MENU

Έχουν πει το νερό νεράκι οι κάτοικοι του «Οικισμού Δικαστών και Εισαγγελέων Μαραθώνα» (ΟΔΕΑΜ), οι οποίοι δεν έχουν υδροδότηση στις κατοικίες τους εδώ και 20 μέρες. Ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει καμία εξήγηση για το γεγονός καθώς ο δήμος είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για το θέμα της υδροδότησης του οικισμού.

Οι 2.000 κάτοικοι της εν λόγω περιοχής αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα για δεύτερη φορά μέσα στο τελευταίο τετράμηνο και ζητούν την άμεση επανυδροδότησή τους, ώστε να μπορούν να μη τι άλλο να κάνουν ένα μπάνιο.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Θέμις», Κώστας Τσιάκαλος «το δεύτερο δεκαήμερο του περασμένου Δεκεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαραθώνα, δεχόμενο την εισήγηση - γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου, αποφάσισε την οριστική παραλαβή του δικτύου ύδρευσης του οικισμού μας και την άμεση υδροδότησή του».

Επίσης τονίζει ότι «η λειτουργία των αντλιοστασίων του οικισμού μας, είχε ανατεθεί με σύμβαση σε ιδιωτική εταιρεία, ενώ για την αποκατάσταση των βλαβών του δικτύου κράτησε την αρμοδιότητα αυτή η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Μαραθώνα».

Όμως, συνεχίζει ο πρόεδρος του οικισμού, «από την 1η Φεβρουαρίου 2019 και μετά έχει διακοπεί η λειτουργία του αντλιοστασίου, με ευθύνη της ιδιωτικές εταιρείας, η οποία επικαλείται οικονομική υστέρηση οφειλών του Δήμου Μαραθώνα προς αυτή, θέτοντας έτσι σε ομηρία ολόκληρο τον οικισμό στον οποίο δεν πρέπει να παραληφθεί ότι διαμένουν και ανήλικα παιδιά, μαθητές αλλά και υπερήλικες».

Εξάλλου, ο πρόεδρος και η γενική γραμματέας του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Θέμις», κ. Τσιάκαλο και Ελένη Σκλήκα, αντίστοιχα, με έγγραφή διαμαρτυρία τους, επισημαίνουν ότι «η παροχή νερού είναι συνταγματική επιταγή και η παρεμπόδισή της συνιστά ποινικό αδίκημα σύμφωνα με το άρθρο 293 Ποινικού Κώδικα».

Πηγή: ethnos.gr

20 μέρες χωρίς νερό 2.000 άνθρωποι στον Μαραθώνα - «Αγνοείται» ο Ψινάκης