MENU

Οι Αρχές προσπαθούν να βρουν τις αιτίες του φρικτού δυστυχήματος ενώ η μητέρα του συνοδηγού της "φονικής" Πόρσε μιλάει για τον Ανδρέα της και για τους δυο κολλητούς που ακόμη και στον θάνατο ήταν αχώριστοι.

"Είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Το παιδί μου δυστυχώς δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Ο Ανδρέας μου ήταν ένα παιδί μοναδικό, δεν υπάρχουν τέτοια παιδιά. Ήταν σε μια πολυ νεαρή ηλικία, παρόλα αυτά είχε φτάσει πάρα πολύ ψηλά σε όλα τα επίπεδα. Είχε πολλούς στόχους, είχε πολλές βλέψεις και θα είχε μία λαμπρή πορεία στο μέλλον. Ήταν ένα καταπληκτικό παιδί, ένα χαρισματικό - καταπληκτικό παιδί και είναι κρίμα, κρίμα, κρίμα που έσβησε τόσο νωρίς. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω". Αυτά είναι τα πρώτα λόγια της μητέρας του Αντρέα Γεωργακόπουλου, Ελένης Μπούζα για τον γιο της που χάθηκε στην άσφαλτο.

Ο γιος της ήταν ο συνοδηγός της μοιραίας Πόρσε που σκόρπισε τον θάνατο στο 83ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Ύπατου Θηβών και βύθισε σε πένθος τη χώρα. Οδηγός της Πόρσε ήταν ο 24χρονος Γιώργος Βεκάκης, ο κολλητός του Ανδρέα. Πήγαιναν εκδρομή στην Αράχωβα για να περάσουν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ωστόσο αυτό το ταξίδι έμελλε να μην ολοκληρωθεί ποτέ...

Για άγνωστους λόγους η Πόρσε που επέβαιναν οι δυο τους καρφώθηκε σε ένα παρκαρισμένο Honda. Μέσα στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο βρίσκονταν μία 33χρονη μητέρα με τον 3χρονο γιο της. Ο πατέρας της οικογένειας τους άφησε για λίγα δευτερόλεπτα από τα μάτια του για να παει τουαλέτα. Λίγα δευτερόλεπτα, ωστόσο, ήταν αρκετά για να γίνει το κακό. Η Πόρσε "έπεσε" πάνω στο αυτοκίνητο και σκόρπισε τον θάνατο. Η 33χρονη Αποστολία, ο 3χρονος Παύλος, ο 24χρονος Γιώργος και ο 23χρονος Ανδρέας έχασαν τη ζωή τους με τον χειρότερο τρόπο.

Ο πατέρας, συγκλονισμένος, βγήκε από την τουαλέτα για να δει τι είχε συμβεί... Δεν πίστευε στα μάτια του! Έχασε ξαφνικά την γυναίκα τη ζωή του και το σπλάχνο του! Ήταν ο απόλυτος εφιάλτης... Ένας πατέρας που δεν πρόλαβε να μεγαλώσει το παιδί του και τώρα καλείται να το θάψει. Ο Υπάτιος Πατμάνογλου, λίγες ώρες αργότερα, μίλησε για τα όσα συνέβησαν προκαλώντας ανατριχίλα.

«Είδα και τον οδηγό νεκρό μπροστά στα μάτια μου, ένα παιδάκι. Συλλυπητήρια στην οικογένειά τους, κι αυτοί δεν ήθελαν να τον χάσουν» είπε με "σπασμένη" φωνή χωρίς να μιλήσει για το ποιος φταίει για το πολύνεκρο τροχαίο. «Φταίει, δεν φταίει η ψυχούλα του το ξέρει. Τέσσερις ζωές έφυγαν».

Οι κολλητοί φίλοι που ξεκίνησαν παρέα για το τελευταίο τους ταξίδι

"Ήταν 23 ετών και ήταν φίλος με τον Βακάκη από παιδιά. Ήταν στο ίδιο σχολείο και ήταν ο κολλητός και ο αγαπημένος του φίλος. Δεν ψάχνω τίποτα άλλο, ό,τι έχω δει από την τηλεόραση. Βλέπω και ξαναβλέπω το βίντεο και συγκλονίζομαι για το πως συνέβησαν τα πράγματα αλλά πέρα από αυτό τίποτα άλλο" ανέφερε η μητέρα του Ανδρέα.

Οι δυο φίλοι γνωρίστηκαν στο ιδιωτικό σχολείο του Ψυχικού όπου φοιτούσαν. Μπορεί να είχαν ένα χρόνο διαφορά, ωστόσο, όσοι τους ήξεραν μιλούν για μία δυνατή φιλία. Μπορεί ο Γιώργος να έφυγε στο Μαιάμι για διακοπές και ο Ανδρέας να έμεινε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο Πολυτεχνείο, ωστόσο, οι δυο τους συνέχισαν να έχουν στενή σχέση και συχνή επαφή. Μάλιστα, οι δυο τους είχαν στήσει και την διαδικτυακή σελίδα της εταιρείας παιχνιδιών του πατέρα του Γιώργου.

Ο Ανδρέας καταγόταν από εύπορη οικογένεια ενώ και οι δυο γονείς του είναι γιατροί. Εκείνος δούλευε σε μία μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία. Ήταν χαμηλών τόνων και λάτρευε τα ταξίδια όπως και ο κολλητός του Γιώργος. Για αυτό, όπως πάντα παρέα, ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την Αράχωβα... Η μοίρα, όμως, είχε άλλα σχέδια για τους δυο φίλους! Ο Ανδρέας και ο Γιώργος δεν κατάφεραν να φτάσουν ποτέ στον προορισμό τους... το νήμα της ζωής τους κόπηκε απότομα!

Συγγενείς και φίλοι θα πουν αντίο στον Αντρέα την Πέμπτη (02.03.2017), στο Α’ Νεκροταφείο ενώ φαίνεται πως η οικογένεια του Γιώργου έχει αποφασίσει ο νεαρός να αποτεφρωθεί, πιθανόν, στη Βουλγαρία.

Πηγή: newsit

Τροχαίο Αθηνών - Λαμίας: Τα σπαρακτικά λόγια της μάνας του συνοδηγού της Πόρσε! Οι δυο αχώριστοι φίλοι