MENU

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ, ο υπουργός ενημέρωσε τον κ. Δελή ότι αύριο δεν θα γίνουν εξετάσεις και ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ελεγχθούν τα σχολικά κτίρια από αρμόδια κλιμάκια που έχουν ήδη μεταβεί στη Λέσβο.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ εξήγησε ότι «βρισκόμαστε στη μέση των πανελλαδικών εξετάσεων και ότι ακόμα κι αν ελεγχθούν τα κτίρια, τις επόμενες μέρες θα συνεχίζονται να γίνονται μετασεισμοί, ενώ συνέπειες υπάρχουν και στην ψυχολογία των υποψηφίων, κάποιοι από τους οποίους δεν θα μπορούν καν να μένουν στο σπίτι τους». Για τους παραπάνω λόγους, ο βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε από τον υπουργό να παρθούν συγκεκριμένα έκτακτα μέτρα:

Οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων από τα δύο νησιά, να κατοχυρώσουν τη βαθμολογία τους σε όσα μαθήματα έχουν εξεταστεί μέχρι τώρα και να τους δοθεί η δυνατότητα να δώσουν τα υπόλοιπα μαθήματα σε επαναληπτικές εξετάσεις. Παράλληλα δε, όπως είχε προβλεφθεί και το 2014 για τους σεισμόπληκτους μαθητές της Κεφαλονιάς, να υπάρξει ειδικό καθεστώς για την εισαγωγή των υποψηφίων από τη Λέσβο και τη Χίο (π.χ. ποσόστωση, επιπλέον θέσεις εισακτέων σε κάθε σχολή κ.τ.λ).

Ο κ. Γαβρόγλου άκουσε τις προτάσεις του ΚΚΕ και επιφυλάχθηκε να απαντήσει τις επόμενες μέρες.

Παρέμβαση βουλευτή του ΚΚΕ στον υπουργό Παιδείας για τους μαθητές Λέσβου και Χίου που δίνουν Πανελλαδικές