MENU

Χθες το βράδυ ο Μάκης Ψωμιάδης ένιωσε μια αδιαθεσία στο σπίτι του και πήγε στο νοσοκομείο «Ελπίς» και πέθανε από έμφραγμα. Οι γιατροί προσπάθησαν για αρκετή ώρα να τον επαναφέρουν, αλλά δυστυχώς ήταν αργά. Η καρδιά του δεν άντεξε και τον πρόδωσε!

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει την Παρασκευή στις 13:00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη στη Νέα Φιλαδέλφεια και η κηδεία στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ γεννήθηκε το 1955 στην Καβάλα, από πατέρα παπά και έζησε φτωχικά παιδικά χρόνια. Aπό μικρός συμμετείχε στη Θύρα 21 της AEK και ταξίδεψε σε εκδρομές στην περιφέρεια για την αγαπημένη του ομάδα. Για ένα διάστημα... εξαφανίστηκε, όμως, το 1988 επέστρεψε πλούσιος και γίνεται πρόεδρος της Eρασιτεχνικής AEK ξοδεύοντας πάρα πολλά χρήματα για να ενισχύσει την ομάδα μπάσκετ.

Tο 1995 αποφασίζει να εισβάλει και στον χώρο του Tύπου εκδίδοντας την εφημερίδα «Tο Oνομα», η οποία όμως τον μπλέκει σε μεγάλες περιπέτειες με τον πρώην υπουργό ΠEXΩΔE, Kώστα Λαλιώτη, όπου και με εκείνον κατάφερε να τρέξει ως τα δικαστήρια.

Τον Ιανουάριο του 2003 ξέσπασε η κόντρα με τον παίκτη της ΑΕΚ Ντέμη Νικολαΐδη, αφού ο τότε επιθετικός της Ένωσης και μετέπειτα πρόεδρος της τον κατηγόρησε για ξυλοδαρμό και εκβιασμό.

Για τον Μάκη Ψωμιάδη έχουν εκδοθεί εντάλματα της Interpol, έχει κατηγορηθεί για λαθρεμπορία χρυσού, απαγωγές, συκοφαντία, στημένα παιχνίδια και πολλά άλλα. Μάλιστα, τον Απρίλιο του 2014 είχε καταδικαστεί από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σε δεκαετή φυλάκιση, καθώς τον έκριναν ένοχο για υπεξαίρεση 21,5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ, κατά την διάρκεια της προεδρίας του, την περίοδο 2001 με 2003. Είχε ασχοληθεί και με τους Εθνικό, Ακράτητο και Καβάλα.

Το 2011 είχε καταδικαστεί για το Koriopolis αλλά ήταν εξαφανισμένος και τον βρήκαν στα Σκόπια Τελικά, καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια και 35.000 ευρώ πρόστιμο με αναστολή.

Τον Αύγουστο του 2015 είχε αφεθεί ελεύθερος...

Πέθανε ο Μάκης Ψωμιάδης!