MENU

Κάθε πολιτικός έχει φιλοδοξίες. Ελάχιστοι είναι όμως εκείνοι που δουλεύουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ για να δικαιώσουν πρώτα την ψήφο του λαού και εν συνεχεία, φυσικά, για να υλοποιήσουν τις ανθρώπινες φιλοδοξίες τους.

Εδώ και λίγη ώρα ο άνθρωπος-ΕΦΙΑΛΤΗΣ του πιο διαχρονικού «Συστήματος» διαφθοράς που γνώρισε το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Σταύρος Κοντονής, δεν είναι πια υφυπουργός Αθλητισμού, αλλά Υπουργός Δικαιοσύνης. ΔΙΚΑΙΩΣΗ για έναν νομικό, πρωτίστως όμως για έναν ΕΝΤΙΜΟ πολιτικό ο οποίος τίμησε με εξαιρετική συμπεριφορά την καρέκλα που του έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Γι αυτόν τον ξεροκέφαλο Ζακυνθινό που έγινε «πρόσωπο» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μιας κυβέρνησης η οποία κέρδισε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων υποσχόμενη πάρα πολλά αλλά ουσιαστικά τους κορόιδεψε.

Στην συντριπτική πλειονότητα των υποσχέσεών της κατέγραψε «ψέματα». Όχι όμως και στον αθλητισμό. Είναι από τα ελάχιστα, αν όχι το μοναδικό, «οικόπεδο», στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έπραξε μετεκλογικά όσα υποσχέθηκε προεκλογικά. Ο «τρελός» Κοντονής δεν λύγισε πουθενά. Ούτε σε «σύστημα» ούτε σε πλούσιο μεγαλοπαράγοντα ούτε σε οργανωμένους οπαδούς ούτε σε ελεεινό ΜΜΕ ούτε σε «αργυρώνητη γραφίδα».

Ο Κοντονής, με τα λάθη και τα σωστά του, με τις υπερβολές και τις υπερβάσεις του, ήταν ο ΠΡΩΤΟΣ μετά τον Φλωρίδη υφυπουργός Αθλητισμού σε τούτη τη χώρα που άφησε πραγματικό ΕΡΓΟ. Αυτός που ΔΙΕΛΥΣΕ το καθεστώς της «ΕΠΟ του Συστήματος» και των «αφεντικών» της.

Τον Γιώργο Φλωρίδη, όταν με τις κασέτες τις ΕΥΠ «αποκάλυψε» την πρώτη «Παράγκα», τον… απομάκρυνε πριν από μιάμιση δεκαετία ο τότε πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης δια της αναβαθμίσεως στο Υπουργείο Οικονομικών. Να τον «σουτάρει» από το υφυπουργείο Αθλητισμού ήθελε για να μην βγει στη φόρα η αλήθεια.

Με τον Κοντονή όμως ουδείς μπορεί να ισχυριστεί πως ο Τσίπρας έπραξε το αντίστοιχο. Ο δικηγόρος Σταύρος Κοντονής, ο πολιτικός, αναβαθμίστηκε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σε Υπουργό Δικαιοσύνης. Και πιστώθηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσα του ΑΞΙΖΑΝ για την ΣΠΟΥΔΑΙΑ προσφορά του στο υφυπουργείο Αθλητισμού. Το «Σύστημα» και οι εκφραστές του θα ξαναβρούν ΜΠΡΟΣΤΑ τον «εφιάλτη» τους, τον Κοντονή, καθώς έχουν πολλά ανοιχτά «νταραβέρια» με την Δικαιοσύνη. Και τώρα ο Ζακυνθινός είναι Υπουργός Δικαιοσύνης. Μιλάμε για ΤΟΝ «εφιάλτη»! Δεν θέλει η ζωή να… γλιτώσουν από δαύτον!

Ο Σταύρος Κοντονής αφήνει κορυφαία παρακαταθήκη δουλειάς και κάθαρσης στο υφυπουργείο Αθλητισμού, κυρίως στο διεφθαρμένο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και μετακομίζει σε ένα τομέα σαφώς πιο σημαντικό για την ελληνική κοινωνία.

Ο άνθρωπος που τον διαδέχεται στη ΓΓΑ, ο Γιώργος Βασιλειάδης, μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, παραλαμβάνει «έτοιμο γήπεδο» για να συνεχίσει να σκοράρει. Όπως μου είπε πριν λίγο πηγή στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη «το σύστημα έμπλεξε το ίδιο άσχημα με τον Βασιλειάδη, όπως και με τον Κοντονή. Κι αυτός δεν καταλαβαίνει τίποτα».

Θα το δούμε. Όλα στην πράξη κρίνονται. Ο Κοντονής ΚΡΙΘΗΚΕ. Και πήρε ΑΡΙΣΤΑ, καθαρίζοντας μεγάλο κομμάτι του «βόθρου». Μακάρι ο Βασιλειάδης να συνεχίσει στον δρόμο του. Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, πάντως, είμαι βέβαιος ότι ξεκίνησε μια καινούργια μέρα. Και ποντάρω πως τα εκεί «ισχυρά Συστήματα»… στραβομουτσούνιασαν στο άκουσμα του ερχομού του «τρελού» Επτανήσιου.

Καλή επιτυχία ΚΑΙ σε αυτό το μεγάλο στοίχημα σου Σταύρο Κοντονή.

Κοντονής, ο εφιάλτης για το σύστημα επιστρέφει...
EVENTS