MENU

Συγκεκριμένα, η Μορφούλα Ντώνα έδωσε ραντεβού με την πρώην αθλήτρια της στη δικαστική αίθουσα και υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση. Ο λόγος της κίνησης αυτής ήταν το γεγονός πως η 21χρονη Βαρβάρα Φίλιου είχε αποστείλει τον Οκτώβριο του 2013 εξώδικη διαμαρτυρία προς την προπονήτρια της, εξαπολύοντας σε βάρος της βαρύτατες κατηγορίες που περιλαμβάνουν σωματικές βλάβες, απειλές, ακόμη και εκβίαση. Η συνέχεια ήταν καταιγιστική, με τις εκατέρωθεν μηνύσεις και καταγγελίες, να πέφτουν βροχή.

Οι γονείς της 21χρονης πρωταθλήτριας στο άθλημα του ατομικού της ρυθμικής γυμναστικής, και η ίδια η αθλήτρια, αποδίδουν ως κίνητρο της«εχθρικής» -όπως τη χαρακτηρίζουν- συμπεριφοράς της Μορφούλας Ντώνα τη... ζήλια, ενώ επιστολή με τις καταγγελίες τους έφτασε μέχρι και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας! 

Αίσθηση προκαλεί τα όσα υποστηρίζει η μητέρα της Βαρβάρας, Ελεονώρα Φίλιου, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η κυρία Ντώνα διπλώματα δεν είχε, νεαρή ήταν, τη ζήλια της την έδειξε από την πρώτη στιγμή. Ζήλευε το παιδί μου, ακόμη κι όταν της αγόραζα ρούχα, ερχόταν και τα δοκίμαζε και ανέβαινε στα πόδια του άντρα της και τριβόταν πρόστυχα».

Αυτό επέφερε την οργισμένη αντίδραση της Ντώνα, η οποία απάντησε με μήνυση: «Η μηνυόμενη ξεπερνά κάθε όριο προσπαθώντας να με περιγράψει με αποκορoυστικό τρόπο ενώπιον της Επιτροπής Φίλαθλου Πνεύματος, δεν σέβεται ούτε την αθλητική ούτε τη στρατιωτική μου ιδιότητα και προσπαθεί να εκφυλίσει την οικογενειακή μου υπόσταση».Ο αποκλεισμός

Στο σημείο αυτό πάντως αξίζει να αναφέρουμε το εξής. Η ολυμπιονίκης Μορφούλα Ντώνα υποστηρίζει πως η συνεργασία της με τη Βαρβάρα Φίλιου ήταν άριστη μέχρι τη στιγμή που της ανατέθηκε από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία η προπόνηση και δεύτερης αθλήτριας. «Η Βαρβάρα Φίλιου αντέδρασε αρνητικά στην προοπτική κοινής προπόνησης και η συμπεριφορά της άρχισε να αλλάζει ριζικά. Στη συνέχεια άρχισε να με καταδιώκει, συκοφαντώντας με, αποστέλλοντας εις βάρος μου αναφορές στο ΓΕΣ, ΓΕΕΘΑ, και ΑΣΑΕΔ όπου εργάζομαι, επιστολές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (!), τον υπουργό Αθλητισμού και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, καταθέτοντας ψευδείς μηνύσεις σε βάρος μου» αναφέρει η Μορφούλα Ντώνα.

Η Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος πάντως είχε διατάξει τον τρίμηνο αποκλεισμό της αθλήτριας από όλες τις αθλητικές διοργανώσεις, με τριετή αναστολή της απόφασης, για αντιαθλητική και αντιολυμπιακή συμπεριφορά.

πηγή: Espresso

«Τριβόταν πρόστυχα στον άντρα της με τα ρούχα της κόρης μου»