

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα σημαντικό το επόμενο δίμηνο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα δοκιμαστεί η συνύπαρξη της άμυνας της υγείας με τα προσεκτικά βήματα της οικονομίας και της κοινωνίας. 

Κάτι που σημαίνει, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό ότι Πολιτεία, επαγγελματικοί φορείς και πολίτες καλούμαστε να τηρήσουμε μία νέα συμφωνία εμπιστοσύνης:

«Όσο προφυλασσόμαστε, τόσο να εργαζόμαστε. Και όσο πειθαρχούμε, τόσο να κυκλοφορούμε. Ώστε ό,τι ανοίγει, να μην ξανακλείνει. Οι ρυθμοί εμβολιασμού επιταχύνονται σημαντικά. Στο οπλοστάσιό μας προστίθενται τώρα και τα οικιακά τεστ. Όμως χρειάζεται αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης και υπομονή, με τήρηση των υγειονομικών μέτρων, τώρα που βρισκόμαστε πολύ κοντά στον τερματισμό», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα, άλλωστε, με κυβερνητικές πηγές, πλέον βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, δεδομένης και της κατακόρυφης αύξησης των εμβολιασμών. 

Προβληματισμός για τη Θεσσαλoνίκη

Στο μεταξύ, πονοκέφαλο δημιουργεί τόσο στους ειδικούς όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου η πίεση που παρατηρείται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. 

Το Υπουργείο Υγείας ναι μεν έχει επεξεργαστεί σχέδια που περιλαμβάνουν την ανάπτυξη κλινών απλής νοσηλείας και κλινών Εντατικής Θεραπείας, την περαιτέρω ενίσχυση σε προσωπικό και σε εξοπλισμό του Συστήματος Υγείας και την συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, ωστόσο η επιβάρυνση είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Εξ ου κιόλας ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, χθες, απηύθυνε έκκληση στους ιδιώτες ιατρούς να συνδράμουν και να συνεργαστούν με το ΕΣΥ. 

Πηγή: ethnos.gr 

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μέγαρο Μαξίμου: «Γολγοθάς» έως το Πάσχα η απόφαση για τη μετακίνηση εκτός νομού
EVENTS