MENU

Όπως έγινε γνωστό, το αίτημα προέκυψε μέσω συλλογής υπογραφών μετά την οριστικοποίηση της αλλαγής φύλου του Μπρους Τζένερ, ο οποίος το 1976 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Καναδά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο δέκαθλο εκπροσοπώντας τις Η.Π.Α. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έγινε αποδέκτης των υπογραφών, αλλά με επιστολή της ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα να ζητήσει πίσω το μετάλλιο. 

«Όπως έγινε πρόσφατα γνωστό ο χρυσός ολυμπιονίκης Μπρους Τζένερ άλλαξε φύλο και πλέον αναγνωρίζεται ως γυναίκα. Συγχαίρουμε την κυρία Τζένερ για αυτή την εξέλιξη και της ευχόμαστε τα καλύτερα, ωστόσο αυτό που συνέβη συνιστά πρόβλημα, γιατί ισχυρίζεται πως ανέκαθεν θεωρούσε εαυτόν θηλυκό, κάτι που συνιστά παραβίαση των κανονισμών.

Για το λόγο αυτό διερωτόμαστε αν η κυρία Τζένερ πρέπει να διατηρήσει το μετάλλιό του, αφού είτε θα πρέπει να θεωρήσουμε πως ο Μπρους και η Κέιτλιν Τζένερ είναι δύο διαφορετικά άτομα (που ξέρουμε πως δεν είναι αλήθεια) είτε ότι ο Μπρους Τζένερ ήταν γυναίκα που συμμετείχε σε ένα ανδρικό άθλημα. Καλούμε την κυρία Τζένερ να ενισχύσει την κοινότητα των τρανσέξουαλ παραδίδοντας τα μετάλλια που κατέκτησε αγωνιζόμενη με το λάθος φύλο» ανέφερε το αίτημα. 

«Ο Μπρους Τζένερ κατέκτησε το μετάλλιό του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976 και για τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή δεν τίθεται κανένα ζήτημα» απάντησε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΟΕ, Μαρκ Άνταμς.

Δεν αφαιρείται το χρυσό μετάλλιο από την Κέιτλιν Τζένερ