MENU

Χάρη όμως σε νέα αποδεικτικά στοιχεία που έφερε στο φως ένα ντοκιμαντέρ του History Channel με τίτλο «Αλκατράζ: Αναζήτηση της Αλήθειας», το οποίο προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, οι αρχές σκέφτονται να ανοίξουν ξανά την υπόθεση της θρυλικής απόδρασης, η οποία ενέπνευσε και την ταινία «Απόδραση από το Αλκατράζ» με τον Κλιντ Ίστγουντ.

Τον Ιούνιο του 1962, τρεις τρόφιμοι του Αλκατράζ, της φυλακής υψίστης ασφαλείας που βρίσκεται στην ομώνυμη νησίδα στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, κατάφεραν να κάνουν το ακατόρθωτο: να αποδράσουν από μία φυλακή όπου αυτό θεωρούνταν τελείως αδύνατο.

Οι τρεις άνδρες, τα αδέρφια Τζον και Κλάρενς Άγκλιν και ο Φρανκ Μόρρις, κατάφεραν να διαφύγουν μέσα από μία τρύπα που άνοιξαν στον τοίχο του κελιού τους και ανέβηκαν στην οροφή. Από εκεί, κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο νερό, το οποίο και διέσχισαν με μία σχεδία που κατασκεύασαν οι ίδιοι, με αδιάβροχα που είχαν κλέψει από τη φυλακή.

Για να καλύψουν δε την απόδρασή τους, τοποθέτησαν στα κρεβάτια τους «κεφάλια» φυσικού μεγέθους που είχαν κατασκευάσει από παπιέ μασέ, στα οποία είχαν κολλήσει ανθρώπινα μαλλιά που είχαν εξασφαλίσει από τον μπαρμπέρη της φυλακής.

Η θρυλική αυτή απόδραση θεωρήθηκε από πολλούς ως η μοναδική επιτυχημένη απόδραση στην ιστορία της φυλακής, η οποία μάλιστα έκλεισε την επόμενη χρονιά από το συμβάν. Ωστόσο, για χρόνια οι αρχές εξέφραζαν τη σιγουριά ότι οι επινοητικοί δραπέτες πνίγηκαν, κάτι που διαψεύδει μία φωτογραφία που παρουσίασαν συγγενείς των δύο εξ αυτών στο History Channel και τους δείχνει... ολοζώντανους.

Συγγενείς των αδελφών Άνγκλιν, και συγκεκριμένα τα δύο ανίψια τους, ηλικίας 48 και 54 ετών, παρουσίασαν στο κανάλι μία φωτογραφία την οποία ισχυρίζονται ότι τράβηξε ένας οικογενειακός φίλος, ονόματι Φρεντ Μπρίζι και δείχνει τους δύο θείους τους να ποζάρουν σε ένα εξοχικό τοπίο της Βραζιλίας, στα μέσα της δεκαετίας του '70.

Ο Μπρίζι φέρεται να έδωσε τη φωτογραφία στην οικογένεια το 1992, ωστόσο τα ανίψια των δύο δραπετών αποφάσισαν μόλις πρόσφατα να την παραδώσουν στις αρχές και μάλιστα στον Σερίφη Ρόντερικ που ήταν επικεφαλής της υπόθεσης επί 20 χρόνια.

Η φωτογραφία-ντοκουμέντο

«Σε αυτού του είδους τις υποθέσεις, έρχεται μια στιγμή που νιώθεις ότι τα κομμάτια του παζλ αρχίζουν να μπαίνουν στη σωστή θέση. Αυτή είναι για μένα μία τέτοια στιγμή», δήλωσε ο Σερίφης στη New York Post, εκφράζοντας αισιοδοξία ότι η φωτογραφία μπορεί να ανοίξει τον δρόμο ώστε να αποκαλυφθεί επιτέλους η τύχη αυτών των ανθρώπων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, αφού έλαβε την επιβεβαίωση ενός ειδικού αναλυτή ότι τα πρόσωπα στη φωτογραφία μπορεί όντως να είναι τα δύο καταζητούμενα αδέρφια, ο Ρόντερικ έβαλε εμπρός τις διαδικασίες για να ανοίξει ξανά η υπόθεση του Αλκατράζ και να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες έρευνες στη Βραζιλία.

«Αυτή τη φορά πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να κλείσουμε την υπόθεση», καταλήγει ο Σερίφης.

Πηγή: protothema

H φωτογραφία που αποδεικνύει ότι οι δραπέτες του Αλκατράζ έζησαν!
EVENTS