MENU

Συνεχόμενες είναι οι συσκέψεις μεταξύ των ειδικών, αλλά και των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών, με τον πρωθυπουργό να εμφανίζεται αποφασισμένος να απομακρύνει από το τραπέζι των συζητήσεων στο Μέγαρο Μαξίμου, το ενδεχόμενο ενός δεύτερου lockdown.

Ο ίδιος επιμένει στην ανάγκη να πειστεί η ελληνική κοινωνία, για την πιστή εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων, τα οποία εξασφαλίζουν την προστασία της δημόσιας υγεία, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι μόνο εάν ο συναγερμός φτάσει στην «κόκκινη ζώνη», μόνο τότε θα πατήσει το κουμπί για νέο lockdown.

Από την πλευρά του προχωρά στην δημιουργία 1.200 κλινών στις ΜΕθ, αλλά και στην συγκρότηση νέων μέτρων που θα αναλυθούν στην αυριανή σύσκεψη, με στόχο την ισορροπία ανάμεσα στην προστασία της δημόσιας υγείας και της οικονομίας.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας από την πλευρά του έχει καλέσει στις 15:00, τους τομεάρχες Υγείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των άλλων κομμάτων προκειμένου να τους ενημερώσει για την διασπορά των κρουσμάτων του κορωνοϊού, αλλά και για το SOS που υπάρχει και έχει να κάνει με τον αριθμό των διασωληνωμένων.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί ότι «αγκάθι» στην εικόνα της μάχης αποτελεί αναμφίβολα ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς ακόμη δεν έχει υπάρξει αύξηση των αριθμού των λεοφορείων και των δρομολογίων στην Αττική.

Όσον αφορά τα μέτρα που μπορεί να σώσουν την παρτίδα, αυτά δεν είναι άλλα από την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους και για την ακρίβεια σε αυτούς που περιγράφεται συνωστισμός, αλλά και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως το πρωί προκειμένου να υπάρξει «διαγραφή» της εικόνας των νεολαίων στις πλατείες το βράδυ και πιο συγκεκριμένα την ώρα που κλείνουν τα καταστήματα εστίασης.

Από εκεί και μετά αναμένεται να υπάρξουν έλεγχοι παντού, συστάσεις αλλά και επιβολή προστίμων τρία μέτρα, με τα οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να φρενάρει την διασπορά των κρουσμάτων, ενώ δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν και οδηγίες προς τους ηλικιωμένους για να αποφεύγουν στο κρίσιμο διάστημα του φθινοπώρου αρχικά στις άσκοπες μετακινήσεις.

Παράλληλα έμφαση δίνεται και σε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των εστιών διασποράς των κρουσμάτων ανάμεσα σε μετανάστες, που μένουν σε 10 και πλέον σπίτια στην Αττική, αλλά και στο οικογενειακό περιβάλλον από την επιστροφή των εργαζομένων στις οικείες τους όπου και ζουν και άνθρωποι μεγάλοι σε ηλικία.

«Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος και μπορεί να εξελιχθεί σε... κόλαση, αν δεν κάνουμε τώρα όλα όσα πρέπει» ανέφερε χαρακτηριστικά κυβερνητικό στέλεχος σε δήλωσή του με την διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναχαίτιση των άκρως αρνητικών σεναρίων.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί πως βασικό «όπλο» για την μάχη θεωρείται και είναι η διαρκής και ευθύβολη ενημέρωση των πολιτών και για τον λόγο αυτό ζητείται από τα κόμματα να συμβάλουν δια των εκπροσώπων τους προς αυτή την κατεύθυνση 

Τέλος μια άλλη δύσκολη άσκηση ισορροπίας, η οποία προβληματίζει την κυβέρνηση είναι αυτή που έχει να κάνει με τους χειρισμούς του υπουργείου Παιδείας μπροστά στο κλίμα των καταλήψεων που έχει φουντώσει στα σχολεία, με κύριο αίτημα την μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη.


 

Κορωνοϊός: Μπαίνει στο συρτάρι το lockdown
EVENTS