MENU

«Πώς θα μπορούσα να μείνω πρόεδρος χωρίς εκλογές υπό αυτές τις συνθήκες» διερωτήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την ομιλία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζητώντας να γίνουν εκλογές για νέο πρόεδρο του κόμματος στις 10 Μαρτίου. «Σας δίνω φωνή στην εσωστρέφεια», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Εκλογές στις 10 Μαρτίου

«Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα ούτε στην εσωκομματική δημοκρατία υπάρχουν αδιέξοδα, κάντε ένα κουράγιο και δώστε λύση τώρα, εκλογές στις 10 Μαρτίου τώρα και άμεσες καταστατικές αλλαγές», υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης.

Στη συνέχεια, αφού παρέθεσε απόσπασμα από τις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη ανέφερε «σας καλώ να ανοίξουμε όλοι τα μάτια και να ψηφίσουμε όχι με βάση με βάση αυτό που θα θέλαμε ή θα ευχόμασταν αλλά με βάση την πραγματικότητα που έχουμε απέναντί μας. Ο ιστορικός ηγέτης της παράταξής μας αν και μακριά ζητάει νέα κάλπη για πρόεδρο, η συντρόφισσα Γεροβασίλη θέτει υποψηφιότητα απέναντί μου. Πώς γίνεται να την ζητάει ο νυν πρόεδρος, ο τέως πρόεδρος και υπάρχει και άλλη υποψηφιότητα και πώς θα μπορούσα να μείνω πρόεδρος χωρίς εκλογές υπό αυτές τις συνθήκες; Θα ήταν σαν να κρύβομαι για να κρατήσω τη θέση μου, να δίνω φωνή στην εσωστρέφεια αντί να μιλήσουν τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και έτσι να τερματιστεί η εσωστρέφεια μια για πάντα; Την Πέμπτη μπήκα στο Συνέδριο πληγωμένος από την αμφισβήτηση μηνών ειδικά αμφισβήτηση μέσω σκόπιμων διαρροών αλλά ολόκληρος. Πώς μπορώ να βγω από το Συνέδριο την Κυριακή κομμένος κομματάκια;». 

«Κάποιοι δεν σας άκουσαν»

«Λέτε, πάλι εκλογές; Σε ψηφίσαμε πριν από 4 μήνες, κουραστήκαμε λέτε, βαρεθήκαμε λέτε, αυτή τη δουλειά θα κάνουμε;, λέτε. Έχετε δίκαιο, έχετε χίλια δίκια. Εσείς ψηφίσατε όμως κάποιοι δεν άκουσαν. Κάποιοι δεν σας άκουσαν. Εάν χρειάζεται να φωνάξουμε δύο φορές για να μας ακούσουν εκείνοι οι λίγοι που έχουν χάσει την πολιτική τους ακοή, τότε θα φωνάξουμε δύο φορές. Διότι η δεύτερη φορά είναι αλλιώς. Εάν την πρώτη φορά κάποιος βγήκε επειδή τον φύτεψαν, την δεύτερη δεν ξαναβγαίνει. Την δεύτερη φορά βγαίνεις μόνο αν έχεις ριζώσει στην κοινωνία και ανθίζεις μαζί με την κοινωνία, μαζί με τα μέλη, μαζί με τους φίλους και τις φίλες του ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε ο κ. Κασσελάκης.  

Εκλογές στις 10 Μαρτίου 

«Κάποιοι έχουν στο μυαλό τους συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Λένε ήδη όχι εκλογές στις 10 Μαρτίου αλλά σε έναν μήνα, όπως προβλέπει το καταστατικό. Εαν και γνωρίζουν ότι το συνέδριο μπορεί να αποφανθεί ως το ανώτατο όργανο του κόμματος και επίσης γνωρίζουν πως επιτρέπεται από το καταστατικό μας η επιτάχυνση των διαδικασιών εφόσον επίκειται διενέργεια εκλογών εθνικής κλίμακας», υπογράμμισε. 

«Η Όλγα Γεροβασίλη είναι ένα από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη του κόμματός μας με πολυετή θητεία, δημόσιο λόγο. Τι ζητούν όμως όσοι θέλουν έναν μήνα προεκλογική περίοδο για εσωκομματικές εκλογές; Εάν πάμε για εκλογές στις 31 Μαρτίου, πάνω από έναν μήνα η χώρα θα μείνει χωρίς αξιωματική αντιπολίτευση. Πάνω από έναν μήνα διαφωνούντες στα κανάλια, για να μην μείνει τίποτα όρθιο. Και ύστερα Πάσχα και στο καπάκι προεκλογική περίοδος ευρωεκλογών με βέβαιη αποτυχία. Προφανώς κάποιοι έχουν σχέδιο για να πάμε σε ευρωεκλογές με εμένα να λιώνω τα παπούτσια μου ανά την Ελλάδα και εκείνους να βγαίνουν καθημερινά στα κανάλια και να κονταίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε. 

«Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας»

«Σηκωθείτε όρθιοι και πάρτε το κόμμα στα χέρια σας. Δικό σας είναι. Αλλά εγώ είμαι αυτός που δεν τιμά το κόμμα. Κάποιοι έχουν σχέδιο το κακό εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές. Κάποιοι θέλουν να μου χρεώσουν την αποτυχία για να πάμε σε ένα νέο ρινγκ». 

«Κάποιοι έχουν σταυρώσει τα χέρια. Τι κάνουμε απέναντι σ’ αυτούς τους λίγους που θεωρούν τους εαυτούς τους τους ταγούς και τους καθοδηγητές; Τι κάνουμε εμείς οι πολλοί απέναντι στους λίγους που ήρθαν από διαδρόμους, γεύματα και μυστικούς δείπνους, που στην πλάτη μας παίζουν σκάκι επίδοξοι βασιλιάδες και βασίλισσες;».

«Σας αγαπώ πάρα πολύ, πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας, θα νικήσουμε» είπε κλείνοντας. 

Πηγή: ethnos.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης ζητά εκλογές στις 10 Μαρτίου - Τι είπε στο συνέδριο