MENU

Στον ΣΚΑΪ μίλησε το Σάββατο (16/1) ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης στην τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων, την επαναλειτουργία του  λιανεμπορίου, η οποία όπως έχει γίνει γνωστό θα γίνει χωρίς το  click away και το click in shop, παρά μόνο για τις «κόκκινες περιοχές».

Παράλληλα διευκρίνισε πως ο χρονικός περιορισμός των δύο ωρών, για τα SMS δεν ισχύει για τα κομμωτήρια, αλλά και τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν με ραντεβού, παρά μόνο για το λιανεμπόριο: «Όταν έχεις στείλει το μήνυμα 2 για ψώνια, μπαίνεις σε όποιο κατάστημα θέλεις, αρκεί να έχει χώρο. Κάθε κατάστημα, με βάση την υπουργική απόφαση που θα εκδώσουμε, θα πρέπει να έχει αναρτήσει στην είσοδο σε εμφανές σημείο τον μέγιστο αριθμό ατόμων που επιτρέπεται να έχουν μέσα με βάση τα τετραγωνικά τους, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των ελεγκτικών αρχών, αλλά να ξέρουν και οι πελάτες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Στην συνέχεια των λεγομένων του ο ίδιος τόνισε πως «εμείς δε φοβόμαστε για διασπορά του ιού εντός των καταστημάτων. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι οι επιχειρήσεις θα τηρήσουν τα μέτρα. Η ανησυχία μας είναι να μη υπάρξει συνωστισμός έξω από τα καταστήματα. Για αυτό τον λόγο διευρύναμε και το ωράριο και βάλαμε και την Κυριακή, για να διαμοιράσουμε τον κόσμο σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό εύρος», ενώ συμπλήρωσε μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση δεν θα περιμένει τους ειδικούς να πει αν αυξήθηκαν τα κρούσματα.

«Αν δούμε φαινόμενα συνωστισμού, θα τα κλείνουμε. Θα παρεμβαίνουμε προληπτικά» δήλωσε χαρσακτηριστικά, ενώ σε ότι έχει να κάνει με το χρονοδιάγραμμα ανοίγματος των υπόλοιπων δραστηριοτήτων ανέφερε πως την προσεχή εβδομάδα πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις για το κυνήγι και το ψάρεμα, ενώ παράλληλα αποκάλυψε πως στην χτεσινή του πρόταση προς την  Επιτροπή περιλαμβανόταν και η επαναλειτουργία των πρακτορείων ΠΡΟΠΟ, με αυστηρούς κανόνες αλλά και κατάλογο πελατών: «Το εισηγήθηκαν γιατί πολλοί συμπολίτες μας εξοφλούν λογαριασμούς στα πρακτορεία ΠΡΟΠΟ και τώρα που είναι κλειστά πηγαίνουν στις τράπεζες. Άρα, η λειτουργία τους θα μπορούσε να αποφορτίσει σε μεγάλο βαθμό και την πίεση στις τράπεζες. Ωστόσο, η Επιτροπή ήθελε λίγο περισσότερο χρόνο για να δώσει άδεια και έχουμε συμφωνήσει να το δούμε στην επόμενη συνεδρίαση την άλλη Παρασκευή».

Ολοκληρώνοντας τα λεγόμενα του ο κ. Γεωργιάδης μίλησε και για τα προληπτικά μέτρα, τα οποία μπορούν να λάβουν τα καταστήματα κατά σύσταση των ειδικών, για μεγαλύτερη ασφάλεια: «Θα κρατήσω δύο αιτήματα των ειδικών και θα ζητήσω από τους εμπορικούς συλλόγους να τηρηθούν. Το ένα είναι όσα καταστήματα μπορούν να εγκαταστήσουν τα μηχανήματα απολύμανσης του αέρα και το δεύτερο αν μπορούν οι επιχειρήσεις, ειδικά τις πρώτες μέρες λειτουργίας, να κάνουν στο προσωπικό τους rapid test» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος. 


 

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Γεωργιάδης: «Το χρονικό όριο των 2 ωρών δεν ισχύει για τα κομμωτήρια»
EVENTS