MENU

Μάλιστα, αν θα ήθελε να είναι κάποιος όσο πιο μακάβριος και κυνικός γίνεται, θα φανταζόταν τη συγκεκριμένη ατάκα σαν κομμάτι ενός επικήδειου για έναν αυτοκαταστροφικό, φανατικά άσωτο σταρ.

Μολονότι το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ της προσωπικής του ζωής αφορά «απλώς» στην αποκάλυψη ότι είναι οροθετικός, φορέας του ιού HIV και όχι ασθενής που πάσχει από AIDS, ο Τσάρλι Σιν μοιάζει να φτάνει κοντά στο τέρμα της ξέφρενης διαδρομής του ανάμεσα στα ναρκωτικά και τις καταχρήσεις κάθε είδους παραισθησιογόνου ουσίας, τον ψυχαναγκασμό με τις πορνοστάρ και την κατά συρροήν ακατάπαυστη προμήθεια του σεξ από κυριολεκτικά αμέτρητες πόρνες. Πριν από την αποκάλυψη και τη δημόσια παραδοχή του ότι είναι οροθετικός, όποτε το όνομά του απασχολούσε την επικαιρότητα -κατά κανόνα εξαιτίας κάποιου σκανδάλου, π.χ. επειδή είχε βιαιοπραγήσει εις βάρος κάποιας ερωμένης του, είχε εκσφενδονίσει πορτατίφ εναντίον της κ.ά.- ο Τσάρλι Σιν υιοθετούσε μια προκλητική στάση, επαναλαμβάνοντας απλώς ότι «στις φλέβες μου ρέει αίμα τίγρης».

Αυτό το αίμα, όντως, αποδείχθηκε απίστευτα ανθεκτικό, διαψεύδοντας όλους όσοι προέβλεπαν ότι το τέλος του δεν μπορεί να αργεί, καθώς θεωρήθηκε πέρα από τα όρια της ανθρώπινης αντοχής το να παίρνει τόσα ναρκωτικά, επί τόσο καιρό και σε τόσο θανάσιμα υψηλές ποσότητες. Στον ιό HIV, τον οποίο φέρει ο Σιν περίπου τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο πάλαι ποτέ πρωταγωνιστής του «Two and a half men» μάλλον διάβασε το μήνυμα της μοίρας. Σε δική του ερμηνεία, από την ανοιχτή επιστολή που απηύθυνε προς κάθε ενδιαφερόμενο, ο Σιν έχει αλλάξει τελείως τη φρασεολογία του: «Αφήνω πίσω μου πια τις μέρες των έξαλλων πάρτυ. Μπροστά μου είναι οι ημέρες της φιλανθρωπίας. Ο Ερνεστ Χέμινγουεϊ είχε γράψει κάποτε ότι "το θάρρος είναι η χάρη υπό συνθήκες πίεσης". Εχω περάσει πολύ καιρό από τη ζωή μου υπό πίεση. Τώρα αφοσιώνομαι στο θάρρος και τη χάρη». Ωστε ακόμη και το αίμα της τίγρης μπορεί να σταματήσει να βράζει;

Ο ιός διχάζει

Ο Τσάρλι Σιν προσπάθησε να παρουσιάσει τη δημόσια, μέσω τηλεόρασης, ομολογία του ότι είναι οροθετικός, σαν μια κίνηση γενναιότητας, εντιμότητας, απεγκλωβισμού από τα δεσμά όσων αποσπούσαν από εκείνον εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να μην αποκαλύψουν ότι έχει χτυπηθεί από τον ιό. Για τον Σιν, επίσης, η σύνδεση του ονόματός του με τον HIV και το AIDS γενικότερα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να θέσει τον εαυτό του στην υπηρεσία της ενημέρωσης και της αλληλεγγύης εκατομμυρίων οροθετικών σε όλο τον κόσμο. Κάποιοι συγκινήθηκαν και επικρότησαν την πρωτοβουλία του να παραδεχτεί ότι είναι φορέας: η Lady Gaga, πρώτη απ’ όλους, καθώς και ο ομοιοπαθής, πρώην αστέρας του ΝΒΑ, Μάτζικ Τζόνσον, ανάμεσα σε πλήθος επωνύμων, τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ του παροιμιωδώς παραστρατημένου Σιν.

Υπήρξαν όμως και ορισμένα άτομα που δεν έσπευσαν να χειροκροτήσουν το ξέσπασμα ειλικρίνειας του Τσάρλι - διότι ο δικός του ιός, πολύ πιθανόν, να είναι πια και δικός τους. Η πρώην σύντροφος του ηθοποιού, πορνοστάρ Μπρι Ολσον, δήλωσε εξοργισμένη με την ανευθυνότητά του, ο οποίος τολμά να διαβεβαιώνει ότι ενημέρωνε τις εκάστοτε ερωμένες του ότι είναι φορέας, κάτι που όμως ουδέποτε έκανε μαζί της. «Συζούσαμε, κοιμόμουν μαζί του, κάναμε σεξ καθημερινά επί έναν χρόνο σχεδόν, με προφυλακτικά από φυσική μεμβράνη, τα οποία δεν προστατεύουν από μεταδοτικά νοσήματα. Πάντοτε μου έλεγε “μην ανησυχείς, είμαι καθαρός”» είπε εν εξάλλω η Μπρι σε κάποιο talk show μαζικής κατανάλωσης της αμερικανικής τηλεόρασης. Με οδύνη, μάλιστα, ίσως και με κάποια συντριβή για το σφάλμα της, η Μπρι πρόσθεσε ότι «για χάρη του έφτασα να εγκαταλείψω ακόμη και την καριέρα μου στη βιομηχανία του πορνό».

Από την πλευρά του, ο Τσάρλι Σιν ισχυρίζεται ότι την περίοδο που η Ολσον ήταν ερωμένη του εκείνος δεν γνώριζε ότι ήταν οροθετικός. Στο μεταξύ όμως, τα κουτσομπολίστικα ΜΜΕ πέριξ του Χόλιγουντ δημοσιεύουν συνεχώς πληροφορίες σχετικά με τη γνωστή, αμερικανικού τύπου βιομηχανία μηνύσεων, η οποία εγκαινίασε αμέσως ειδικό «υποκατάστημα» μόνο και μόνο για να πάρουν σειρά οι γυναίκες που πήγαν με τον Τσάρλι την τελευταία τετραετία, δηλαδή από τότε που εμφανίστηκε στον οργανισμό του ο ιός HIV. Προς το παρόν οι επίδοξες ενάγουσες είναι περιορισμένες σε αριθμό, με δεδομένο, όμως, ότι ο ακατάβλητος και σεξουαλικά αχόρταγος Τσάρλι είχε συνευρεθεί -με μέτρα προφύλαξης που ποίκιλαν από την πλήρη προστασία έως την εντελώς χύμα συνουσία- με περισσότερα από 200 διαφορετικά πρόθυμα, συνήθως επί πληρωμή, θηλυκά. Εξάλλου, όπως αποκάλυψε μία πρώην ιδιαιτέρα του, «ο Τσάρλι Σιν δεν δίσταζε να πληρώσει ακόμη και 50.000 δολάρια για να πηδήξει μία συγκεκριμένη πόρνη που του άρεσε πολύ».

Κάποια άλλα ΜΜΕ, με έφεση στην αδιακρισία, διαδίδουν ότι ο Σιν ετοιμάζεται να βγάλει στο σφυρί δύο από τις τεράστιες επαύλεις του στο Χόλιγουντ, καθώς τα οικονομικά του δεν είναι και τόσο ανθηρά, κυρίως αφότου αναγκάστηκε να καταβάλει 10 εκατ. δολάρια στους εκβιαστές του. Οπως αναφέρει ο ίδιος στην ανοιχτή του επιστολή, «δυστυχώς, η δική μου αλήθεια γρήγορα μετατράπηκε στη δική τους προδοσία, οπότε ακολούθησε ένας κατακλυσμός εκβιασμών και ληστείας, φαινόμενα που κατέλαβαν τη σκηνή πλήρως σε αυτό το τσίρκο της εξαπάτησης». Οι μελοδραματικοί τόνοι δίνουν μια διάσταση υπερβολής στην περιπέτειά του, το δράμα του όμως, έστω και αν το προκάλεσε σχεδόν στο ακέραιο μόνος του, είναι καθ’ όλα υπαρκτό. Το φάντασμα του AIDS, όσο κι αν είναι ελεγχόμενο με την ισχυρή αντιβιοτική θεραπεία στην οποία υποβάλλεται ο Τσάρλι, καταστρέφει το είδωλο ενός αυθεντικού Μεγάλου Ρεμαλιού, ενός τόσο ακραίου και αμετανόητου ηδονοθήρα, ώστε ο βίος και η πολιτεία του είχαν πάρει διαστάσεις αγαπημένου θρύλου στους κύκλους του Χόλιγουντ.

Η γοητεία του «κακού παιδιού» ήταν ακαταμάχητη, ακόμη και για σούπερ μόντελ όπως η Σίντι Κρόφορντ

Μία και μισή καριέρα

Ο Τσάρλι Σιν ισχυρίζεται πως ο όλος ντόρος με την αποκάλυψη του σκανδάλου γύρω από το γεγονός ότι ήταν οροθετικός και το απέκρυπτε δεν πρόκειται να επηρεάσει την καριέρα του ως ηθοποιού. Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες πριν από την ομολογία του για τον ιό, συζητούσε με τα αφεντικά μεγάλης εταιρείας παραγωγής για ένα καινούριο τηλεοπτικό σίριαλ στο οποίο θα είχε, φυσικά, τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Παρ’ όλα αυτά, το ακλόνητο γεγονός παραμένει ότι ο προσωπικός βίος του Τσάρλι είναι μακράν πιο συναρπαστικός από τον καλλιτεχνικό του. Επί της ουσίας, αν δεν είχε παίξει στο «Two and a half Men», υποδυόμενος εν πολλοίς τον εαυτό του (σε μια κάπως συγκρατημένη εκδοχή ώστε να μη σοκάρει τη μάζα των τηλεθεατών), ελάχιστοι θα διατηρούσαν στη μνήμη τους τη φιγούρα του.

Σε ρόλο συζύγου, με την πανέμορφη ηθοποιό Ντενίζ Ρίτσαρντς

Οι πιο ενημερωμένοι περί τα του κινηματογράφου θα θυμόντουσαν ίσως ότι πρόκειται για τον ηθοποιό που κατάφερε να αποσπάσει περί το 1,3 εκατ. ευρώ ανά επεισόδιο για το «Two and a half men», αμοιβή που είχε σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ και η οποία του καταβαλλόταν ανελλιπώς έως ότου οι παραγωγοί εξάντλησαν κάθε περιθώριο επιείκειας και ανοχής στην ασυνέπεια και την ιδιορρυθμία που γεννούσαν οι καταχρήσεις του, οπότε και απέλυσαν τον αδιόρθωτο Τσάρλι. Αυτό συνέβη το 2011, προηγουμένως όμως είχε συμμετάσχει στο καστ της κωμωδίας «Στραβοί πιλότοι σε F-16», καθώς και σε δεκάδες άλλα υποπροϊόντα της βιομηχανίας του θεάματος. Το αστέρι του στην περίφημη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ δικαιώνεται τυπικά από τους ρόλους του στο «Platoon» και, οπωσδήποτε, το «Wall Street», κυρίως όμως από τον κινηματογραφικό του βίο ως καθ’ έξιν «bad boy». Για την ιστορία, πάντως, θα μπορούσε να έχει παίξει σε τεράστιες επιτυχίες, όπως το «Νονός Νο3» ή ακόμη και στο «Γεννηµένος την 4η Ιουλίου» αντί του Τομ Κρουζ, ο οποίος, μάλιστα, κατέκτησε και το Οσκαρ με την ερμηνεία του στη συγκεκριμένη ταινία. Ο Τσάρλι θα μπορούσε να έχει συναντήσει τον Κρουζ ακόμη και στο «Top Gun», φαίνεται όμως ότι οι παραγωγοί είχαν την τάση να τον αποφεύγουν - και όχι μόνο από διαίσθηση.Οι αναμνήσεις του 50χρονου σήμερα Σιν θυμίζουν λίγο τα μεθυσμένα ημερολόγια του συνονόματού του Τσαρλς Μπουκόφσκι: «Οταν γυρίζαµε το “Wall Street’’ (σ.σ.: το 1987, όταν ήταν 22 ετών) ήδη έπινα πολύ. Τα γυρίσµατα γίνονταν στη Νέα Υόρκη κι εγώ γύριζα στα µπαρ ως τις 4 τα ξημερώματα, παρόλο που η δουλειά ξεκινούσε στις 6 το πρωί. Στεκόµουν απέναντι στον Μάικλ Ντάγκλας και η μισή σκηνή ήταν πάνω μου. Πώς τα κατάφερνα μετά από τόση κραιπάλη; Επινα μέχρι να ξεχάσω το όνομά μου, ρούφαγα κόκα, κατάπινα χάπια και ταυτόχρονα έλεγα στον εαυτό µου ότι δεν είµαι τζάνκι επειδή δεν υπήρχε μια σύριγγα να κρέµεται από το μπράτσο µου».

Οι οπαδοί των ψυχαναλυτικού τύπου διερευνήσεων διευκολύνονται τα μάλα από την οικογενειακή ρίζα της αυτοκαταστροφικής τάσης: Ο Τσάρλι Σιν σχεδόν δεν θα μπορούσε να μη ρέπει προς κάθε είδους κατάχρηση, εφόσον είναι γιος του επίσης ηθοποιού -και εξαίρετου καρατερίστα- Μάρτιν Σιν. Αλκοολικός που έδωσε μακροχρόνιες μάχες με τον εθισμό του, ο Σιν ο Πρεσβύτερος το 1975 είχε μετακομίσει οικογενειακώς στις Φιλιππίνες, εξ αφορμής των γυρισμάτων του «Αποκάλυψη τώρα». Κατά πάσα πιθανότητα πιωμένος, ο Μάρτιν Σιν έπεσε από ένα πολύ ψηλό βαγόνι και, ενώ δεν είχε σωματικούς τραυματισμούς, φερόταν σαν άτομο που έχει χάσει τα λογικά του. Κάποιοι υπέθεσαν ότι είχε υποστεί κάτι σαν μίνι καρδιακό επεισόδιο. Στο μεταξύ, οι ενδοοικογενειακές συγκρούσεις μαίνονταν και ήταν σφοδρές, ιδιαίτερα επειδή ο μεγαλύτερος από τους τρεις γιους του Μάρτιν Σιν, ο Εμίλιο Εστεβέζ (ο οποίος, όπως και οι άλλοι δύο αδελφοί του, κατόπιν έγινε ηθοποιός) αποκαλούσε τον πατέρα του, εις επήκοον ολόκληρης της φαμίλιας, «απατεώνα» και «ψεύτη».

Ο Τσάρλι Σιν σε διαχύσεις με την Μπρετ Ρόσι - διακεκριμένη πορνοστάρ, εννοείται

Παρά το άστατο του χαρακτήρα του, ο Τσάρλι Σιν φρόντισε να παντρευτεί τρις και να αποκτήσει πέντε απογόνους. Στη μεγαλύτερη κόρη του, την 30χρονη Κασάνδρα Τζέιντ Εστεβέζ, ο Τσάρλι εκμυστηρεύτηκε ότι ήταν οροθετικός. Το ίδιο έκανε και με δύο από τις πρώην συζύγους του, την καλλονή Ντενίζ Ρίτσαρντς και την Μπρουκ Μίλερ, οι οποίες τον αντιμετώπισαν με κατανόηση. Αντιθέτως, όπως ο ίδιος είπε, «η κόρη μου το πήρε βαρέως στην αρχή, αργότερα όμως συνήλθε. Είναι σκληρό καρύδι, σαν τον πατέρα της».

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο της κόκας

Εκτός από το αλκοόλ, την κόκα και τα όπλα, ο Τσάρλι Σιν δυσκολεύεται πολύ να αντισταθεί στον πειρασμό της πρόθυμης για όλα γυναικείας σάρκας, ιδιαίτερα όταν του σερβίρεται στη συσκευασία της, εν μέρει εικονικής, φαντασίωσης της πορνοστάρ. Τζίντζερ Λιν, Χίδερ Χάντερ, Κέισι Τζόρνταν, Τζόρτζια Τζόουνς, Κάπρι Αντερσον, Μπρι Ολσον, Μέλανι Ρίος είναι μερικά μόνο από τα μεγάλα ονόματα του «ακατάλληλου» κλάδου του θεάματος, πορνοστάρ περιωπής με τις οποίες ο Τσάρλι Σιν είχε κατά καιρούς ερωτικές σχέσεις. Οι οποίες, όμως, ποτέ δεν ήταν ομαλές και ανθόσπαρτες: Χαρακτηριστικά, πριν από πέντε χρόνια είχε δημιουργηθεί μέγα σκάνδαλο όταν είχε διαλύσει τη σουίτα ενός ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης στο οποίο διέμενε μαζί με την Κάπρι Αντερσον. Η αστυνομία βρήκε τη νεαρή πορνοστάρ ολόγυμνη σε κατάσταση υστερίας, μέσα σε μια ντουλάπα. Ο Τσάρλι Σιν, επίσης εκτός εαυτού -πιθανώς λόγω της γενναίας κατανάλωσης κοκτέιλ ναρκωτικών και αλκοόλ- είχε επιτεθεί στην Κάπρι πετώντας της ένα βαρύ φωτιστικό.

Η Μπρουκ Μίλερ, η πρώτη σύζυγος του Τσάρλι Σιν

Ο Τσάρλι κατηγόρησε την ερωμένη του για εκβιασµό, υποστηρίζοντας ότι εκείνη είχε αποπειραθεί να του αποσπάσει πάνω από 1 εκατ. ευρώ προκειμένου να μην αποκαλύψει τίποτα επιζήμιο για τη φήμη και την υπόληψή του. Απ’ ό,τι φαίνεται, και ύστερα από πρόσφατες αποκαλύψεις για την πραγματική εικόνα που παρουσιάζει η ιδιωτική ζωή του, «παρόλο που μένει σε μια έπαυλη αξίας 20 εκατ. δολαρίων, εκείνος προτιμά να κλείνεται σε ένα μικρό δωμάτιο για να ικανοποιεί ανενόχλητος τους εθισμούς του, να παίρνει ναρκωτικά, να πηδάει πόρνες και να τρέφεται μόνο με φρουτοχυμούς.

Ο Τσάρλι βγαίνει πολύ σπάνια έξω και η ζωή του είναι στ’ αλήθεια αξιοθρήνητη. Υποχρεώνει κάθε συνεργάτη του να υπογράψει συμφωνητικό που ορίζει ότι δεν θα αποκαλύψει το παραμικρό για ό,τι συμβαίνει στο σπίτι του, ειδάλλως ο υπάλληλος θα υποχρεωθεί να καταβάλει στον Τσάρλι Σιν αποζημίωση 100.000 δολαρίων». Η αντισυμβατική αντίληψη του Σιν για την τρυφερότητα και την αγάπη ανάμεσα σε νυν ή και πρώην ερωτικές συντρόφους του εκδηλώθηκε εναργώς στο εξής επεισόδιο: αμέσως μετά το επεισόδιο με την κατεστραμμένη σουίτα στη Νέα Υόρκη, ο Τσάρλι είχε την έμπνευση να κάνει μια προσπάθεια να σβήσει κάθε αλγεινή ανάμνηση από εκείνη τη νύχτα.

Η Φέι Ρέιγκαν και η Τζόρτζια Τζόουνς, δύο από τις αμέτρητες πορνοστάρ στο κρεβάτι του Τσάρλι

Οπότε, κάλεσε σε δείπνο την αιθέρια Ντενίζ Ρίτσαρντς, παρόλο που είχαν πλέον χωρίσει. Η Ντενίζ ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση και έτσι βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι µε τον πρώην σύζυγο και πατέρα των δύο παιδιών της, αλλά και την πορνοστάρ σύντροφό του, την Κάπρι Αντερσον. Σαν να μην έφτανε εκείνη, όμως, υπό τύπον ενισχύσεων, παρούσες ήταν και τέσσερις πόρνες της αρεσκείας του Σιν. Διαπιστώνοντας ότι η Ντενίζ Ρίτσαρντς είχε μείνει εμβρόντητη μπροστά σε αυτή την αλλοπρόσαλλη ομήγυρη, ο Τσάρλι Σιν, υποδυόμενος τον Τσάρλι Χάρπερ, τον αναίσθητο και χοντρόπετσο ρόλο του στο «Two and a half men», ενημέρωσε την πρώην σύζυγό του ότι «εγώ τις βίζιτες δεν τις πληρώνω για το σεξ. Τις πληρώνω για να φύγουν».

πηγή: protothema.gr

Το AIDS θα φρενάρει τον άσωτο Τσάρλι Σιν; (pics)