MENU

Η Έφη Αχτσιόγλου τις δύο τελευταίες ημέρες εμφανίζεται να έχει αλλάξει τακτική. Εμφανίζεται πλέον πιο επιθετική, πιο διεκδικητική και πιο αποφασισμένη αφού, όπως φαίνεται, τα δίνει όλα για να καλύψει τις εννέα μονάδες διαφορά που την χωρίζουν με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το βίντεο που έκανε προκειμένου να εξηγήσει στους Έλληνες ψηφοφόρους ότι δεν υπονόμευσε τον Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη έστειλε και εξώδικα σε όσους έχουν κάνει αναρτήσεις, ενώ εμφανίστηκε να προκαλεί τον Παύλο Πολάκη λέγοντας:

«Ο Παύλος Πολάκης εξαπολύει συστηματικά υβριστικές επιθέσεις. Το ερώτημα της ενότητας δεν βαραίνει την από εδώ πλευρά, αλλά την από εκεί πλευρά. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να μη λέει ότι καταδικάζει αυτού του είδους τις επιθέσεις. Δεν μπορεί ο κ. Πολάκης να καθυβρίζει όποιον μιλάει ελληνικά και να μην τον αποδοκιμάζει» ανέφερε σε συνέντευξη της.

Προφανώς, το επιτελείο της Έφης Αχτσιόγλου θεώρησε ότι ο Παύλος Πολάκης είναι εύκολος στόχος και ότι θα αντιδρούσε στις δηλώσεις της υποψηφίας προέδρου.

Αντίθετα, ωστόσο, ο στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος κατάλαβε την παγίδα της άλλης πλευράς εμφανίστηκε με ανάρτηση του η οποία συνοδευόταν με φωτογραφία του μαζί με την κόρη του απάντησε : “Δεν τσιμπάω“.

Όλα δείχνουν πάντως ότι η Έφη Αχτσιόγλου έχει αποφασίσει να δώσει την μάχη μέχρι τέλους επιχειρώντας, κυρίως με τις κινήσεις της, να αποδομήσει το βασικό αφήγημα του Στέφανου Κασσελάκη ότι αυτός είναι η συνέχεια του Αλέξη Τσίπρα και ότι αυτός μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Εγώ μπορώ να κερδίσω τον Μητσοτάκη γιατί έχουμε πολιτικό σχέδιο που μπορεί να διαμορφώσει πλειοψηφική δυναμική στην κοινωνία. Ο Στεφανος Κασσελακης δεν μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη γιατί δεν έχει πολιτικό σχέδιο. Χρειάζεται μια στοιχειώδης πολιτική εμπειρία. Με συνθήματα δεν κερδίζεται ο Μητσοτάκης».

Μάλιστα, κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να μην αρκεστούν στις διαβεβαιώσεις του συνυποψηφίου της «αφήστε το πάνω μου, το έχω», γιατί όπως είπε «η αριστερά δεν ήταν ποτέ με τέτοιου είδους αναθέσεις» ανέφερε η Έφη Αχτσιόγλου .

Όμως και η πλευρά της Ομπρέλας εμφανίζεται να παίρνει ενεργά μέρος σε αυτή την αντιπαράθεση, ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση δημοσίως για το θέμα των εκλογών.

Ο Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξη του ανέφερε ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση ο Αλέξης Τσίπρας να βγει και να μέχρι την Κυριακή και να κάνει μια δήλωση, και όχι μέσω άλλων. Δεν μπορεί να βγαίνει ο κ. Κασσελάκης στο συνέδριο και να εργαλειοποιεί τον Τσίπρα και με έναν διχαστικό λόγο να λέει “κάποιοι δεν θέλαν να κυβερνήσουν, κάποιοι ήθελαν να χάσουν”. Και να βγαίνει χθες διά του Καρτερού ο Τσίπρας και λέει “σιγά εγώ μην ασχολιόμουν με την αναζήτηση εσωτερικών εχθρών. Ας αναμετρηθεί κανείς με το μπόι του και το έχει του”».

Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται πάντως να μην απαντά στις προκλήσεις της Έφης Αχτσιόγλου αν και, όπως λέγεται, δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να υπάρξει βίντεο για τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Το επιτελείο του πάντως στο οποίο έχει προστεθεί και η πλευρά Παππα όχι μόνο δεν εφησυχάζει, αλλά εμφανίζεται να επικοινωνεί με όλες τις οργανώσεις, και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλοι θα πάνε ξανά στις κάλπες την Κυριακή.

Χθες πάντως στην Εφορευτική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε μεγάλη συζήτηση για τα τάμπλετ που έπρεπε να δοθούν στα εκλογικά κέντρα, προκειμένου να μην υπάρξει η ανοργανωσία της προηγούμενης Κυριακής αλλά και για τα δύο ευρώ που καλούνται να πληρώσουν εκ νέου όσοι πάνε να ψηφίσουν.

Τελικά, δόθηκαν 29 τάμπλετ, αν και είχαν ζητηθεί τα διπλάσια, ενώ ακόμα δεν έχει διευθετηθεί το θέμα των 2 ευρώ, για το οποίο η πλευρά η Κασσελάκη διαφωνεί. Χθες πάντως έκλεισε και το θέμα των παλαιών μελών όπου μέχρι τις 6 το απόγευμα είχαν γραφτεί γύρω στα 7.500 μέλη.

Ποιοι έχουν «αλλάξει» στρατόπεδο

Οι μετακινήσεις στελεχών και βουλευτών από το στρατόπεδο της Έφης Αχτσιόγλου προς την πλευρά Κασσελάκη συνεχίστηκαν και χθες. Πέρα από την Έλενα Ακρίτα και ο Γιώργος Καραμέρος, εγκατέλειψε την πλευρά Αχτσιόγλου, ενώ και ο βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, που είχε στηρίξει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να συνταχθεί με την Έφη Αχτσιόγου, χθες δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα Κασσελάκη, εκτιμώντας πως το επόμενο διάστημα ο κ. Κασσελάκης θα αναπτύξει τους βασικούς πυλώνες, με τους οποίους θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πλοίο που ναυπηγείται εν πλω», είπε ο Χάρης Μαμουλάκης σημειώνοντας πως την πρώτη Κυριακή των εσωκομματικών εκλογών, στη μεγάλη συμμετοχή συνετέλεσε και η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στη διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας του κόμματος. Ακόμα, όπως σημείωσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επικοινωνία χωρίς πολιτική και το αντίστροφο δεν υπάρχει.

Όπως υπογράμμισε, ο κ. Κασσελάκης διαθέτει ένα εξαιρετικό χάρισμα που ήταν δομικό έλλειμμα για τον ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια και έρχεται να υπερκαλύψει μια πολύ μεγάλη ανάγκη του κόμματος. Μάλιστα, εκτίμησε πως το επόμενο διάστημα ο κ. Κασσελάκης θα αναπτύξει τους βασικούς πυλώνες, με βάση τους οποίους θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: newsit.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Βγήκαν τα μαχαίρια στα δυο στρατόπεδα, φουλ επίθεση από Αχτσιόγλου