MENU

Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος έκανε λόγο για «άθλια στοχοποίηση της Ιωάννας Κολοβού» που «δείχνει το μέγεθος της κοινωνικής αναλγησίας και ταυτόχρονα υποκρισίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

«Δεν εφαρμόζουν μόνο άθλιες πολιτικές που ξεσπιτώνουν τον κόσμο από την πρώτη κατοικία τους, αλλά δεν είναι ικανοί να επιδείξουν ούτε την ελάχιστη ευαισθησία απέναντι σε μια χαμηλοσυνταξιούχο που βίωσε τον τρόμο, να της σπάνε την πόρτα και να την πετούν βιαίως έξω από το σπίτι της», σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος.

 

«Και σαν να μη έφτανε αυτό, έχουν το θράσος να κάνουν και τους τιμητές», πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος για να συνεχίσει: «Εκείνοι που ως υπουργικό συμβούλιο έχουν δάνεια 12 εκ. ευρώ. Εκείνοι που ως κόμμα χρωστούν 390 εκ. ευρώ δανεικά κι αγύριστα. Εκείνοι που έκαναν βουλευτή τον κ. Πάτση που αγόραζε δάνεια στο 1/15 της αξίας τους για να κερδοσκοπεί και του έδιναν και 1 εκ. ευρώ απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ».

 

«Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, που λεηλατείται από την αισχροκέρδεια και τους πάσης φύσεως "Πάτσηδες", θα δώσει πολύ σύντομα στην κάλπη την απάντηση στην κυβέρνηση των "κορακιών" και στο κόμμα των πραγματικών μπαταχτσήδων», σημείωσε καταληκτικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οικονόμου: «Δεν αξιοποίησε τις δυνατότητες για τους δανειολήπτες»

 

Νωρίτερα ο Γιάννης οικονόμου εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το θέμα της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού και την ένταση που προκλήθηκε έξω από το σπίτι της, το οποίο χάνει εξαιτίας πλειστηριασμού. Ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για «τεραστίων διαστάσεων υποκρισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα», αφού, όπως είπε, πλειστηριασμοί γίνονταν και επί περίοδος ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα τότε δόθηκε με νομοθετική παρέμβαση η δυνατότητα στα funds να διενεργούν πλειστηριασμούς.

 

Ο κ. Οικονόμου επέρριψε ευθύνες και στην κ. Κολοβού για το σημείο που έχει φτάσει η υπόθεσή της, σημειώνοντας ότι δεν αξιοποίησε όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα για τους δανειολήπτες. «Αντιμετωπίζουμε με σεβασμό και ευαισθησία το θέμα. Είναι δυσάρεστο από κοινωνική διάσταση να χάνουν το σπίτι τους πολίτες από πλειστηριασμό. Η κυβέρνηση φρόντισε να βελτιώσει τη νομοθεσία, για να μη χάνουν τα σπίτια τους οι πολίτες. Υπάρχουν δυνατότητες, που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν αξιοποιήθηκαν. Σε απάντηση της Εθνικής Τράπεζας στην ερώτηση του υπουργού Οικονομικών,Χρήστου Σταϊκούρα, αναφέρεται ότι δεν αξιοποιήθηκαν όλες οι δυνατότητες από τον δανειολήπτη, όπως τις αξιοποιούν όλοι οι άλλοι πολίτες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού

 

 

Το πρωί της Τρίτης, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε την Ιωάννα Κολοβού στο σπίτι της, μία ημέρα μετά την επιχείρηση βίαιης έξωσης της από την αστυνομία. Ο κ. Τσίπρας συζήτησε με την κα Κολοβού για την τραγική εμπειρία της. «Κρατάς γερή άμυνα» της είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι «η πιο καλή πόρτα ασφαλείας είναι η αλληλεγγύη των απλών ανθρώπων».

 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ εξέφρασε τον φόβο του ότι «την ιστορία αυτή θα τη βλέπουμε πλέον διαρκώς εξαιτίας του πτωχευτικού νόμου της κυβέρνησης Μητσοτάκη» και υπογράμμισε ότι «την περίοδο των μνημονίων, παρά τις πιέσεις της τρόικα, υπήρχε προστασία της λαϊκής πρώτης κατοικίας. Γι' αυτό κι εμείς κάναμε τότε πρόταση δυσπιστίας στον κ. Σταϊκούρα και μας έλεγαν ότι είμαστε τρελοί. Τώρα έχουν αρχίσει να φαίνονται οι συνέπειες».

 

«Χρωστούν ως κόμμα 390 εκ. ευρώ δανεικά και αγύριστα. Είχαν βουλευτή τον Πάτση και του έδιναν απευθείας αναθέσεις 1 εκ. ευρώ από τα ΕΛΤΑ» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

 

Αναφερόμενος στα funds υπενθύμισε ότι «εμείς φέραμε έναν νόμο το 2015 που προέβλεπε υποχρεωτικά στάδια ρύθμισης και φορολόγηση όλων των πράξεων των funds και η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποίησε έναν νόμο του 2003 που ούτε υποχρεωτικά στάδια ρύθμισης ούτε φορολόγηση προέβλεπε».

 

Από την πλευρά της η χαμηλοσυνταξιούχος δημοσιογράφος μοιράστηκε με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ την τραγική της εμπειρία λέγοντας ότι «δεν υπάρχει πιο τρομερό πράγμα, να ακούς την πόρτα του σπιτιού σου να σπάει. Σαν εφιάλτης. Ούτε στην τουαλέτα δεν άφηναν να πάω» και ευχαρίστησε τον κόσμο που της συμπαραστάθηκε. «Να είναι καλά τα παιδιά. Η αλληλεγγύη τους με έσωσε». 

Πηγή: Ethnos.gr

Άθλια στοχοποίηση της Κολοβού βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την δήλωση Οικονόμου - «Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό
EVENTS