MENU

Η Θεσσαλονίκη είναι για τρεις μέρες τον χρόνο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, γιατί μεταφέρεται η πολιτική σκηνή του τόπου για εξαγγελίες. Πρωθυπουργός της χώρας είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ήρθε λοιπόν στο χωριό μας να πει τα δικά του.

Μέσα στις γενικότερες εξαγγελίες, θα πει πάντα και κάτι για τον ΠΑΟΚ. Αυτή τη φορά μας έδωσε το σούπερ δώρο. Το οποίο βέβαια είχε αποφασιστεί πως θα δοθεί πριν κανά χρόνο, αλλά τι να πει; Πως θα μας δώσει το πρωτάθλημα; Θα βρεθούν άλλοι να τον πούνε για αυτόν μέχρι να μας στήσουν τα λαμόγια παρέα με στελέχη του που κυνηγάνε τα ψηφουλάκια.

Είπε λοιπόν πως θα προχωρήσει τα γραφειοκρατικά θέματα για την παραχώρηση του οικοπέδου πέριξ της Τούμπας. Κάτι που θα έπρεπε να κάνει σε πέντε λεπτά αν πραγματικά θέλει την ιδιωτική επένδυση και αν πραγματικά ενδιαφέρεται να ενεργοποιήσει κομμάτια της αγοράς που τέντωσαν μετά το 2010 όπως είναι πχ οι κατασκευαστικές.

Για να τα βάλουμε κάτω, ο περιβάλλων χώρος της Τούμπας, είναι ένας χώρος που δεν γίνεται να αξιοποιηθεί για κάτι ουσιαστικό πλην αυτού που προορίζεται. Τα στρέμματα που ΑΓΟΡΑΣΕ ο ΠΑΟΚ για να χτίσει την Τούμπα, πρέπει απλά να αυξηθούν για να γίνει ένα οικόπεδο που θα φιλοξενήσει ένα νέο γήπεδο των προδιαγραφών που αρμόζουν στη σημερινή δυναμική του κλαμπ. Άλλη ήταν το 1959, άλλη σήμερα.

Εδώ που έφτασε οικονομικά η χώρα και με τις εισφορές που υπάρχουν, η εκάστοτε κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη ουσιαστικά να υποστηρίζει επενδύσεις τέτοιου τύπου. Και η ΑΕΚ πήρε στρέμματα για το νέο της γήπεδο πχ, όμως εκεί δεν είδαμε εξαγγελίες. Και καλά έκανε και πήρε και καλά κάνει και ο ΠΑΟΚ και παίρνει.

Δεν αναφερόμαστε σε μία επένδυση που βρίσκεται στο μηδέν σήμερα και παραχωρείται από το δημόσιο όλη η έκταση. Μιλάμε για μία αγορασμένη έκταση, η οποία θα χρησιμοποιήσει κάποια στρέμματα επιπλέον για να μπορέσει να σχηματοποιήσει ένα οικόπεδο που θα έχει καλύτερες προδιαγραφές. Στρέμματα πραγματικά άχρηστα για οποιαδήποτε άλλη χρήση.

Μάλιστα, το οικόπεδο, άρα και το χτίσμα, θα ανήκει στον ερασιτέχνη σύλλογο και όχι στον ιδιώτη. Όχι πως αυτό είναι κάτι παραπάνω από τυπικό, αλλά επί της ουσίας και το τυπικό σκέλος δεν αφήνει ηθική αμφισβήτηση.

Άρα το νταλαβέρι είναι απλό. Εγώ ως κυβέρνηση σου δίνω τα στρέμματα που θα τα έβαζα σε αντίθετη περίπτωση ξέρετε που, εσύ ως ιδιώτης διαμορφώνεις με σύγχρονο τρόπο ένα μεγάλο γήπεδο, αυξάνεις τις θέσεις εργασίας, τις θέσεις πάρκινγκ μιας και η περιοχή έχει θέμα, ομορφαίνεις ένα σημείο που σήμερα δεν το λες και ιδιαίτερα όμορφο, ξέχωρα αν μέσα στη βλακεία μας φαίνεται στο μυαλό μας σαν τις Μαλδίβες.

Είναι ένα νταλαβέρι win – win και από τις δύο πλευρές και κανένας δεν κάνει χάρη σε κανέναν. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ο τρόπος που χειρίζεται βέβαια το επικοινωνιακό επιτελείο του Τσίπρα την παρουσία του στη ΔΕΘ και τις προσφορές στους ιθαγενείς Θεσσαλονικιούς, εκτός του ότι θυμίζει επικοινωνία Λάμπρου Κωνσταντάρα, εκτός του ότι υποτιμά τη νοημοσύνη μας, δίνει και πάτημα σε συμπλεγματικούς σκατόψυχους να μιλήσουν κατά του ΠΑΟΚ.

Θα μιλήσει αυτός που του έδωσε έτοιμο γήπεδο η Πολιτεία για 99 χρόνια και μάλιστα σε τάιμινγκ που του έδωσε σαφέστατο πλεονέκτημα στον εγχώριο ανταγωνισμό – μιας και οι άλλοι δεν είχαν ανάλογη τύχη.

Θα μιλήσει αυτός που επίσης πήρε τζάμπα στρέμματα αλλά ο Αλέξης δεν είχε εξαγγελίες για να ενημερώσει την κοινή γνώμη.

Θα μιλήσει αυτός που πήρε αέρα χρήματα από την ΕΡΤ ενώ στη πραγματική αγορά δεν βρήκε ούτε τα μισά.

Θα μιλήσει ο κάθε πικραμένος με επιχειρηματολογία 5χρονού ξεφτιλίζοντας κάθε διάθεση για διάλογο.

Τους a la carte περήφανους, τους έχουμε ζήσει στο ποδόσφαιρο εδώ και καιρό. Όμως με την σαπίλα που μαζεύτηκε στο ποδόσφαιρο, αυτός ο σιχαμένος τύπος είναι και αυτός που απέμεινε για να διαμορφώσει κλίμα.

Όταν όμως η επικοινωνία των ΠΑΕ ποντάρει σε ένα τέτοιο IQ για να μπορέσει να λειτουργήσει προς όφελος του μεγαλομετόχου, αντιλαμβανόμαστε και ποιοι είναι οι στόχοι του τελευταίου.

Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως ο ΠΑΟΚ χαλάει την πιάτσα. Επενδύει κανονικά νούμερα στο ποδόσφαιρο, ζητάει VAR, πληρώνει για να χτίσει το γήπεδό του, κάτι που δεν βλέπω κανέναν άλλον από τους μεγάλους να κάνει.

Αυτό που βλέπω είναι μία ανάγκη τους να πείσουν για τον ΠΑΟΚ χαλίφη, που θέλει να κάνει κακό στην Χ – Ψ ομάδα, για ευνοημένο ΠΑΟΚ, για τον ΠΑΟΚ που είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ, για τον ΠΑΟΚ που έκανε κωλοτούμπα και είναι με τον Κούλη, για τον ΠΑΟΚ που τα βρήκε με τον Ολυμπιακό.

Αυτό το τελευταίο μάλιστα, ηχεί εξαιρετικό στα αυτιά μου μιας και είμαι σίγουρος πως όταν καίει η μπάλα, η ΑΕΚ θα πρέπει να πληρώσει τα περυσινά γραμμάτια για το δωράκι του Γκαρθία στη Τούμπα. Εδώ θα είμαστε και θα το δείτε.

Όλη η λάσπη εννοείται, χωρίς κανένα επιχείρημα. Ακόμη περιμένω κάποιον άλλο μεγάλο να μας πει για το VAR. Εμείς μέχρι και τα λεφτά δίναμε για να γίνει. Και τώρα περιμένουμε τον Βασιλειάδη να το τρέξει.

Ο οποίος Βασιλειάδης, δεν ντράπηκε να πει στους Θεσσαλονικιούς ιθαγενείς πως θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Αυτόν που κρέμασε πέρυσι με χυδαίο τρόπο παρέα με τον Φλαμπουράρη – που τον λένε – και τον Κοντονή.

ΥΓ Και επειδή τα επικοινωνιακά επιτελεία μπορούν να πιστέψουν πως μας έβαλε κανένας Ιβάν να γράψουμε κατά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν παίρνω πίσω ούτε γραμμή για τα όσα έχω αναφέρει στο παρελθόν για Κούλη και ΝΔ. Υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν το δικαίωμα πολιτικά να μην ανήκουν σε κανένα από αυτά τα τερατουργήματα που φιλοξενούνται στην Ελληνική Βουλή. Σόρι κιόλας…

Η αυτονόητη υποστήριξη της επένδυσης και οι περήφανοι a la carte
EVENTS