MENU

Σφοδρή επίθεση από τον Αλέξη Τσίπρα κατά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην ομιλά του σε εκδήλωσης της Προοδευτικής Συμμαχίας στην Καλαμάτα. Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε σε υψηλούς τόνους για τα όσα υποστήριξε ο γνωστός επιχειρηματίας σε σημερινή του συνέντευξη, ενώ δήλωσε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης «ανέλαβε χρέη αρχηγού για λογαριασμό της Ν.Δ.».

«Άκουσα σήμερα και τον στενό οικογενειακό φίλο και χρηματοδότη του κου Μητσοτάκη, τον πολλάκις υπόδικο και διωκόμενο κο Μαρινάκη να αναλαμβάνει χρέη αρχηγού για λογαριασμό της ΝΔ. Συλλαβίζοντας από το ραδιόφωνο ένα έγγραφο δήθεν συνταραχτικών αποκαλύψεων, υψηλής αξιοπιστίας, τόσο υψηλής όσο και οι στημένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες για τους οποίους διώκεται σε βαθμό κακουργήματος», είπε ο πρωθυπουργός.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ftsiprasalexis%2Fvideos%2F276165086623015%2F&show_text=0&width=560

Πρόσθεσε δε «και είδα και τη ΝΔ να σπεύδει να υιοθετήσει τη γραμμή του φυσικού αρχηγού της. Γιατί τέτοιος πόνος; Γιατί τέτοιο άγχος ;Γιατί τόση απελπισία; Να σας πω γιατί: Γιατί τα κόλπα, οι δουλειές κάτω από το τραπέζι, οι μίζες και όλα όσα γονάτισαν τον τόπο, έρχονται στο φως. Γιατί δεν υπάρχει πια το μακρύ χέρι της εξουσίας να τα κρύψει. Γιατί δεν υπάρχει κανένας πλέον να πει στη Δικαιοσύνη πως να κάνει τη δουλειά της».

Κατηγόρησε, παράλληλα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έκανε τα πάντα για να μην έρθει «η μεγάλη πολιτική αλλαγή του Αυγούστου του 2018» σημειώνοντας ότι «αυτός και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός που τον περιβάλλει, σε κάθε στροφή, προπαγάνδιζαν την καταστροφή».

«Τη μια φορά ήταν ο δημοσιονομικός κόφτης. Την άλλη το τέταρτο μνημόνιο. Την άλλη οι περικοπές στις συντάξεις και άλλα πολλά. Τέσσερα χρόνια δεν έκαναν άλλη δουλειά. Προπαγάνδιζαν την καταστροφή και την αποτυχία της κυβέρνησης» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός σχολίασε ακόμη και τα περί αλλαγής επισημαίνοντας ότι αυτό που επιδιώκουν δεν είναι αλλαγή, αλλά παλινόρθωση.

«Αυτό είναι απολύτως ψευδεπίγραφο. Η ιστορική πολιτική αλλαγή ξεκίνησε το 2015 και μπήκε σε σταθερά θεμέλια τον Αύγουστο του 2018 με την έξοδο από τα μνημόνια» δήλωσε καταχειροκροτούμενος ο πρωθυπουργός.

Ανάμεσα σε άλλα ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:

* Όταν οι εμπλεκόμενοι στα σκάνδαλα μας απειλούν ότι θα έρθουν για να μας δικάσουν, δίνουν κίνητρο στους πολίτες να έρθουν να στηρίξουν την κυβέρνηση εκείνη που θα δώσει προοπτική.

* Ένα πλατύ λαϊκό ρεύμα βγαίνει μπροστά σε όλη την Ελλάδα.

* Αναλάβαμε την ευθύνη στα δύσκολα. Σφίξαμε τα δόντια κι ενώσαμε δυνάμεις σε δύσκολες στιγμές για την πατρίδα. Μαζί με έναν λαό που πλήρωσε άδικα τα σπασμένα μιας κρίσης που προκάλεσαν πράξεις και παραλείψεις 40 ετών. Με ένα λαό που αγωνίστηκε και κέρδισε την αξιοπρέπεια του.

* Το ότι η Ελλάδα δεν έχει πια μνημόνια. Το ότι η Ελλάδα έδιωξε το ΔΝΤ. Δεν είναι δικό μας κατόρθωμα. Είναι δικό σας κατόρθωμα. Είναι συλλογικό κατόρθωμα και συλλογικό κτήμα του ελληνικού λαού.

https://twitter.com/hashtag/%CE%B5%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%82?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

* Δεν μπορούν πλέον ούτε τα προσχήματα να κρατήσουν. Δείτε πώς αντιδρούν ορισμένοι εκ των εμπλεκομένων στις αποκαλύψεις για τη Novartis

* Δεν παραγράφεται η ευθύνη κανενός για πράξεις που ζημίωσαν το δημόσιο συμφέρον. Η Ελλάδα δεν είναι «μπανανία». Είναι ένα ευρωπαϊκό, δημοκρατικό κράτος δικαίου όπου ο νόμος δεν εφαρμόζεται κατά το δοκούν, αλλά για όλους.

* Οι πολίτες θα κληθούν να διαλέξουν την Ελλάδα των ελίτ ή την Ελλάδα των πολλών. Αυτό είναι το ερώτημα των ευρωεκλογών και των βουλευτικών που θα έρθουν.

* Δεν θα ξεμπερδέψουν με την Αριστερά, ακόμη δεν έχουν δει τίποτα.

* Ο κ. Μητσοτάκης ξέρει ποιους εκπροσωπεί. Είναι ένας από αυτούς. Ένας άνθρωπος φτιαγμένος από τα τζάκια, ταγμένος για τα τζάκια και την ολιγαρχία.

* Τον οδηγούν από το ένα επικοινωνιακό φάλτσο στο άλλο.

https://twitter.com/hashtag/%CE%B5%CE%BD%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%82?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

* Δώσαμε μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις. Δώσαμε μάχη για να κρατήσουμε όρθια τα ασφαλιστικά ταμεία. Δώσαμε μάχη για να κρατήσουμε ζωντανό και να αναβαθμίσουμε το ΕΣΥ. Αυτές τις μάχες τις χρωστούσαμε και τις χρωστάμε ακόμα.

https://twitter.com/hashtag/%CE%95%CE%BD%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%94%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%82?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

* Απαξιώνουν τη νέα γενιά. Το κάνουν γιατί κατά βάθος τη φοβούνται. Θέλουν η νέα γενιά να απέχει γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι η γενιά που πλήρωσε την κρίση θα είναι μια γενιά που βρέθηκε και θα βρεθεί ξανά απέναντι στο καθεστώς που χρεοκόπησε την Ελλάδα και το μέλλον αυτής της γενιάς.

* Αυτή τη γενιά τη χρειαζόμαστε για τη νέα εποχή. Γι’ αυτό και οι 17αρηδες που ψηφίζουν για πρώτη φορά στις 26 Μάη, οι 18αρηδες, οι 20αρηδες, αυτές τις μέρες πρέπει να ενημερωθούν, να συζητήσουν, να κρίνουν για το μέλλον τους. Θα βρουν εκείνοι τις απαντήσεις. Δεν θα τις υποδείξει κανένας. Εγώ ως πρωθυπουργός, δεν θα κουνήσω το δάχτυλο ούτε θα κάνω διδάγματα σε κανένα.

* Μήνυμα νίκης από την Καλαμάτα. Η πανστρατιά του δημοκρατικού κόσμου της πατρίδας μας, σαρώνει το ψέμα, την προπαγάνδα, τα φερέφωνα της διαπλοκής. Σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό.

* Η προοδευτική Ελλάδα είναι εδώ. Έχει φωνή, έχει όραμα, έχει δύναμη.

Πηγή: efsyn.gr

Βόμβες Τσίπρα: «Ο Μαρινάκης ανέλαβε χρέη αρχηγού για λογαριασμό της Ν.Δ.» (vid)