MENU

Ο λόγος για τον Aiden Rowan από το Ηνωμένο Βασίλειο που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στα επείγοντα την περασμένη Δευτέρα, αφού χτυπήθηκε από κεραυνό ενώ έπαιζε βιντεοπαιχνίδια στο σαλόνι του.

Ο Aiden Rowan έπαιζε στο PlayStation, όταν γύρω στις 10:30 μ.μ. άκουσε ένα δυνατό κρότο που ακολουθήθηκε από μια βροντή. «Λοιπόν, δεν αναρτώ κάτι για να μου συμπαρασταθείτε, έπρεπε να το μοιραστώ γιατί είναι τρελό», έγραψε ο 33χρονος παίχτης, στους 13.900 ακολούθους του στο Instagram. «Ακούστηκε ένας δυνατός κρότος και μετά από 5 ώρες στο νοσοκομείο επιβεβαίωσαν ότι με χτύπησε κεραυνός από το ανοιχτό παράθυρο! Ποτέ μην παίξετε ξανά παιχνίδια κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας. Είμαι καλά, απλώς πονάω πολύ, έχω πονοκέφαλο και ρίγες στο χέρι μου» είπε.

Κατά ειρωνικό τρόπο, όταν χτυπήθηκε, έπαιζε ένα παιχνίδι που ονομάζεται «Stray» και ο παίχτης βοηθά μια αδέσποτη γάτα που χάνεται – σε μια καταιγίδα, μεταδίδει η nypost. «Χρειάστηκε περίπου ένα λεπτό για να επανέλθω στα λογικά μου, ένιωσα πολύ, πολύ μπερδεμένος», είπε ο Rowan στο Metro. «Ανέβηκα πάνω και ζήτησα από τον σύζυγό μου μια βρεγμένη πετσέτα, καθώς δεν ήξερα τι είχε συμβεί αλλά το χέρι μου έκαιγε».

Ο σοκαρισμένος σύζυγος του Rowan, Aaron, τον οδήγησε αμέσως στο νοσοκομείο. «Φτάσαμε στη ρεσεψιόν και ο Aiden είπε ότι κάτι είχε συμβεί και μπορεί να ήταν κεραυνός και όλοι γύρισαν να με κοιτάξουν», είπε ο σύζυγος. «Με πήγαν εσπευσμένα σε μια αίθουσα και μου είπαν ότι φαίνεται σαν να ήταν κεραυνός. Εννέα γιατροί από διαφορετικά τμήματα ήρθαν να με κοιτάξουν και με έβαλαν να κάνω καρδιολογικές εξετάσεις και αίματος». Οι γιατροί του 33χρονου πιστεύουν ότι ο κεραυνός αναπήδησε από το νερό και μπήκε μέσα από το παράθυρο λόγω του πολύ σκληρού εδάφους από τον καύσωνα που βίωσε πρόσφατα το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Απλώς δεν μπορούσαμε να το συνειδητοποιήσουμε εκείνη τη στιγμή», είπε ο Rowan. Μετά από λίγες μέρες άρχισε να με επηρεάζει ψυχολογικά, συνειδητοποιώντας ότι θα μπορούσα να είχα πεθάνει». Τελικά, την γλίτωσε με μερικές τομές στο αριστερό του χέρι και ένα μικρό έγκαυμα στο δεξί του χέρι.

Οι φίλοι του Rowan, ωστόσο, κατάφεραν να βρουν μία θετική πλευρά σε όλο αυτό. «Οι φίλοι μου ανησυχούσαν πολύ, ειδικά τις πρώτες μέρες, αλλά μόλις ο κόσμος συνειδητοποίησε ότι ήμουν καλά, υπήρξαν αρκετά αστεία για τον Thor», αστειεύτηκε. «Είναι η τελευταία φορά που παίζω ένα χαριτωμένο παιχνίδι με γάτες κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, νομίζω!»

Πάντως υπάρχει μία ανησυχητική τάση τον τελευταίο καιρό από ανθρώπους που χτυπιούνται από κεραυνό. Ένας 29χρονος και τραπεζικό στέλεχος από το Λος Άντζελες, ήταν ο τρίτος νεκρός από κεραυνό κοντά στον Λευκό Οίκο. Οι θάνατοι τριών ανθρώπων καταγράφηκαν στην κάμερα κατά τη διάρκεια θανατηφόρου κεραυνού κοντά στον Λευκό Οίκο μόνο τον Αύγουστο. Ένα τέταρτο θύμα χτυπήθηκε, αλλά τελικά έζησε, χάρη στις μπότες της Dr. Martens που φορούσε.

Οι κεραυνοί χτυπούν περίπου 25 εκατομμύρια φορές το χρόνο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, και σκοτώνει κατά μέσο όρο 47 ανθρώπους ετησίως. «Αν και οι περισσότεροι κεραυνοί συμβαίνουν το καλοκαίρι, οι άνθρωποι μπορούν να χτυπηθούν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου», σύμφωνα με το NWS.

Εν τω μεταξύ, «τα περισσότερα θύματα από κεραυνούς παθαίνουν στην αρχή μιας καταιγίδας που πλησιάζει ενώ ένας σημαντικός αριθμός θανάτων από κεραυνούς σημειώνεται μετά την παρέλευση της καταιγίδας», ανέφερε η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας.

Πηγή: newsbeast.gr

Πιο γκαντέμης κυριολεκτικά πεθαίνεις: Έπαιζε PlayStation στο σαλόνι του και τον χτύπησε κεραυνός
EVENTS