MENU

Στον ΑΝΤ1 μίλησε το πρωί της Κυριακής (17/1) ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στο μείζον θέμα του ανοίγματος του λιανεμπορίου, όπου και τόνισε τα εξής: «Ανοίξαμε το λιανικό εμπόριο με τους κανόνες που είπαμε και θα αρχίσουμε να μετράμε. Αν τα μέτρα τηρηθούν χωρίς μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, διότι κάποια μικρή αύξηση θα υπάρχει, είναι αναμενόμενο όταν ανοίγει η αγορά… αν το “τσίμπημα” είναι μικρό και αντέχεται, όλα καλά. Αν σε 2-3 εβδομάδες πάνε όλα καλά, τηρηθούν τα μέτρα και ο ιός είναι υπό έλεγχο, τότε θα αρχίσουμε να συζητάμε για τα επόμενα βήματα στην λειτουργία της αγοράς και της εστίασης».

Στην συνέχεια των λεγομένων του, ο ίδιος ανέφερε πως δεν υπάρχουν ημερομηνίες για την εστίαση, διότι υπάρχουν προβλήματα κι εκεί, καθώς οι άνθρωποι πρέπει να βγάζουν την μάσκα για να φάνε. Όταν ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης, η λειτουργία τους θα γίνει με καθήμενους πελάτες σε εξωτερικούς χώρους».

Ο ίδιος κάλεσε από την πλευρά του τους επιχειρηματίες του κλάδου να κάνουν χρήση του προγράμματος ενίσχυσης, για την πορμήθεια θερμαστρών για εξωτερικούς χώρους, λέγοντας πως θα είναι απαραίτητες και φέτος, αλλά σε κάθε περίπτωση και στα επόμενα χρόνια, ενώ συνέχισε λέγοντας πως: «Όλες οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν από την Δευτέρα, θα συνεχίσουν να θεωρούνται πληττόμενες και θα συνεχίσουν να έχουν την ίδια βοήθεια από το Κράτος, δηλαδή δεν θα πληρώσουν ενοίκια των Φεβρουάριο, θα συνεχίσουν να έχουν σε αναστολή τους εργαζόμενους τους για να επιδοτούνται και θα απολαμβάνουν όλα τα «ευεργετήματα» που έχουν υιοθετηθεί από την Κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπήρξαν σχετικά με την δήλωσή του, για την Θεσσαλονίκη, αλλά και την κατάσταση στην πόλη σχετικά με την έξαρση του κρουσμάτων που υπήρχε στο τέλος Οκτωβρίου και τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου και της 28ης Οκτωβρίου τόνισε: «Στην παγκόσμια συμφορά η Ελλάδα στέκεται όρθια, χάρη και στην Επιτροπή που μας συμβουλεύει σωστά. Η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί να ισοπεδώσει τα πάντα εν μέσω πανδημίας, κάνει όσους τα λένε εξαιρετικά αντιπαθείς έως και γελοίους», ενώ επανέλαβε πως δεν υπήρξαν εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για την επιβολή τοπικού lockdown αλλά και διάσπαρτες αναφορές επιστημόνων σε μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα ο υπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλε πρόγραμμα με πόρους του ΕΣΠΑ, για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, αλλά και των επαγγελματιών σε περιοχές όπου το lockdown είναι παρατεταμένο, με συνέπεια να αντιμετωπίζουν σωρευμένα προβλήματα. Ο ίδιος είπε μεταξύ άλλων, ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σ΄ότι έχει να κάνει με το μαζικό κλείσιμο των καταστημάτων, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως δεν υπάρχει «κύμα λουκέτων» στην αγορά», ενώ μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι υπάρχει διαρκής ενίσχυση των επιχειρήσεων από το Κράτος, ενώ όπως είπε «πρώτη φορά η Εφορία βάζει λεφτά στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων».

Μάλιστα όπως ανέφερε δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, να υπάρξει και έβδομος κύκλος στο μέτρο Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ενώ τόνισε πως μέσα στις επόμενς μέρες θα υπάρξει υπογραφή απόφασης, για επιδότηση τόκων για ενήμερα επιχειρηματικά δάνεια για το πρώτο τρίμηνο του 2021 αλλά και ότι μέσα στο επόμενο 9μηνο θα επιδοτηθεί μέρος των τοκοχρεολυσίων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καλύπτοντας με τον τρόπο αυτό μέρος των οφειλών των επιχειρήσεων. 

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Γεωργιάδης: «Αν σε 2-3 εβδομάδες τηρηθούν τα μέτρα, θα συζητήσουμε για την εστίαση»
EVENTS