MENU

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση την Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) οι τιμές των τροφίμων είναι στα ύψη.

Είναι ενδεικτικό ότι το 2019 ο Food Index ήταν στις 95 μονάδες, το 2020 στις 98 μονάδες και το Σεπτέμβριο του 2021 στις 130 μονάδες, καταγράφοντας αύξηση 32,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Αναλυτικά το τελευταίο διάστημα:

Τα δημητριακά κατέγραψαν αύξηση 2,6% από τον Αύγουστο και 28,5% από το Σεπτέμβριο του 2020
Ειδικά το σιτάρι ανέβηκε 4% σε ένα μήνα και 41% από πέρσι.
Τα σπορέλαια (κυρίως φοινικέλαιο) ανέβηκαν 2,9% σε ένα μήνα και 60% από πέρσι
Τα γαλακτοκομικά είχαν αύξηση 1,7% σε ένα μήνα και 15,2% από πέρσι
Η ζάχαρη τον Αύγουστο ανέβηκε με ρυθμό 53,5% σε σχέση με πέρσι

Πηγή: news247.gr

«Καμπανάκι» ακρίβειας στα τρόφιμα - 53% πάνω η ζάχαρη, 15,2% τα γαλακτοκομικά