MENU

Tα κάψαμε πάλι όλα. Από κάτω, την πανέμορφη Πελοπόνησσο, μέχρι την Αττική, την Εύβοια και μακάρι να μην πάει παραπάνω.

Αν πω ότι αυτοί είμαστε, θα είναι άδικο για τους άλλους. Αν πω ότι δε μας αξίζει η χώρα, τούτη η κληρονομιά, πάλι θα αδικηθούν κάποιοι. Αλλά μήπως τελικά είναι έτσι; Διότι ακόμα και οι ομορφιές της Ελλάδας που δεν καίγονται, φροντίζουμε σαν γνήσιοι νεοέλληνες να τις κάνουμε απλησίαστες για τον πολύ κόσμο και να κάψουμε νωρίς το όνειρο χιλιάδων ανθρώπων.Τελικά τι είμαστε; Μια αγέλη αμμόρφωτων, που μόνο το σήμερα και το τομάρι μας, μας νοιάζει; Ημιμαθείς κόπανοι που δεν βάζουμε μυαλό αν δεν καεί το ίδιο μας το σπίτι; Τι άλλο να σκεφτείς όταν διαβάζεις ρεπορτάζ για τις ενδείξεις που υπήρχαν από το τέλος Μαϊου στον Υμηττό και για το τι επρόκειτο να συμβεί. Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι κατηγορίας... ΑΑΑ. Απαράδεκτα, Ανεπίτρεπτα, Απίστευτα.

Υπάρχουν ρε φίλε εμπρηστές. Το καταλαβαίνεις; Εμπρηστές που βάζουν φωτιά για να κάψουν, για να αφήσουν στάχτες, για να εκμεταλλευτούν δεν ξέρω κι εγώ τι, λες και δεν τους φτάνουν όσα τραβάει ο κοσμάκης.

Πριν από λίγα χρόνια η Πάρνηθα. Τώρα ο Υμηττός, ο κατοικημένος Υμηττός και οι δίπλα περιοχές.

Τι θέλεις να κάνεις βρε καραγκιόζη; Βάζεις φωτιά για τι; Για ποιο λόγο; Δεν καις βρε υπανάπτυκτε ένα οικόπεδο, 5 δέντρα. Καις τη γη σου, το χώμα που παίζει το παιδί σου, το σπίτι του φίλου σου, την αυλή της γιαγιάς με τα λουλούδια, το αμάξι του γείτονα, αφήνεις τη μάνα σου χωρίς ανάσα.

Αφήνεις την πόλη σου χωρίς οξυγόνο, καταδικάζεις τον ίδιο σου τον εαυτό και τους συγγνείς σου (αν έχεις, και δεν εύχομαι να έχεις) να ζουν από τη μυρωδιά του τσιμέντου και να αγριεύουν από το γκρι.

Αυτό κατάφερες ρε, εσύ που έβαλες φωτιά. Και δεν διαφέρεις σε τίποτα από έναν δολοφόνο. Τέτοιο τέρας είσαι. Παίρνεις ζωές. Στη Λακωνία πέθανε ένας τουρίστας από τον καπνό, άνθρωποι καταστράφηκαν για να εκδηλώσεις εσύ την αρρώστια σου.

Τα ψέματα σιγά-σιγά πρέπει να τελειώνουν. Και δεν με νοιάζει πλέον αν με πουν υπάνθρωπο ή ό,τι άλλο. Δε με νοιάζει. Αυτός που θα συλληφθεί και που θα αποδειχθεί ότι έκαψε τον τόπο, πρέπει να δικαστεί όπως ένας serial killer.Αρκετά με τα ελαφρυντικά, την ψυχική υγεία και όλα τα συναφή. Δεν θα πεθάνουμε οι υγιείς για να προστατεύσουμε αυτού του είδους τους άρρωστους. Τέλος.ΥΓ. Το ρεπορτάζ του Εθνους που διαβάζετε και στο SDNA, είναι αποκαλυπτικό και κατατοπιστικό. Τι έκαναν οι υπεύθυνοι εδώ και δύο μήνες; Ξέχασα. Ήμασταν Βρυξέλλες και πού μυαλό; Αν θυμάμαι, όμως, η κυρία Δούρου, περιφερειάρχης-μικρή πρωθυπουργός, σύμφωνα με δική της δήλωση, δεν ήταν στη διαπραγματευτική ομάδα.ΥΓ2. Ο μεγαλύτερος σεβασμός στους πυροσβέστες και σε όσους παλεύουν με τις φλόγες.

Δολοφόνοι οι εμπρηστές, τελειώστε τους
EVENTS