MENU

Οι φορές που έχω δει μια φωτογραφία φαγητού από κάποιο κατάστημα και μου έχουν τρέξει τα σάλια, είναι άπειρες. Οι φορές που αυτή η αντίδραση επαληθεύτηκε και με τη δοκιμή ήταν πολύ λιγότερες. Και μετά από λίγες περιπτώσεις που την πατάς, αρχίζεις να μαθαίνεις και ξέρεις τι είναι αυτό που φαίνεται και ποιο είναι κατ΄ευφημισμόν.

Με τα σάντουιτς του Jackaroo στον Πειραιά το μυαλό μου πήγε κατευθείαν στον ευφημισμό. Έβλεπα τις φωτογραφίες και σκεφτόμουν «Στέργιο κούλαρε. Μην κάνεις σαν πρωτάρης. Την έχεις πατήσει αρκετές φορές έτσι». Κανονικά τέτοια σοβαρότητα στις συμβουλές μου προς τον εαυτό μου θα έπρεπε να τις δίνω στα ερωτικά κι όχι στα γαστριμαργικά.

Αλλά ένα από τα δύο δεν το ‘χω με τίποτα, οπότε όλη μου η σοβαρότητα και επιμέλεια-προσοχή πάει στο φαγητό και στο στομάχι μου. Πήγα λοιπόν από περιέργεια στην Σωτήρος Διός στον Πειραιά για να δοκιμάσω τα Jackaroo σάντουιτς.

Νωρίτερα είχα γνωρίσει μερικούς φίλους που μένουν στα πέριξ. Φίλοι που απεχθάνονται τον Πειραιά και μου είπαν «δεν έχουμε πολλούς λόγους να κυκλοφορούμε στην περιοχή μας. Τα τελευταία δύο χρόνια αποκτήσαμε. Το Che Coccina, το Mary Pickford, το Jackaroo». Κι όταν μου λένε τέτοια τους εμπιστεύομαι. Με επιφύλαξη προφανώς.

Να μην τα πολυλογώ. Μετά την πρώτη φορά που πήγα στο Jackaroo ψάχνω τρόπο να ξαναπάω. Κι ας μένω αρκετά μακριά από Πειραιά. Κι ας μην έχω αμάξι. Τη μία και μοναδική φορά που πήγα φρόντισα να μη μείνω σε ένα σάντουιτς. Πήρα ένα για εκεί και ένα για το σπίτι. Και μοιράστηκα μισό-μισό με τον φίλο που με πήγε.

Δεδομένων των γευστικών μου επιθυμιών και γούστων, τα τρία που δοκίμασα είναι αυτά που ταιριάζουν σε μένα. Δηλαδή το σάντουιτς με τις γαρίδες δεν θα το έτρωγα, επειδή δεν τρώω γαρίδες. Αλλά αν κάνεις τέτοιες επιλογές, θα σου αρέσει. Προσωπικά δε μπορώ να μην σταθώ και να αντισταθώ στους Τιτάνες των σάντουιτς.

Στο Jackaroo, στο Cheesewich και στο Buffalo Fried Chicken. Το πρώτο είναι το Έβερεστ των σάντουιτς. Σάντουιτς 30 εκατοστών με 5 μπιφτεκάκια από 100% μοσχάρι, 5 φέτες τσένταρ, 8 φέτες τραγανού μπέικον Σαρήμπογιας Δράμας, 3 τηγανητά αυγά, μαγιονέζα, πίκλες, τομάτα, άισμπεργκ, Mac Mac σως και από πάνω μία ολόκληρη μερίδα από τραγανές τηγανητές πατάτες.

Το Cheesewich ακόμα πιο ερωτεύσιμο. Ψιλοκομμένο ολόφρεσκο μοσχάρι, Ελληνικό καπνιστό μπέικον Sary, τηγανητό αυγό, τσένταρ, πίκλες, άισμπεργκ, τομάτα, σωταρισμένο κρεμμύδι και χειροποίητη Μακ Μακ σως. Για το Buffalo δεν χρειάζεται να ειπωθεί κάτι. Με χειροποίητα chicken fingers, buffalo hot sauce, blue mayo, τομάτα και iceberg είναι το best-seller. Όλοι θα σου μιλήσουν για τα καλύτερα παναρισμένα chicken fingers στην Αθήνα.

Από κει και πέρα υπάρχουν και η δεύτερη τριάδα. Porky Greek, Meatballs & Parm και το Ultimate BLT. Θα εστιάσω στο τελευταίο. 8 λαχταριστές φέτες από Ελληνικό μπέικον Σαρήμπογιας καπνισμένο σε ξύλο οξιάς, μαγιονέζα, κρέμα αβοκάντο, τομάτα, άισμπεργκ, τηγανητό αυγό και sriracha mayo είναι μια πανδαισία υλικών.

Κάθε μία από τις επιλογές που σου παρέθεσα έχει πολλά υλικά. Καταλαβαίνεις ότι τρώγοντας ένα τέτοιο σάντουιτς έχεις χορτάσει για όλη τη μέρα. Δικαιολογημένες λοιπόν οι τιμές που κυμαίνονται από τα 5.5 μέχρι τα 8.5 ευρώ.

Κι όπως λένε οι μύστες. Once you go Jackaroo, you never go Backaroo. Οκ, κανείς δεν το λέει, μόνος μου το σκέφτηκα. Αλλά θα έπρεπε να καθιερωθεί. Γιατί είναι αληθινό.

Σωτήρος Διός 45, Πειραιάς, 21 0410 0015

Κανείς δεν μπορεί να φάει δεύτερο: Αυτό είναι το μεγαλύτερο σάντουιτς στην Ελλάδα (Pics)